EEN STIJLVOLLE SIERTUIN

Kleurrijke planten en bloempartijen, sierlijke leibomen, strakke hagen, wellicht een mooie vijver en – natuurlijk – weelderig gras. Het gazon vormt het fraaie middelpunt van iedere siertuin. Helaas is het gras ook het onderdeel dat bij tuinliefhebbers zorgt voor een hoop frustraties. Waar een mooie groene weide de bedoeling is, verandert het gras in de siertuin namelijk al snel in een modderpoel als het veel regent en wordt het een dorre vlakte bij aanhoudende droogte, of erger nog, het gras gaat stuk door ongedierte in de bodem. Kampt jouw gras ook met problemen of heb je genoeg van het vele onderhoud. Ons natuurgetrouwe kunstgras is een zeer geschikt alternatief in iedere siertuin.

Heb je wel oren naar een gazon dat er het hele jaar door mooi bijligt? Kom eens langs in onze kijktuin om de verschillende modellen te bekijken.

WAAROM KUNSTGRAS?

Kampt het gras in jouw siertuin met gele of bruine plekken? Wordt het overwoekerd door onkruid of mos? Heb je last van engerlingen? Of vormt het onderhoud van het gazon simpelweg een te zware belasting voor je lichaam? Met kunstgras in de tuin hoef je je nooit meer zorgen te maken om de staat van het gras en houd je tijd over om op ieder gewenst moment te genieten van jouw tuin. Doordat je minder tijd kwijt bent aan het onderhouden en herstellen, kun je jouw kostbare vrije tijd efficiënter besteden en heb je meer plezier in het tuinieren.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

TOTAALOPLOSSING

VD Kunstgrassen realiseert als kunstgras specialist in Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant totaaloplossingen voor kunstgras in siertuinen. Met betrouwbaar en deskundig advies helpen we je met het selecteren van het juiste kunstgras voor jouw siertuin. Daarbij houden we uitgebreid rekening met jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Hebben we de perfecte grasmat gevonden? Dan kunnen we vervolgens de volledige aanleg, van de grondwerken tot de plaatsing van het gras voor je verzorgen. Uiteraard staan we ook voor je klaar nadat het kunstgras is geplaatst. Bijvoorbeeld met tips en advies over het onderhoud.

PASSEND IN ELK TUINONTWERP

Veel tuineigenaren vragen zich af of kunstgras wel past bij het ontwerp van hun tuin. Bij VD Kunstgrassen beschikken we over een brede collectie met verschillende modellen kunstgras. Of je nu zoekt naar lange vezels en een ongerepte uitstraling, gras met een warme, nazomerse tint of kunstgras voor een strak, kortgemaaid gazon, wij hebben het juiste kunstgras voor je in huis. Door onze jarenlange ervaring beschikken we over een schat aan kennis en zijn we in staat om jou door middel van deskundig advies en de juiste vragen te begeleiden bij jouw zoektocht naar het gras van je dromen. Hieronder hebben we enkele modellen uitgelicht die bij uitstek geschikt zijn voor een siertuin.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Nooit eerder oogde kunstgras zo realistisch! Door de vooruitstrevende ReaDY®-technologie heeft iedere vezel een eigen “groeirichting”. Hierdoor oogt het kunstgras niet langer stijf en statisch, maar krijgt de grasmat een speels en ongerept karakter. De ReaDY®-technologie wordt gebruikt voor deze modellen:

ROYAL GRASS® SENSE

Royal Grass® Sense heeft 52 mm lange vezels, is heerlijk zacht en oogt uiterst natuurgetrouw. Dat komt niet in de laatste plaats doordat het gras zeer fraai kroest.

ROYAL GRASS® LUSH
Kunstgras Lush

Sommige vezels hebben een geelbruine kleur, wat zorgt voor een warme, nazomerse uitstraling. De grasmat oogt extra vol doordat de vezels (42mm) net iets dichter op elkaar staan.

ROYAL GRASS® WAVE

Zeer natuurlijk ogend kunstgras met een 36 mm lange gekroesde vezel. en een zeer realistische kleur. De rijke grasbezetting heeft dit kunstgras bovendien een zeer volle uitstraling.

DE VOORDELEN

Met kunstgras in de tuin hoef je je nooit meer zorgen te maken om de staat van het gras en houd je tijd over om op ieder gewenst moment te genieten van jouw tuin. Doordat je minder tijd kwijt bent aan het onderhouden en herstellen, kun je jouw kostbare vrije tijd efficiënter besteden en heb je meer plezier in het tuinieren.

Het onderhouden van natuurgras is een zware en tijdrovende bezigheid. In het voorjaar en de zomermaanden dien je het gazon bijvoorbeeld vrijwel wekelijks te maaien. Verder moet je natuurgras regelmatig bemesten en verticuteren. Dit kost een hoop tijd en energie. Vooral mensen die een dagje ouder worden, zien daar vaak erg tegenop. Kunstgras vergt nauwelijks onderhoud en blijft desondanks het hele jaar door mooi groen. Steeds vaker kampen we in België met langdurige perioden van droogte, afgewisseld door zware regenval. Zonder intensieve beregening droogt het gazon tijdens de droge perioden uit, terwijl water juist dán schaarser en duurder is. Zware regenbuien zorgen er daarentegen voor dat jouw mooie grasveld verandert in een modderpoel. Kunstgras is gelukkig bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Je hoeft het nooit te sproeien en overtollig regenwater loopt snel weg. Heb je een schaduwrijke tuin en wordt het gras daardoor overwoekerd door mossen? Natuurgras gedijt helaas niet even goed in iedere tuin. Het moet de juiste ondergrond hebben en genoeg zonlicht krijgen en zelfs dan heb je geen garantie dat het gazon mooi groen blijft. Met kunstgras ben je wel verzekerd van een frisgroen gazon. We kunnen het in iedere tuin voor je aanleggen en zorgen op iedere locatie voor de juiste ondergrond. Engerlingen, grasziektes en insectenplagen: ze zijn de nachtmerrie van iedere tuinliefhebber en kunnen het gazon ernstig beschadigen. Zelfs als je in de weer gaat met bestrijdingsmiddelen, is het niet zeker dat het grasveld nog te redden is en als dat al lukt dan is het een proces van lange adem. Met kunstgras hoef je je nooit meer zorgen te maken om engerlingen of grasziektes.

