Met de zomer in het vooruitzicht is het de ideale tijd om je tuin eens flink onder handen te nemen. In dit blogartikel zetten we 5 grote voordelen van kunstgras op een rijtje.

Voordeel 1. Waterbesparing

Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras is dat je het niet hoeft te besproeien. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, het kostbare water kan tevens gebruikt worden voor andere dingen, denk daarbij bv aan de beplanting.

Voordeel 2. Onderhoudsvriendelijk

Een gazon onderhouden vraagt veel werk en energie. Met de keuze voor kunstgras ga je voor een grasveld dat eenvoudig te onderhouden is met een lange levensduur. Je hoeft het niet te maaien en je hebt met 100% zekerheid altijd een mooi groen uitzicht.

Voordeel 3. Kunstgras is waterdoorlatend

Wist je dat ons kunstgras waterdoorlatend is en dat niet alleen. In combinatie met de juiste ondergrond creëer je een geweldige water buffer.

Voordeel 4. Creëer nieuwe bruikbare oppervlaktes

Door kunstgras slim te gebruikten, creëer je extra bruikbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het omtoveren van je dak tot een terras of plaatsen waar natuurlijk gras geen kans maakt.

Voordeel 5. Perfecte ondergrond rond de zwemvijver, het zwembad of jacuzzi

Modder is verleden tijd! Ons kunstgras is minimaal 15jaar UV stabiel en bestand tegen bv chloor, waardoor het een goede ondergrond is rondom zwembaden, jacuzzi’s en zwemvijvers. Bovendien is kunstgras makkelijk te onderhouden en te reinigen.

De mogelijkheden van kunstgras zijn eindeloos met heel wat voordelen, maar wij drukken er altijd op dat onze producten verstandig gebruikt moeten worden. Wij geloven enorm in de combinatie van kunstgras en echte natuur! Daarom geven we je graag advies bij het ontwerp van je eigen tuin.

voordelen van kunstgras