Met alleen een kunstgras gazon heb je natuurlijk nog geen volledig afgeronde tuin. De mooiste tuinen ontstaan uit een samenspel van gazon, beplanting, bestrating en andere elementen als zwembaden, vijvers, tuinhuisjes en verlichting. Deze prachtige tuin in Geel laat goed zien hoe kunstgras, beplanting en bestrating elkaar kunnen aanvullen en elkaars schoonheid kunnen versterken, terwijl het prachtige infinity zwembad het geheel afmaakt.

Prachtig tuinontwerp

Het ontbrak in deze tuin – met rijke beplanting, blauw hardsteen en een wonderschone infinity pool – slechts aan één ding: een mooi gazon. Het grasveld was namelijk een dorre bedoening met zandplekken en veel onkruid. Een probleem waar veel gazons van echt gras mee kampen. Echt gras is immers niet eenvoudig mooi groen te houden omdat de meeste tuinen in België eigenlijk helemaal niet geschikt zijn voor gras. Bovendien is gras erg kwetsbaar; als het gazon veel gebruikt wordt, ontstaan er al snel slijtageplekken. Kunstgras blijft echter onder alle omstandigheden en in alle tuinen mooi groen en is het hele jaar door te betreden.

Kunstgras en beplanting

Kunstgras en beplanting gaan bovendien uitstekend samen. Kunstgras onttrekt geen water aan de bodem, waardoor de planten geen hinder ondervinden van het kunstgras. Met een goede kantopsluiting kunnen de planten niet gaan wortelen onder het gazon en is de kans op onkruid en ongedierte in het kunstgras minder groot. Op die manier kun je genieten van een prachtig groen gazon, omgeven door rijke beplanting. We beschikken over diverse soorten kunstgrassen met verschillende kleurschakeringen, lengtes en volumes. Zodoende is het gazon perfect af te stemmen op de beplanting.

Kunstgras en zwembad

Kunstgras is ook erg geschikt voor tuinen met een zwembad. Kunstgras wordt niet drassig door het overstromende zwembadwater, zoals wel het geval is met echt gras. Ook belanden er niet continue grassprieten in het zwembad. Ons kunstgras is bestand tegen chloorwater. Zodoende kan het gazon tot pal aan de rand van het zwembad geplaatst worden, waardoor het lijkt alsof het zwembad verzonken ligt in het grasveld.

Een kunstgras gazon

Genoeg reden voor deze eigenaars om een bezoek te brengen aan onze kijktuin in Wilrijk. Hier konden zij alle modellen op hun gemak bekijken en met elkaar vergelijken. Bij VD Kunstgrassen beschikken we namelijk over een ruim aanbod aan kunstgrassen van het merk Royal Grass®®. Alle modellen hebben hun eigen specifieke kenmerken. ‘Het is zeker aan te raden de kijktuin te bezoeken om te zien welke soorten kunstgrassen er zijn en hoe ze aanvoelen’, aldus deze klant. ‘Er zit namelijk enorm veel verschil tussen.’

Uiteindelijk besloten deze klanten te kiezen voor Royal Grass® Sense®. Een kunstgras met lange, weelderige vezels die speels alle kanten opstaan. Hierdoor heeft dit model een extra natuurlijke uitstraling.

Een offerte op maat

Bij VD Kunstgrassen bieden we maatwerk. Iedere tuin en ieder project is anders. Daarom komen we altijd op locatie langs om de nodige opmetingen te verrichten. Dit stelt ons in staat om een nauwkeurig legplan, een zorgvuldige planning en een op maat gemaakte offerte op te stellen. Zo ook voor dit project. ‘Nadat we besloten om de ‘Sense’ te nemen, is iemand onze tuin komen opmeten waarna een exacte (nog steeds vrijblijvende) offerte is opgesteld.’

Realisatie

De volledige afronding van dit project inclusief het aanleggen van een waterdoorlatende stabiele ondergrond en het aanleggen van mooie kantopsluitingen en de plaatsing van het kunstgras gazon nam uiteindelijk niet meer dan drie dagen in beslag. We voerden alle werkzaamheden uiteraard uit in nauw overleg met de klant.

‘VD Kunstgrassen heeft zich exact aan de planning gehouden! De afwerking van het gras is perfect. We zijn uiterst tevreden met het resultaat!’

Weinig onderhoud

Een gazon van 120 vierkante meter met echt gras vergt doorgaans een hoop tijd en energie aan onderhoud. Het moet gemaaid, gesproeid en geverticuteerd worden. Bovendien kampt echt gras veel sneller met onkruid en ongedierte. Met het kunstgras in de tuin hebben deze klanten nog maar nauwelijks omkijken naar het onderhoud van hun gazon. Af en toe de afgevallen bladeren en takken opvegen, dat is het belangrijkste. Deze eigenaars zijn dan ook erg tevreden met het resultaat. ‘Het is simpelweg té perfect, maar dat zullen we snel gewoon zijn’, lachen de tevreden klanten.

Kunstgras tuin met beplanting-en-zwembad