NATUURLIJKE UITSTRALING

Veel van onze klanten vrezen in eerste instantie dat kunstgras te ‘nep’ oogt voor een mooie siertuin. Een bezoek aan onze kijktuin stelt hen vrijwel altijd gerust; ons Royal Grass® kunstgras is zelfs van dichtbij nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Royal Grass® maakt namelijk gebruik van diverse vooruitstrevende technologieën die ervoor zorgen dat het kunstgras alle uiterlijke kenmerken van echt gras heeft.

Buiten de “looks” is ons kunstgras 100% veilig, geven wij 15 jaar garantie en zijn de vezels stevig, slijtvast en voorzien van UV-bescherming. Je gras verkleurt dus niet door zonlicht.

KUNSTGRAS AANLEG IN EEN SIERTUIN

Het installeren van kunstgras is een klus die veel mensen onderschatten. Bij het aanleggen van kunstgras komt meer kijken dan je waarschijnlijk denkt en een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Wanneer het kunstgras slecht is geplaatst kan dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat er naden zichtbaar zijn, er vervormingen optreden of ogenschijnlijke kleurverschillen te zien zijn. Kortom, het kunstgras kan nog zo mooi zijn, als het niet goed is geplaatst, dan heeft dit verstrekkende gevolgen voor het uiterlijk van uw gazon.

Bij VD Kunstgrassen zijn we gespecialiseerd in iedere fase van de aanleg van kunstgras, van het prepareren van de ondergrond tot het plaatsen van de stroken zelf. Door onze bouwkundige achtergrond en kennis van bestratingstechnieken weten we voor ieder gazon precies welke ondergrond en opbouw geschikt zijn en hoe we het kunstgras moeten leggen voor het mooiste resultaat. Heeft u heuvels, bomen of andere obstakels in het gazon? Voor onze gespecialiseerde installateurs is dit geen enkel bezwaar. Ben je een handige doe-het-zelver en wil je het kunstgras liever zelf plaatsen? Dan kunnen we je voorzien van handige tips en betrouwbaar advies.

INSTROOIEN VOOR NATUURLIJKE LOOK

Als we bij VD Kunstgrassen kunstgras aanleggen, dan gebruiken we vrijwel altijd een laagje instrooizand. Het zand heeft namelijk alleen maar voordelen. Zo zorgt het gewicht van het zand ervoor dat de grasmat stabieler ligt en de zandkorrels beschermen de verankering van de vezels. Hierdoor gaat het gras langer mee. Bovendien voelt kunstgras met instrooizand natuurlijker. Niet onbelangrijk in een siertuin.

MINDER ZWAAR ONDERHOUD

Heb je genoeg van het grasmaaien, sproeien en de andere onderhoudswerkzaamheden aan het gazon? Kunstgras is zeer onderhoudsvriendelijk en daardoor uitermate geschikt, onder andere als je een dagje ouder wordt, weinig tijd hebt of kampt met fysieke klachten. Het belangrijkste onderhoud bestaat uit het opvegen van afgevallen bladeren en het verwijderen van onkruid. Hoeveel tijd je hieraan kwijt bent, hangt onder andere af van de grootte en ligging van de tuin. Ook de mate van gebruik heeft een invloed op het onderhoud. Een gazon dat vaker betreden wordt, vergt doorgaans minder onderhoud.

WELK KUNSTGRAS KIEZEN

Kunstgras is dus uitermate geschikt voor een siertuin, maar welke kunstgras moet je kiezen? Er zijn veel verschillende soorten kunstgrassen op de markt en van veel producten is de afkomst onduidelijk. Bovendien beschikt ieder soort kunstgras over andere uiterlijke kenmerken en specificaties. Onze experts kunnen je alles vertellen over onze producten. Door goed te luisteren naar jouw wensen en voorkeuren en de juiste vragen te stellen, helpen onze specialisten je bij het vinden van het juiste soort kunstgras voor jouw siertuin. Met een geschikte ondergrond en professionele installatie ben je vervolgens verzekerd van een duurzame grasmat in de tuin, waar je jarenlang van kunt genieten.

Kijk eens naar onderstaande projecten van VD Kunstgrassen als je inspiratie op wilt doen voor jouw eigen siertuin of meer te weten wilt komen over onze werkwijze.

ERVARINGEN KLANTEN

Bij VD Kunstgrassen zijn we pas tevreden als jij dat ook bent. Onderstaande klanten gingen je voor en kozen voor kunstgras in hun siertuin.

We delen graag onze referenties met u zodat u het zelf kunt ervaren.

Referentie klant VD Kunstgrassen