KUNSTGRAS TUIN

Heb je genoeg van zware klussen als grasmaaien, sproeien en verticuteren? Of lukt het je maar niet om jouw gazon mooi groen te houden? VD Kunstgrassen helpt je met het realiseren van een tuin waar je met het hele gezin zorgeloos van kunt genieten. Met kunstgras in de tuin ligt jouw gazon er altijd prachtig bij, maar heb je nauwelijks omkijken naar het onderhoud. De kinderen komen na het spelen in de tuin nooit meer binnen met smerige kleding en ons kunstgras is uitermate geschikt voor honden en andere huisdieren. Wil jij ook genieten van een onderhoudsvriendelijk gazon in de tuin? Bezoek onze kijktuin in Wilrijk om onze kunstgrassen te bekijken.

Welke situatie is van toepassing?

WIJ ONTZORGEN U COMPLEET

Met het plaatsen van van kwaliteitskunstgras helpen wij je met het creëren van een tuin die leidt tot minder zorgen, meer vrije tijd en daardoor meer leef comfort. We richten ons op het aanleggen van kunstgras voor tuinen in de regio Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant. We maken gebruik van de meest duurzame producten en materialen en nemen jou graag alle zorgen uit handen. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, een bestaande tuin waar het gras vervangen moet worden of een nieuwbouwtuin, wij kunnen ieder project vanaf de adviesfase tot de grondwerken, de aanleg en de afwerking voor je verzorgen.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

TUIN MET KINDEREN

Groene plekken op de knieën, een nieuw T-shirt vol met (aarde)vlekken en modder aan de schoenen: het is bijna niet te vermijden als je kinderen hebt die graag in de tuin spelen. Helaas is natuurgras vaak ook niet sterk genoeg voor spelende kinderen. Ze lopen het gras stuk en de eerste slijtageplekken zullen al snel verschijnen en alleen maar groter worden.

Bij VD Kunstgrassen ontwerpen en realiseren we speelgazons die net zo natuurgetrouw en weelderig ogen als die met echt gras, maar veel sterker zijn en zelfs direct na een hevige regenbui weer te bespelen.

KUNSTGRAS VOOR EEN SIERTUIN

Mos, engerlingen, grasziektes, onkruid en insectenplagen, hevige regenval afgewisseld met langdurige droogte: het zijn slechts enkele voorbeelden van moeilijkheden waar je mee te maken krijgt als je een gazon van natuurgras in de tuin hebt. Het in goede staat houden van echt gras is dan ook niet eenvoudig. Het is kostbaar, tijdrovend en bovendien zwaar werk. Als je een dagje ouder wordt of kampt met fysieke klachten vormt dit al snel een belemmering.

Ons kunstgras is met het blote oog nauwelijks te onderscheiden van echt gras, maar vergt veel minder onderhoud. Jouw siergazon blijft het hele jaar door mooi groen en het gras heeft altijd de ideale lengte. De tijd die je bespaart kun je bijvoorbeeld besteden aan de leukere klussen van het tuinieren.

JE HEBT HUISDIEREN

Honden en katten die graven in het gras of door de modder rollen en het gazon kapot rennen: het zijn grote frustraties voor huisdiereigenaren met een gazon van natuurgras. Urine kan bovendien gele en bruine vlekken in het gras veroorzaken, terwijl de mest en kalk die nodig zijn om het gazon mooi groen te houden schadelijk kunnen zijn voor huisdieren. Niet voor niets ontmoeten we bij VD Kunstgrassen vaak baasjes die op zoek zijn naar een geschikt alternatief voor natuurgras.

Ons kunstgras is een ideale oplossing als je huisdieren hebt. Het is namelijk stevig en slijtvast en 100% veilig. Ontlasting en urine veroorzaken geen vlekken op kunstgras en zijn eenvoudig op te ruimen.

ONS KUNSTGRAS

Ben je bang dat jouw gazon met kunstgras minder natuurlijk zal ogen? Bij VD Kunstgrassen werken we uitsluitend met Royal Grass® kunstgras. Dit kunstgras heeft alle uiterlijke kenmerken van echt gras. Zo hebben de vezels een natuurlijke V-vorm en een natuurgetrouwe glans. De sprieten staan ook niet allemaal dezelfde kant op, maar hebben stuk voor stuk een natuurlijke ‘groeirichting’. Hierdoor is het kunstgras nauwelijks van echt gras te onderscheiden.

Deze innovatie zorgt ervoor dat kunstgras er niet zo “nep” uitziet. De vezels hebben allemaal hun eigen richting en lijkt daardoor meer op echt gras.Kunstgras glanst teveel en lijkt daarom te plastic. Ons kunstgras maakt gebruik van MiNT technologie, dit zijn hele dunne verticale lijnen die de lichtval breken en ook stevigheid aan de vezels geven. Een van de speerpunten van Royal Grass® is de veiligheid van het kunstgras. Alle producten zijn uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en voldoen aan dezelfde veiligheidseisen als waar kinderspeelgoed aan moet voldoen. Deze testen zijn verkrijgbaar voor mensen die hier de details over willen kennen. Royal Grass® garandeert dat iedere grasmat jarenlang meegaat. Om die claim kracht bij te zetten ontvangen onze klanten 15 jaar garantie en krijgen zij een officieel garantiecertificaat.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Nooit eerder oogde kunstgras zo realistisch! Door de vooruitstrevende ReaDY®-technologie heeft iedere vezel een eigen “groeirichting”. Hierdoor oogt het kunstgras niet langer stijf en statisch, maar krijgt de grasmat een speels en ongerept karakter. De ReaDY®-technologie wordt gebruikt voor deze modellen:

ROYAL GRASS® SENSE

Royal Grass® Sense heeft 52 mm lange vezels, is heerlijk zacht en oogt uiterst natuurgetrouw. Dat komt niet in de laatste plaats doordat het gras zeer fraai kroest.

