TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

Wij krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om een trampoline te plaatsen op kunstgras. Veel klanten vrezen namelijk dat de poten het kunstgras kunnen beschadigen. Anderen zijn juist bang dat kunstgras een te harde ondergrond is om op te vallen, terwijl er ook mensen zijn die wel willen profiteren van de voordelen van kunstgras, maar veronderstellen dat een trampoline niet ingegraven kan worden in een gazon van kunstgras.

Laten we direct een belangrijk misverstand uit de wereld helpen: het is wel degelijk mogelijk om een trampoline op kunstgras te zetten en als je betrouwbaar kwaliteitskunstgras hebt, zal een trampoline de grasmat beslist niet beschadigen.

Wil je graag meer weten over het gebruik van een trampoline op kunstgras? In dit artikel leggen we uit waarom kunstgras een geschikte ondergrond is voor een trampoline, wat je kunt doen om het gazon te beschermen, hoe we een valveilige ondergrond kunnen creëren en hoe we een trampoline kunnen integreren in je kunstgras gazon. Neem gerust contact met ons op als je na het lezen nog vragen hebt over het gebruik van een trampoline op kunstgras.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

[ultimate_spacer height=”25″]

WAAROM KUNSTGRAS IDEAAL IS

Natuurgras is erg kwetsbaar en daardoor niet erg geschikt voor onder een trampoline. Het gras gaat al snel stuk als er een trampoline op staat en zodra het geregend heeft verandert het gazon in een modderpoel. Hierdoor kunnen de poten wegzakken in de grond en komt het toestel scheef te staan. Bovendien heeft natuurgras zonlicht nodig, waardoor je de trampoline telkens moet verplaatsen.

Kunstgras is een uitstekend alternatief. Het oogt net zo groen en prettig, maar is stevig genoeg voor een trampoline. Het grastapijt gaat niet stuk en het gazon wordt nooit drassig. De trampoline hoef je ook niet telkens te verplaatsen. Er zal geen kleurverschil ontstaan.

VALVEILIGE ONDERGROND

Een trampoline wordt regelmatig op een harde ondergrond geplaatst, bijvoorbeeld op het terras. Dit heeft diverse nadelen. De pootjes die stuiteren op de stenen zorgen voor slijtage en geluidsoverlast. Een val kan bovendien zorgen voor ernstige verwondingen.

Bij VD Kunstgrassen kunnen we een valveilige ondergrond creëren onder of rond de trampoline. We plaatsen extra valdemping onder de grasmat en houden daarbij rekening met de Europese normering met betrekking tot de cruciale valhoogte. Kinderen kunnen dus veilig op de trampoline springen en landen op een zachte ondergrond als zij vallen.

TRAMPOLINE INGRAVEN

Veel van onze klanten denken in eerste instantie dat het niet mogelijk is om een trampoline in te graven in het gazon. Dit is niet waar. Bij VD Kunstgrassen kunnen we de trampoline naadloos wegwerken in de ondergrond. Mocht je de trampoline ooit weg willen halen, dan kunnen we de kuil weer opvullen met een geschikte ondergrond en kunstgras plaatsen in de opengevallen ruimte. Dit doen we uiteraard zo dat er geen naden zichtbaar zijn in het gazon.

TIPS VOOR EEN TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

[ultimate_spacer height=”25″]

Kies het juiste soort kunstgras. Maak gebruik van een goede kwaliteit kunstgras, met een dubbele backing en stevige, slijtvaste vezels. Ook is het belangrijk dat de grasmat is voorzien van UV-filters

Waarom: Een inferieure grasmat raakt snel beschadigd. Bovendien kan kunstgras dat niet is voorzien van UV-filters gaan verkleuren. Hierdoor ontstaat er kleurverschil tussen het gras onder de trampoline en de rest van het gazon.

In de handleiding van vrijwel iedere trampoline staat dat deze op een egale en stabiele ondergrond geplaatst moet worden.

Waarom: bij een schuine ondergrond wordt de belasting van het springen niet evenwijdig over de poten verdeeld, waardoor er breuken of scheuren in het toestel kunnen ontstaan.

We raden je aan de trampoline vast te zetten. Gebruik hiervoor een verankeringsset.

Waarom: Anders kan de trampoline wegwaaien bij een stevige windvlaag.

Leg losse stukjes kunstgras onder de poten.

Waarom: Mochten de poten van de trampoline gaan roesten, dan veroorzaakt dit geen vlekken op het gazon. Ook vangen de extra stukken kunstgras de zwaarste schokken op, waardoor de grasmat wordt ontzien.

KUNSTGRAS LATEN LEGGEN

Bij VD Kunstgrassen kunnen we kunstgras plaatsen voor onder of om jouw trampoline. We verzorgen de installatie altijd inclusief de grondwerken. Met onze bouwkundige achtergrond zorgen we voor een ideale ondergrond, die de juiste demping heeft. Ook kunnen we extra valdemping aanbrengen onder de grasmat. Zo weet je zeker dat de kinderen veilig kunnen genieten van hun springtoestel.