KUNSTGRAS VOOR SPORT EN SPEL

Zoek je een geschikte ondergrond voor een sport- of speelveld? Eén die onder alle omstandigheden te bespelen is en niet stukgelopen wordt? Ons kunstgras is de ideale oplossing voor speeltuinen, schoolpleinen, kinderdagverblijven en sportveldjes. Ons kunstgras ziet er net zo speels en uitnodigend uit als echt gras, maar wordt nooit modderig en is bovendien net zo zacht en veilig als rubbertegels. Geniet van kleurrijk, multifunctioneel speelgras dat het hele jaar door te gebruiken is. Ideaal voor bijvoorbeeld speeltuinen, schoolpleinen en recreatieve voetbal-, hockey- en andere sportveldjes die bestemd zijn spelende kinderen.

Bij VD Kunstgrassen ontwerpen en realiseren we kunstgras voor sport en spel in de regio Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant. Kom gerust eens langs in onze kijktuin in Wilrijk om de opties te bekijken en te bespreken.

TOTAALPROJECT

Of je nu op zoek bent naar een multifunctioneel sportveldje met belijning, een valveilige ondergrond onder een speeltoestel, een speelveld op het schoolplein of bij het kinderdagverblijf of een leuke speelheuvel, bij VD Kunstgrassen beschikken we over het kunstgras, de deskundigheid en de ervaring om het project van ontwerp tot aanleg voor je te verzorgen. We zorgen dat het kunstgras voldoet aan alle vereisten, creëren een geschikte ondergrond en zorgen ervoor dat het gras even stevig als veilig is.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

HET HELE JAAR DOOR TE GEBRUIKEN

Een speelveld van echt gras is erg kwetsbaar; het wordt snel stukgelopen, al helemaal als het net geregend heeft. Hierdoor zie je regelmatig dat het gras kampt met grote kale plekken en na de eerste de beste regenbui verandert in een modderpoel. Als de kinderen op dit gras spelen is het onvermijdelijk dat ze thuiskomen met modder- en grasvlekken in de kleding en aan de schoenen. Bovendien wordt het beschadigde grasveld al snel onbespeelbaar.

Kunstgras vormt een ideaal alternatief voor natuurgras. Het is net zo groen maar wordt nooit drassig of modderig en is niet stuk te krijgen. Of het nu veel regent of lange tijd droog is, het gras ligt er altijd prachtig bij en is het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden gebruiken.

KLEUREN, VORMEN EN LIJNEN

Natuurgras kun je natuurlijk niet van een gezellig kleurtje voorzien. Met kunstgras kan dat wel: blauw, paars, rood en zelfs gitzwart, je kunt het zo gek niet verzinnen of we kunnen het voor je realiseren. Met een mooie kleur geef je het gras een extra speels karakter en met verschillende kleuren kun je onderscheid aanbrengen tussen verschillende veldjes voor verschillende doeleinden. Wil je een multifunctioneel speelveld aan laten leggen? Dan kunnen we het kunstgras ook voorzien van belijning. De belijning snijden we uit in het kunstgras, waarna we lijnen van gekleurd kunstgras plaatsen. Zodoende slijten de lijnen nooit weg en zijn ze perfect geïntegreerd in het gras.

Heb je een logo, een tekening of een figuur dat je graag in het kunstgras zou zien. Zelfs dat kan, die laten we op maat maken en verwerken we eventueel in een kunstgrasveld.

VEILIG VALLEN

Schaafwonden, blauwe plekken en blessures; vallen tijdens het spelen is onvermijdelijk. Vooral als men gebruikmaakt van speeltoestellen is het daarom belangrijk dat de ondergrond van de speelplaats veilig is en niet direct tot verstuikingen of zwaardere blessures leidt. Kunstgras vormt een stevige, maar veilige ondergrond voor speeltuinen. We kunnen het gras voorzien van de juiste demping en waardoor eventuele vallen zonder al te zware gevolgen blijven.

Voor speeltuinen met speel- of klimtoestellen kunnen we gecertificeerde valdemping aanbrengen. Daarbij berekenen we de cruciale valhoogte en zorgen we dat de demping van het kunstgras voldoet aan de betreffende Europese normen (NEN-EN 1177). Zodoende kunnen de kinderen dus veilig en verantwoord spelen.

GESCHIKTE ONDERGROND

Een juiste ondergrond is cruciaal voor optimaal speelcomfort. Zo is het belangrijk dat de bodem stabiel en waterdoorlatend genoeg is, anders kan de bodem gaan vervormen of kunnen er plassen blijven staan.

Met onze jarenlange kennis en ervaring weten we op iedere locatie en voor iedere toepassing wat voor soort ondergrond het meest geschikt is. We plaatsen altijd een nieuwe onderlaag, zodat de grasmat gegarandeerd stevig ligt en beschikt over een goede drainage. Naar gelang het beoogde gebruik is het mogelijk om daar nog extra valdemping onder aan te brengen of er een sporttechnische laag onder te installeren. Zodoende realiseren we voor ieder soort sport- of speelveld de perfecte ondergrond.

VEILIG, STEVIG EN SLIJTVAST

Is het kunstgras wel stevig genoeg voor grote groepen kinderen die dagelijks spelen op het kunstgras? Het is een vraag die we steevast krijgen van klanten die op zoek zijn naar kunstgras dat bestemd is voor de kinderopvang, een speelveld of een schoolplein. De soorten die we gebruiken voor dit soort toepassingen zijn uitermate slijtvast. Bij VD Kunstgrassen hebben we verschillende soorten kunstgras in het assortiment die bij uitstek geschikt zijn voor intensief gebruik zoals op het schoolplein, bij kinderdagverblijven of bij speelplaatsen in de openbare ruimte. Dit kunstgras heeft extra robuuste vezels. Gebruik van instrooizand voor deze toepassingen is een must en zorgt ervoor dat de grasmat extra stabiel ligt en dat de vezels extra beschermd worden.

TRAMPOLINES EN ANDERE TOESTELLEN

Kunstgras vormt tevens een perfecte ondergrond voor trampolines, pingpongtafels en andere toestellen. Veel klanten vrezen dat een trampoline het kunstgras beschadigt, maar dit is niet het geval. Je hoeft de trampoline dus ook niet te verplaatsen. Wel is het verstandig om extra losse stukjes kunstgras onder de poten te plaatsen omdat die poten wel eens vaker wat roest afgeven. Om ervoor te zorgen dat toestellen als een trampoline niet wegwaaien, kunnen we deze voor je vastzetten.

KUNSTGRAS OM HET ZWEMBAD

Niets voelt fijner aan de voeten als je het zwembad uitkomt dan zachtjes kriebelende grassprieten. Helaas zorgt het zwembadwater er al snel voor dat het gazon om het zwembad drassig en modderig wordt. Bovendien belanden er onvermijdelijk grassprietjes en aarde in het water. Met kunstgras om het zwembad geniet je nog steeds van de prettige grassprieten, zonder dat deze los kunnen komen. We zorgen dat overtollig water direct in de grond zakt en dat het kunstgras daardoor snel opdroogt. Het gras verandert dus nooit meer in een modderfestijn. Royal Grass® kunstgras is bestand tegen zwembadwater (met chloor) en beschikt over UV-filters, waardoor de vezels niet van kleur veranderen door de zon.

Kijk eens hoe uitnodigend ons speelgras eruitziet en doe inspiratie op voor de mooiste speeltuinen, schoolvelden en sportveldjes. Onderstaande projecten, uitgevoerd door VD Kunstgrassen, dienen als representatief voorbeeld.

Lijkt kunstgras de oplossing voor je?