Alles over kunstgras en honden

Een hond zorgt voor een hoop liefde en gezelligheid in huis. Het houden van honden heeft zelfs een positief effect op de gezondheid. Goede voeding, hygiëne, aandacht en beweegruimte zijn cruciaal om uw hond happy en gezond te houden. Een hondvriendelijke tuin is de ideale manier om uw trouwe kameraad een omgeving te schenken waarin hij of zij lekker kan spelen en het beestje zijn energie kwijt kan. Met kunstgras creëert u snel en eenvoudig een tuin die daarvoor geschikt.

Honden hebben beweging nodig om hun overtollige energie kwijt te kunnen. Een lekkere wandeling maken is hiervoor een geschikte manier, maar ook door lekker te ravotten in de tuin kan uw viervoeter zijn energie kwijt. Nog leuker is het als u zelf met uw hond de tuin ingaat voor een kort balspel. Daarvoor heeft u natuurlijk wel een geschikte tuin nodig. Helaas zijn veel tuinen in Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant zompig. Vooral als het kortgeleden heeft geregend, verandert de tuin al snel in een modderpoel als de hond erop speelt. Bovendien kan urine van de hond gele plekken op het gazon achterlaten.

Heeft u last van deze problemen in uw tuin? Dan is kunstgras de ideale oplossing.

Niet voor niets besluiten steeds meer baasjes het natuurgras in hun gazon te vervangen door kunstgras. Maar mag een hond zijn behoefte doen op kunstgras? Is de grasmat bestand tegen het graven? Zijn de grasvezels zomers niet te heet voor het voetbed van de hond? Op deze pagina krijgt u antwoord op alle vragen die van belang zijn als u kunstgras wilt en een hond heeft.

 • Kunstgras is veilig voor huisdieren
 • Huisdieren kunnen gerust snuffelen en likken aan het gras
 • Royal Grass® kunstgras is sterk en slijtvast
 • Royal Grass® is al sinds 2003 op de markt
 • Met een ondergrond van gestabiliseerd zand voorkomt u graven
 • Instrooizand verkoelt het kunstgras in de zomer
 • U krijgt 15 jaar garantie
Kunstgras en huisdieren

Kiezen voor kunstgras

Kunstgras heeft een aantal significante voordelen. Uw hond kan bijvoorbeeld in de tuin spelen zonder dat het gazon stukgaat of omgewoeld wordt. Omdat het gazon nooit modderig wordt, blijft uw hond bovendien schoon tijdens het spelen en loopt hij geen modder het terras op of huis in.

VOORDELEN:

 • Ideale speelplaats
 • Geen modderig of omgewoeld gazon
 • Terras en huis blijven schoon
 • Kunstgras verkleurt niet door urine of ontlasting
 • Het hele jaar door te gebruiken
 • Natuurgetrouwe uitstraling

Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin met een hond

VOOR PLAATSING

Zorg dat de afboarding hoger ligt dan de aarde om het kunstgras. Bedek deze aarde met een bodembedekker, bijvoorbeeld lavastenen of beplanting.

Waarom: op deze manier voorkomt u dat uw hond in de aarde stapt en met zijn of haar modderpootjes het huis inloopt.

Plaats het kunstgras op een stabiele, waterdoorlatende ondergrond.

Waarom: urine wordt gemakkelijk opgenomen in de ondergrond en spoelt weg wanneer het regent. Hierdoor voorkomt u geuroverlast.

Zorg dat de grasmat aan de randen stevig wordt verankerd.

Waarom: het kunstgras blijft mooi op zijn plaats liggen en uw hond kan het kunstgras niet lostrekken.

Strooi het kunstgras in met speciaal instrooizand.

Waarom: door het instrooizand blijft het kunstgras koeler in de zomer. Bovendien zorgt dit voor extra stevigheid en bescherming van de backing.

Een middelgrote hond heeft een gazon van zo’n 20 tot 30 vierkante meter nodig. Heeft u daar geen ruimte voor? Laat uw hond dan voldoende uit of installeer een hondentoilet.

Waarom: hierdoor voorkomt u geuroverlast van urine en ontlasting.

NA PLAATSING

Hoewel ontlasting en urine niet schadelijk zijn voor ons kunstgras, is het uit hygiënisch oogpunt verstandig ontlasting te verwijderen. Spoel de plek na met lauwwarm water. Ook als uw huisdier geürineerd heeft kunt u de plek naspoelen met lauwwarm water.

Waarom: door ontlasting te verwijderen en het gras schoon te maken voorkomt u vervelende geuren.

Kunstgras kan urine en ontlasting goed verdragen, maar een kunstgrasgazon is geen hondentoilet. Daarom is het aan te raden uw hond voldoende uit te laten. Het is verstandig om de pootjes van de hond na een wandeling schoon te maken.

Waarom: zo voorkomt u tijdens lange, droge periodes geuroverlast in de tuin en blijft het gazon makkelijk te onderhouden.

Door rekening te houden met bovengenoemde tips bespaart u zich een hoop onderhoudswerk.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

De belangrijkste tips van onze klanten

De belangrijkste tips van onze klanten hebben we op een rijtje gezet:

 1. Verwijder uitwerpselen. U kunt de plek afvegen met een vochtig doekje of afspoelen.
 2. Bij vochtig weer kunt u de haren van uw huisdieren samenvegen met een vloertrekker.
 3. Tijdens lange droge periodes, kunt u de plek waar de hond plast het best regelmatig naspoelen.

Hulpmiddelen bij een urinegeur:

 • Azijn: meng een vijfde witte azijn met vier vijfde lauw water. Sprenkel dit over het gazon en laat het een nacht intrekken. Spoel het gazon de volgende dag af met water.
 • Biologische schoonmaakmiddelen: er zijn diverse biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen op de markt waarmee u het gazon kunt schoonmaken. Deze middelen zijn niet schadelijk voor mens, dier of milieu. U kunt deze middelen ook gebruiken voor het terras of bijvoorbeeld de kattenbak. Een voorbeeld van zo’n biologisch schoonmaakmiddel is Capturine Pets Bio Cleaning.
huisdieren en kunstgras

De voornaamste onderhoudsmaterialen

Capturine

Azijn

Doekjes

Vloertrekker

Bezem

Haspel

Realisaties

Bekijk hier enkele voorbeelden van huisdiervriendelijke tuinen met kunstgras. Ontdek hoe deze tuinen er voor en na de installatie van kunstgras uitzagen.

Hoe ervaren klanten ons

Wij zijn voortdurend bezig met onze service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

We delen graag onze referenties met u zodat u het zelf kunt ervaren.

Review VD kunstgrassen