ROYAL GRASS® LUSH
Kunstgras Lush

Sommige vezels hebben een geelbruine kleur, wat zorgt voor een warme, nazomerse uitstraling. De grasmat oogt extra vol doordat de vezels (42mm) net iets dichter op elkaar staan.

ROYAL GRASS® WAVE

Zeer natuurlijk ogend kunstgras met een 36 mm lange gekroesde vezel. en een zeer realistische kleur. De rijke grasbezetting heeft dit kunstgras bovendien een zeer volle uitstraling.

KUNSTGRAS TUIN AANLEGGEN

Het aanleggen van kunstgras is een klus die nogal eens onderschat wordt. Het is een bezigheid waar veel bij komt kijken en die je zeer secuur moet uitvoeren. Een foutje is immers snel gemaakt en een ondeugdelijke plaatsing kan ervoor zorgen dat het kunstgras gaat vervormen, naden zichtbaar zijn, …

Bij VD Kunstgrassen hebben we ons gespecialiseerd in alle facetten die komen kijken bij het installeren van kunstgras. Door onze jarenlange praktijkervaring en constante drang naar verbetering weten we voor ieder soort tuin hoe we het kunstgras kunnen installeren voor het gewenste resultaat. Daarbij maken we gebruik van de meest recente technieken en hoogwaardige materialen. Overigens staan wij ook klaar voor de handige doe-het-zelver, die we graag helpen met raad en daad.

GESCHIKTE ONDERGROND

Een goede kunstgrasinstallatie valt of staat met de ondergrond. Een ondeugdelijke ondergrond kan op termijn namelijk zorgen voor ernstige problemen als verzakkingen en wateroverlast. Vergelijk het met een vloer: de mooiste vloertegel is waardeloos als die niet is geplaatst op een geschikte ondergrond.

Door onze bouwkundige achtergrond en kennis van vloer- en bestratingstechnieken beschikken we bij VD Kunstgrassen over de knowhow die vereist is voor realiseren van de beste ondergrond voor de beoogde toepassing. Daarbij volgen we ontwikkelingen op het gebied van nieuwe producten en technologieën op de voet. Zodoende kunnen we in iedere tuin en op elke bodem gegarandeerd een duurzame kunstgrasinstallatie realiseren.

WAAROM INSTROOIZAND

Over het instrooien van kunstgras bestaat heel wat verwarring. Wij houden het graag eenvoudig: het is simpelweg beter om jouw kunstgras te voorzien van instrooizand. Een laagje instrooizand heeft namelijk alleen maar voordelen. Het extra gewicht zorgt ervoor dat de mat stabieler ligt, het zand beschermt de verankering van de vezels en verhoogt de duurzaamheid. Bovendien voelt het lopen op kunstgras dat is ingestrooid veel aangenamer en natuurlijker aan.

ONDERHOUD KUNSTGRAS

Kunstgras is onderhoudsarm en vormt daardoor een ideale basis voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Het belangrijkste werk bestaat uit het opvegen van afgevallen bladeren en takken en het verwijderen onkruid. Hoeveel tijd je hier precies aan kwijt bent, hangt af van de grootte van de tuin, de omgeving en het gebruik. Hoge bomen in de buurt van het gazon zorgen ervoor dat er meer bladeren en takken op het gazon waaien, terwijl onkruid minder snel ontkiemt in een gazon waar veel op gelopen wordt.

Kunstgras is zeer onderhoudsvriendelijk en professioneel onderhoud is doorgaans niet noodzakelijk. Zijn er toch zaken die u zelf niet kunt oplossen? Dan is het verstandig om een expert in te schakelen.

KUNSTGRAS KOPEN

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kunstgras, van veel verschillende producenten op de markt. Veel producten worden bovendien verkocht onder een eigen label, waardoor de herkomst van de grasmat al snel onduidelijk is voor de consument. Welk kunstgras is nu het meest geschikt voor jouw tuin?

Kunstgras kopen is een langetermijninvestering en daarom is het belangrijk je goed te laten informeren. Bij VD Kunstgrassen staat er altijd een expert klaar die je van betrouwbare informatie kan voorzien en duidelijk aan kan wijzen wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de diverse modellen. Wil je bijvoorbeeld kunstgras voor een siertuin, voor een mooi speelveld of voor een tuin met huisdieren? Voor een nieuwbouwproject, een tuin met een zwembad of een heel specifieke toepassing? Wij begeleiden je bij het kiezen van het juiste soort kunstgras voor het beoogde doel.

Genieten van een onderhoudsvriendelijk gazon in de tuin?

Twijfel je over het uiterlijk van kunstgras? Kom dan eens langs in onze kijktuin in Wilrijk. Hier zijn alle kunstgrassen aangelegd in overzichtelijke gazons. Verbaas jezelf over de natuurgetrouwe uitstraling van Royal Grass® en laat je informeren door onze kunstgrasexperts.