Wil u in uw tuin, op uw balkon of dakterras een strak effect, dan moet u ook hier een kantopsluiting voorzien. Redenen voor een kantopsluiting: U kijkt mooi in uw kunstgras gazon, voorkomt verzakking van ondergrond aan de randen, de wind kan niet onder het kunstgras komen en u loopt de randen niet stuk.

U verkrijgt het mooiste resultaat wanneer er een kantopsluiting wordt aangebracht rondom het kunstgras. Een kantopsluiting kan van veel verschillende materialen gemaakt worden. Zoals een rvs-strip, hard hout, betonband of de bestaande bestrating. De fundering (ondergrond) dient ca. 2 centimeter onder de opsluitranden komt te liggen. De juiste hoogte is afhankelijk van de door u gekozen kunstgrasmat. De hoogte van het gras is bepalend voor de verhouding tussen ondergrond en kantopsluiting. Het is het mooist als het gras net iets boven de rand uitsteekt. Zo kijkt u mooi in uw kunstgras.

kantopsluiting kunstgrasOp deze afbeelding is kunstgras te zien dat wordt opgesloten door een betontegel. Op deze manier wordt het grastapijt goed opgesloten en komt deze netjes boven de kantopsluiting uit. Ook voorkomt een goede opsluiting verzakken van de ondergrond aan de randen. Een kantopsluiting kan van verschillende materialen worden vervaardigd (steen, beton, kunststof, hard hout, metaal, etc.).

Kantopsluiting kunstgras