Droom je van een tuin die altijd mooi groen is en zo goed als geen onderhoud vraagt? Of van een sportveld dat heel het jaar bruikbaar is? Dan heb je waarschijnlijk al eens gedacht aan kunstgras. Mogelijk houdt het milieuvraagstuk je nog tegen. Royal Grass®, het kwalitatieve kunstgrasmerk waar we altijd mee werken, neemt deze zorgen weg met een innovatieve en duurzame oplossing. In dit artikel vertellen we je hoe het Take Back programma van Royal Grass® jouw keuze voor kunstgras makkelijker én milieuvriendelijker maakt.

Wat houdt het Take Back programma van Royal Grass® in?

Het Take Back programma van Royal Grass® is een uniek recycle-initiatief. Kunstgras recyclen? Ja, dat klopt! Kunstgras dat niet gerecycled wordt, eindigt vaak op de steeds groter wordende berg van plastic afval of wordt illegaal gedumpt. Royal Grass® ziet het als een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid om die berg van plastic afval niet nog groter te maken. Daarom heeft Royal Grass® het Take Back programma opgezet in Nederland en België. Met dit initiatief engageert Royal Grass® zich om al het oud kunstgras dat we voor projecten verwijderen samen met al ons snijafval te recycleren tot nieuwe grondstoffen of nieuwe kunstgrasmatten.

Hoe werkt het precies?

Is je kunstgras aan het einde van zijn levensduur gekomen? Wanneer je nieuw Royal Grass® kunstgras laat plaatsen, helpen wij met het verwijderen van de kunstgrasmatten. We verzamelen deze matten en deponeren ze vervolgens in speciale containers. Hierbij maken we onderscheid tussen oude producten die nog gemaakt zijn met een latex backing en de nieuwe producten met een Rebel backing. De oude producten gaan naar het bedrijf GBN-AGR, een expert in het scheiden van zand en andere verontreinigingen uit kunstgras. Het gereinigde kunstgras gaat door een heel proces en wordt omgezet in nieuwe grondstoffen voor de productie van nieuwe producten. De nieuwere producten met de Rebel backing zijn 100% circulair. Dat betekent dat we deze volledig opnieuw kunnen gebruiken voor de productie van nieuw kunstgras.

Waarom is dit programma zo belangrijk?

Met het Take Back programma toont Royal Grass® haar verantwoordelijkheid door te voorkomen dat afgedankt kunstgras eindigt op de afvalberg. Sinds 2018 is het Take Back programma van Royal Grass® in werking. De uitdaging van de backing bestaande uit latex is opgelost door een speciale nieuwe backing te ontwikkelen. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat bijna alle Royal Grass® producten volledig zijn gemaakt van dezelfde productgroep. Dit zorgt ervoor dat deze producten 100% opnieuw ingezet worden in de productie van nieuw kunstgras.

Waarom zou je voor Royal Grass® kiezen?

Als je kiest voor Royal Grass®, investeer je in een mooie en makkelijk te onderhouden tuin of kies je voor een speelveld dat het hele jaar door bruikbaar is. Daarnaast draag je zo bij aan een circulaire wereld waarmee je ook nog eens het milieu helpt. Het Take Back programma laat zien dat je niet hoeft te kiezen tussen gemak en duurzaamheid. Het benadrukt Royal Grass®’ toewijding aan milieuverantwoordelijkheid en maakt het bedrijf een leider in de sector.

Conclusie

Met het Take Back programma van Royal Grass® kun je genieten van een schitterende groene tuin en tegelijkertijd een duurzame keuze maken. Dit programma is een statement van Royal Grass®’ betrokkenheid bij zowel haar klanten als het welzijn van onze planeet. Door voor Royal Grass® te gaan, kun je met een gerust hart zeggen dat jouw stukje groen mooi is én niet op de afvalberg zal belanden. Want bij VD Kunstgrassen dromen we van een wereld zonder afval.