Biodiversiteit is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Het gaat erom dat er een grote verscheidenheid aan planten en dieren in de natuur aanwezig is. Ook in je eigen tuin kun je bijdragen aan de biodiversiteit. Wist je dat kunstgras en biodiversiteit heel goed samengaan? In dit artikel leggen we uit waarom.

Kunstgras en natuur: een goede combinatie

Bij kunstgras denk je misschien niet direct aan natuur en biodiversiteit. Toch is kunstgras helemaal geen bedreiging voor de biodiversiteit in je tuin. Kunstgras is namelijk een goede vervanging voor echt gras. Het zorgt voor een groen en natuurlijk ogend gazon, zonder dat je het hoeft te maaien, wat telkens een kleine massamoord vermeden is. Kunstgras zal ook niet zo intensief moeten behandeld worden met chemicaliën zoals vaak wel het geval is met natuurlijke gazons. In dat opzicht is een kunstgrasgazon een stuk vriendelijke voor het milieu. Daarbij komt ook nog dat wij enkel werken met producten van Royal Grass®, dewelke stuk voor stuk 100% recyclebaar zijn. Wat wij dan ook al jaren actief doen!

Kunstgras in combinatie met echte natuur

Maar hoe zit het dan met de echte natuur in je tuin? Ook hier is kunstgras een goede toevoeging. Kunstgras kan namelijk prima worden gecombineerd met echte natuur, zoals bloemen, bomen en planten. Het zorgt voor een mooi contrast en hoeft helemaal niet gezien te worden als een vervanging voor de natuur. Wij adviseren onze klanten altijd om te zorgen voor voldoende gevarieerde beplanting in de tuin, in combinatie me het kunstgras dat een bepaalde uitdaging oplost. Zo krijg je een mooie mix van kunstgras en echte natuur, waarbij de biodiversiteit wordt gestimuleerd.

Biodiversiteit in je tuin

Door kunstgras toe te passen waarvoor het bedoeld is, namelijk oplossen van een probleem, zoals bv meer praktische ruimte creëren en dat te gaan combineren met echte natuur, maak je de tuin niet alleen praktisch en mooi, maar draag je ook bij aan de biodiversiteit in je tuin. Er ontstaat een plek waar verschillende planten en dieren kunnen leven en groeien. Zo zorg je ervoor dat bijvoorbeeld bijen, vlinders en vogels hun weg vinden naar je tuin. En dat is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor jezelf. Want wie geniet er niet van de mooie bloemen en de fluitende vogels in de tuin? Wij helpen onze klanten dus niet alleen graag verder met het aanleggen van hun kunstgras, maar helpen ook met de keuze en zelfs het aanplanten van de juiste beplanting en bomen.

Conclusie

Kunstgras en biodiversiteit hoeft helemaal geen zwart/wit verhaal te zijn. Door kunstgras te combineren met echte natuur, creëer je een plek waar planten en dieren kunnen floreren. Het resultaat? Een prachtige tuin die niet alleen praktisch en mooi is om naar te kijken, maar ook bijdraagt aan de biodiversiteit. En dat is toch wat we allemaal willen?