KUNSTGRAS ONDERHOUD

Een belangrijke reden om te kiezen voor kunstgras is voor veel mensen het onderhoudsvriendelijke karakter. Maar wat houdt dat precies in, onderhoudsvriendelijk? Hoeveel tijd bent u bijvoorbeeld kwijt aan het onderhoud van uw kunstgras en wat voor onderhoud vereist een gazon van kunstgras precies? Op deze pagina leggen we u uit hoe u uw kunstgras in optimale staat houdt, zodat u er jarenlang van kunt genieten. Het grote voordeel van kunstgras is dat het altijd mooi groen blijft en de juiste lengte heeft, zonder dat u het hoeft te sproeien of te maaien. Hierdoor is kunstgras een stuk eenvoudiger in het onderhoud dan bijvoorbeeld natuurgras. Dat betekent niet dat u helemaal niets hoeft te doen aan het onderhoud van uw kunstgras. Wat moet er wel gebeuren om uw gazon in goede staat te houden?

Hoeveel tijd er precies gaat zitten in het onderhoud van uw kunstgras, hangt volledig af van de grootte, de locatie en de specifieke omstandigheden in de tuin (of van het balkon of dakterras). Het belangrijkste onderhoud is doorgaans het verwijderen van onkruid. Hierdoor vraagt kunstgras in een omgeving met veel planten of bomen over het algemeen meer onderhoud. Tuinen die intensief gebruikt worden, vergen daarentegen over het algemeen minder onderhoud. Dat zit zo: wanneer er veel in de tuin gelopen wordt, heeft onkruid minder kans om te ontkiemen. Onkruid groeit vooral snel gedurende warme, vochtige periodes. Daarom vergt het gazon in dergelijke periodes iets meer werk. Overigens denken veel mensen ten onrechte dat het onkruid van onder de grasmat vandaan komt. Dat is niet waar. Onkruidkiemen waaien óp het gazon, waarna ze daar van bovenuit ontkiemen.

Kunstgras-onderhoud

Onderhoudstips op een rijtje

  1. Veeg takken en bladeren op. Deze kunt u eventueel composteren.
  2. Ontdoe regelmatig de randen rond het kunstgras van onkruid en verwijder onkruid uit de grasmat.
  3. Plaats een kantopsluiting rond het gazon. Voorkom dat aarde in het kunstgras komt.
  4. Vermijd gereedschap dat heet wordt op het kunstgras.
  5. Uitwerpselen van honden en andere huisdieren kunt u het best zo snel mogelijk opruimen.
  6. Maak zoutaanslag door chloor schoon met water en zeep.
  7. Schakel een deskundig installateur in om beschadigd kunstgras te herstellen.

WAAR MOET U AAN DENKEN

Wilt u kunstgras laten plaatsen in een onderhoudsvriendelijke tuin adviseren wij u met een aantal zaken rekening te houden. Wij leggen ze hieronder allemaal uit.

Als het kunstgras eenmaal geplaatst is zijn er enkele onderhoudswerkzaamheden waarmee je rekening moet houden. Wij leggen ze hieronder allemaal uit.

Wanneer u rekening houdt met deze adviezen bespaart u zich veel onderhoudswerkzaamheden.

HULPMIDDELEN VOOR ONDERHOUD VAN EEN …

Hark

Harde borstel

Draagbare verstuiver

PRODUCTEN KUNSTGRAS ONDERHOUD

Onkruid kunstgras
  • Uw handen zijn het meest nuttige gereedschap voor het onderhouden van uw kunstgras. Met uw handen kunt u makkelijk af en toe onkruid uit het gazon halen.
  • Biologische onkruidverdelgers als Compo anti onkruid & mos zijn een ideaal middel tegen hardnekkig onkruid. Sproei dit biologische middel ’s ochtends (als het niet regent) over over het kunstgras. Raadpleeg de bijgeleverde instructies voor meer informatie.
  • Green Clean is een middel tegen mos, algen, aanslag, korstmos en schimmel op uw kunstgras. U kunt het ook gebruiken voor uw terras, tuinmeubilair of dak.

PROFESSIONEEL ONDERHOUD KUNSTGRAS

Kunstgras is zeer onderhoudsvriendelijk en professioneel onderhoud is doorgaans niet noodzakelijk. Zijn er toch zaken die u zelf niet kunt oplossen? Dan is het verstandig om een expert in te schakelen. Huur bijvoorbeeld een specialist in voor het onderhoud van uw kunstgras als: Het onderhoud van uw tuin te weinig gebeurt, er zoveel onkruid groeit dat het niet met de hand weg te halen is, bij hittebeschadiging of er veel organisch materiaal op het kunstgras terecht is gekomen, waardoor er veel mos groeit.

Wanneer u last heeft van dergelijke problemen kunt u contact opnemen met de leverancier of installateur van uw grasmat. LET OP: VD kunstgrassen onderhoudt alleen door ons geplaatste kunstgrasgazons. Gebruik voor het onderhoud van uw gazon een hovenier of tuinaannemer met een fytolicentie. Deze licentie garandeert dat de hovenier sproeistoffen mag gebruiken. Hierdoor kan de hovenier uw gazon snel en efficiënt reinigen.

Menu