De eigenaresse van deze tuin in Mortsel dacht dat het door de aanwezigheid van de vele grote bomen in haar tuin niet mogelijk zou zijn om kunstgras te laten plaatsen. VD Kunstgrassen liet zien dat niets minder waar is; we kunnen zonder problemen een kunstgras gazon realiseren in een tuin met bomen. Met een zorgvuldig aangelegde ondergrond ondervinden de bomen beslist geen hinder van het kunstgras. Zodoende kan deze oudere, alleenstaande dame nu genieten van een mooi groen gazon dat veel minder onderhoud vergt dan het gazon van echt gras dat zij voorheen in de tuin had liggen.

Een gazon onder bomen

Wie wordt er niet vrolijk van de weelderige beplanting in deze tuin? De volgroeide struiken en overhangende bomen zorgen voor een prachtig groen tafereel. Helaas zorgde de rijke beplanting er ook voor dat het maar niet lukte om het gras goed te laten groeien. De bomen en planten zorgden simpelweg voor teveel schaduw en onttrokken teveel water aan de ondergrond om het gras mooi groen te houden.

De bewoonster verkeerde echter lange tijd in de veronderstelling dat een kunstgras tuin geen optie was. Hoe kon het kunstgras immers om de bomen geplaatst worden, zonder deze schade toe te brengen? En de afvallende bladeren en takken zouden toch vast en zeker voor problemen zorgen?

Bezoek aan de kijktuin

Een bezoek aan onze kijktuin, waar we ook een grote boom hebben staan, was gelukkig voldoende om deze klant ervan te overtuigen dat het wel degelijk mogelijk is om kunstgras aan te leggen in een tuin met veel bomen en beplanting. We kwamen dan ook graag bij haar langs om de nodige opmetingen te verrichten en een op maat gemaakte offerte op te stellen. Uiteindelijk besloot de klant Royal Grass® Wave® te laten plaatsen in haar tuin.

Royal Grass® Wave® is een kunstgras met vezels van 36mm, waardoor het lijkt alsof het gazon niet al te lang geleden nog gemaaid is. Door de ReaDY®-technologie staan de sprieten niet allemaal dezelfde kant op, maar gedragen zij zich stuk voor stuk op hun eigen manier. Dit geeft het gazon een lekker speels karakter.

Hierbij nog enkele projecten van kunstgras tuinen met bomen:

Compleet verzorgd

Bij VD Kunstgrassen zijn we in staat om ieder project van begin tot eind in eigen beheer uit te voeren. Ook in dit geval zorgden wij voor het afgraven van het oude gazon, het prepareren van een geschikte ondergrond, het installeren van de kantopsluiting en het plaatsen van het kunstgras. Omdat er in deze tuin geen achterom is, moesten we het materiaal in dit geval door de woning verzetten. Om dat zorgvuldig en zonder teveel overlast te doen, namen we van tevoren enkele beschermende maatregelen.

Ondergrond kunstgras

Bij het aanleggen van kunstgras in een tuin met bomen is het erg belangrijk om te zorgen voor een passende ondergrond. De boomwortels hebben immers genoeg zuurstof en water nodig. Het is daarom cruciaal dat de ondergrond lucht- en waterdoorlatend is. Het kunstgras zelf heeft kleine gaatjes in de backing waardoor regenwater er zonder problemen in weg kan zakken.

Kantopsluiting

Een goede kantopsluiting is altijd belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat de grasmat niet gaat schuiven, maar in een tuin met veel omringende begroeiing, zoals hier het geval was, is de kantopsluiting nog belangrijker. De afboording zorgt er immers voor dat de bomen niet kunnen gaan wortelen in de onderlaag. Ook is de kans op ongedierte of onkruid in het gazon kleiner met een goede kantopsluiting.

Minder onderhoud

Dat er bladeren en takken op het nieuwe gazon vallen, is onvermijdelijk, maar het onderhoud zal veel minder tijd in beslag nemen dan met echt gras in de tuin. Bladeren en takken zijn immers eenvoudig op te vegen en kunstgras heeft minder snel last van mosvorming, onkruid en ongedierte. Ook grasmaaien is niet langer nodig. Een uitkomst voor mensen die een dagje ouder worden, zoals de alleenstaande eigenaresse van deze tuin.

De klant is dan ook zeer tevreden: ‘Zowel met de eerste als de volgende contacten wat betreft het plaatsen van het kunstgras. Vooral de vriendelijke, zorgzame en bekwame wijze waarop de vakmensen hun werk hebben verricht, is het vermelden waard. Het mooie en aangename uitzicht van het kunstgras: een luxe!’

Kunstgras in tuin met bomen