Een tuin die meer stress bezorgt dan plezier; net als zoveel mensen had deze familie uit Lier last van structurele gazon problemen. Door de slechte grond in de tuin wilde het gras simpelweg niet groen blijven. Er groeide veel onkruid en je struikelde er over de molshopen. Uiteindelijk bleef er van het gazon niet veel anders over dan een zanderige vlakte waar nauwelijks een grassprietje op wilde groeien.

Dubbele achtertuin

De ruime achtertuin waarvoor wij dit project verzorgden ligt achter twee woningen, waarvan er één bewoond wordt door de ouders en de andere door de dochter. De twee percelen zijn samengevoegd tot één brede achtertuin, wat zorgt voor een prachtig ruimtelijk effect. Het grote oppervlak biedt ruimte voor tal van mogelijkheden, denk aan een tuinhuisje, veranda en een overdekt terras.

Hoe mooi en ruim de tuin ook is, een probleemgazon dat uit meer onkruid en zand bestaat dan uit gras, biedt natuurlijk weinig plezier. Daarom besloot de familie op zoek te gaan naar een oplossing, waarbij men uiteindelijk stuitte op kunstgras. Een bezoek aan onze kijktuin in Wilrijk was voldoende om hen te overtuigen.

Gazonproblemen

Gazonproblemen zijn een veelvoorkomend probleem. Dat heeft er simpelweg mee te maken dat lang niet alle tuinen geschikt zijn om natuurlijk gras in te laten groeien. Vaak is de bodem ongeschikt of is de tuin te schaduwrijk. Hierdoor ontstaat er schimmel in het gazon en verschijnen er steeds meer kale plekken. Gras is van nature erg kwetsbaar en er zijn tal van oorzaken voor problemen met het gazon zoals ongedierte, grasziektes of mollen. Vooral als er regelmatig op het gazon gelopen wordt, ontstaan er slijtageplekken en transformeert het mooi bedoelde gazon in een armetierig lapje grond.

Kunstgras als oplossing

Kunstgras is onder dergelijke omstandigheden een uitstekend alternatief voor echt gras. Ons kunstgras van het merk Royal Grass®® heeft alle uiterlijke kenmerken van echt gras. De aanwezigheid van kunstgras doet dus niets af aan het uiterlijk van de tuin. Het grote verschil met natuurlijk gras is dat kunstgras altijd, onder alle omstandigheden mooi groen blijft. Je hebt nooit meer last van kale of gele plekken, ongedierte of molshopen. Het gazon wordt bovendien nooit meer modderig of drassig en vergt verder nauwelijks onderhoud.

Vol en zongebruind

Voor zowel hun fraaie achtertuin als de voortuin kozen de klanten Royal Gras Lush®. Dit is een model dat door haar rijke grasbezetting extra vol oogt. Het kunstgras maakt gebruik van de ReaDY®-technologie, waardoor iedere vezel als het ware een eigen groeirichting heeft. Wat verder opvallend is aan de Lush® is het gebruik van wat zongebruinde sprieten tussen de groene vezels. Hierdoor krijgt de grasmat een mooie nazomerse uitstraling, waardoor het gazon niet teveel afsteekt tegen de rest van de tuin.

Grondwerken zelf verzorgd

Bij VD Kunstgrassen verzorgen we totaalprojecten waarbij we zowel de graaf- en grondwerken, als de plaatsing van de grasmat uit kunnen voeren. Het is echter ook mogelijk om de grondwerken zelf te verzorgen, bijvoorbeeld als je kosten wilt besparen. De eigenaars van deze tuin kozen voor het laatste en namen het uitgraven van de tuin en het plaatsen van een duurzame, stabiele ondergrond zelf voor hun rekening. Overigens is het wel belangrijk dat de ondergrond voor het kunstgras aan bepaalde voorwaarden voldoet. Daarom adviseren we je om vooraf altijd met ons te overleggen over de te plaatsen ondergrond.

Zorgvuldige plaatsing kunstgras

Omdat het kunstgras plaatsen een specialistische klus is, waarbij een foutje snel gemaakt is, lieten de klanten de plaatsing van de grasmat aan ons over. We legden het kunstgras feilloos tussen alle borders, plantenbakken, tuinpaden en verhogingen en zorgden daarbij voor een strakke, secure afwerking. Zodoende kan de familie Joris nu genieten van een uitzonderlijk mooi grasveld, dat nooit meer verandert in een dorre, kale bedoening.

Gazononderhoud

Het nieuwe kunstgras gazon vergt nauwelijks onderhoud. De eigenaars hoeven het niet te maaien, sproeien, bemesten of verticuteren en doordat het altijd mooi groen blijft, hebben zij er nauwelijks omkijken naar. Het belangrijkste werk bestaat uit het opruimen van afgevallen bladeren en takken. Omdat er geen hoge bomen rond de tuin staan, zal dit niet al teveel werk zijn.

Resultaat

De klanten zijn dan ook erg tevreden met het resultaat. ‘Na een bezoekje aan de kijktuin in Wilrijk besloten we Royal Grass® Lush® te laten plaatsen. We hebben nog geen moment spijt gehad. Onze tuin is een juweeltje dankzij de vaardigheden van jullie topteam. Een aanrader voor iedereen!’

VD kunstgrassen achtertuin kunstgras