ROYAL GRASS®

VD Kunstgrassen is erkend dealer van het kunstgras merk Royal Grass®. En wij bedienen de regio Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant. Kiest u voor de producten van Royal Grass® dan kiest u voor top kwaliteit. Er zijn diverse soorten kunstgras op de mark, ieder met zijn eigen specifieke kenmerken. Daarom kan het lastig zijn om te bepalen welk soort kunstgras het meest geschikt is. Royal Grass® is al sinds 2003 gespecialiseerd in kunstgras voor tuinen en levert kunstgras van de allerhoogste kwaliteit.

INNOVATIES KUNSTGRAS

Royal Grass® staat bekend als voorloper op het gebied van innovaties. Deze innovaties hebbben als doel het kunstgras zoveel mogelijk op echt gras te laten lijken.

Royal Grass® V shape

V-VORM

De vezels hebben een “ruggengraat” gekregen, waardoor deze mooi rechtop blijven staan en zeer veerkrachtig zijn.

Royal Grass® MiNT

MiNT

Kunstgras glanst teveel en lijkt daarom te plastic. MiNT zijn hele dunne verticale lijnen die de lichtval breken en ook stevigheid aan de vezels geeft.

Royal Grass® ReaDY

ReaDY

Deze innovatie zorgt ervoor dat kunstgras er niet zo “nep” uitziet. De vezels allemaal hun eigen richting en lijkt daardoor meer op echt gras.

5 REDENEN OM ROYAL GRASS® TE KIEZEN

Een van de onderscheidende kenmerken van Royal Grass® is het natuurgetrouwe uiterlijk. Waar kunstgras jarenlang de naam had ‘nep gras’ te zijn, heeft Royal Grass® kunstgrassen weten te ontwikkelen die de uiterlijke kenmerken van natuurlijk gras tot in de perfectie benaderen. Zoals duidelijk te zien is bij bovenstaande foto. Sinds de oprichting van het merk in 2003 is Royal Grass® constant bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe technieken die het gras nóg natuurlijker laten ogen. Zo maakt Royal Grass® bijvoorbeeld gebruik van een gepatenteerde V-shape® en de unieke MiNT®-technologie die het kunstgras een natuurlijke glans geeft. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een nieuwe techniek genaamd ReaDY®. Die zorgt ervoor dat iedere vezel een natuurlijke eigen richting heeft.

Royal Grass® maakt uitsluitend gebruik van de beste kwaliteit grondstoffen. Hierdoor zijn de vezels extra stevig en slijtvast. Bovendien heeft kunstgras van Royal Grass® altijd een dubbele backing. Daardoor zitten de vezels extra stevig in het tapijt en zal de bodem minder snel slijten.

De veiligheid van de producten is van doorslaggevend belang voor Royal Grass®. Er wordt nooit gebruik gemaakt van zware metalen in het productieproces en de kunstgrassen van Royal Grass® voldoen aan de strenge EN 71-3 norm. Deze Europese norm wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij het testen van kinderspeelgoed. Verder maakt Royal Grass® nooit gebruik van granulaatkorrels om het kunstgras te verstevigen. Dit rubbergranulaat wordt alleen gebruikt bij sportvelden en is mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Royal Grass® adviseert altijd gebruik te maken van speciaal ontwikkeld instrooizand. Dit zand is een natuur product en is honderd procent veilig.

Alle producten van Royal Grass® zijn honderd procent recyclebaar. Niet voor niets heeft Royal Grass® – als enige kunstgrasmerk ter wereld – het Singapore Green Label ontvangen. Dit prestigieuze label wordt uitsluitend toegekend aan bedrijven die ‘zero waste’ als oogmerk hebben en dit ook weten te realiseren.

Royal Grass® is actief in 45 landen verspreid over de hele wereld en werkt daar samen met zorgvuldig geselecteerde dealers. Deze erkende dealers zijn stuk voor stuk bewezen tuinprofessionals. U kunt bij hen terecht voor gedegen advies, vakkundige installatie en professionele hulp nadat het kunstgras is gelegd

Door de hoge kwaliteit heeft Royal Grass® een jarenlange levensduur. Daarom geeft Royal Grass® 15 jaar garantie. Het kunstgras van Royal Grass® is getest onder de meest extreme omstandigheden en verkleurt nooit door de straling van de zon.