VOORDELEN KUNSTGRAS

Kunstgras is erg populair voor in de tuin, op het balkon of dakterras. Niet zo vreemd want kunstgras biedt veel voordelen. Wie wil er nu niet een frisgroen en onderhoudsvrij gazon waarvan u jarenlang kan genieten? Uw tuin zal er het hele jaar door mooi, groen en gezond uitzien. U houdt meer vrije tijd over om van uw prachtige tuin te kunnen genieten! Want kunstgras heeft weinig onderhoud nodig, nooit meer maaien, water geven, kantjes steken of bemesten, nooit meer kale plekken. Daarnaast bespaart u water, dat lijkt een kleinigheidje maar wist u dat u ongeveer 100 liter schoon water verbruikt bij het sproeien van uw tuin.

WATEROVERLAST

Naast de wel bekende voordelen is kunstgras een goed alternatief voor uw tuin dan bestrating. Want bestrating wordt gekozen omdat het ook weinig onderhoud vergt, en geen water. De nadelen van het verharden van tuinen is dat het water niet de bodem in kan, en dus de grond alsmaar droger wordt. Ander bijkomend nadeel is dat bij een hevige regenbui het regenwater direct naar het riool wordt gevoerd, en daardoor het rioolstelsel overbalst. En we kampen met onderglopen straten en zelfs kelders van huizen. Kunstgras is mooi groen, vergt ook minimaal onderhoud en draineert, dus het water kan wel de bodem in.

ALTIJD EEN GROEN GAZON

Kunstgras verspreidt geen graspollen en is dus een ideale oplossing voor personen met een (gras)allergie. Maar ook geen last meer van ongedierte of molshopen. Kinderen en huisdieren kunnen zorgeloos spelen zonder vuil te worden en de kunstgrassen van tegenwoordig zijn milieuvriendelijk, veilig en zacht. Overweegt u een kunstgras gazon? Lees dan meer hoe u dit aanpakt: aanlegplan kunstgras.

In onderstaande video een impressie van VD Kunstgrassen. Ons motto is dat wij pas tevreden zijn als u dat ook bent. Die garantie durven wij te geven.

Kunstgras is overal toepasbaar en kan gebruikt worden op plaatsen waar normaal gras nooit zou groeien. Zoals op het balkon of dakterras. Nog nooit was het zo makkelijk om ook hier te genieten van een echt ‘grasgevoel’. Het kunstgras ziet er tegenwoordig zo natuurlijk uit dat u echt twee keer moet kijken om het verschil te zien!

NADELEN KUNSTGRAS

Zoals u kunt lezen heeft kunstgras veel voordelen. Maar heeft het dan geen nadelen? Natuurlijk wel. Het feit dat uw gazon er het hele jaar hetzelfde uitziet kunt u een nadeel vinden. Het gazon van uw buurman zal er in de winter immers niet zo mooi uitzien. Dan kan uw gazon wel opvallen. Maar ook daar kunt u wat aan doen door in ieder geval te zorgen dat er altijd groenblijvende planten in het plantvak om het gazon staan. Wij vinden dit niet echt een nadeel.

Kunstgras nadelen die wij wel eens horen zijn; kunstgras is niet zo koel als natuurgras, geen geur van vers gemaaid gras, de prijs bij aanschaf is veel hoger.

EN HET MILIEU?

Ons grastapijt is duurzaam en waterbesparend. Door gebruik van kunstgras krijgen schadelijke meststoffen en onkruidverdelgers de kans niet meer om door te sijpelen in het grondwater, waardoor uw ecologische voetafdruk aanzienlijk kleiner wordt. Kiezen voor kunstgras is dus een verantwoorde keuze!