HEERLIJK BUITEN SPELEN

Lekker buitenspelen is niet alleen erg leuk, het is ook nog eens erg gezond. De tuin is bij uitstek een plek waar kinderen in een beschermde omgeving naar hartenlust hun energie kwijt kunnen. Jammer genoeg zijn veel tuinen niet bepaald geschikt om op te spelen. Na een regenbui verandert het gazon al snel in een modderpoel als erop gespeeld wordt en bij droogte wordt het een stoffige bedoening. Om nog maar te zwijgen over hoe het gazon eruitziet als de kinderen er regelmatig op spelen. Heb je last van deze problemen in je tuin? Dan is kunstgras de ideale oplossing! Ben je op zoek naar een kindvriendelijk gazon voor in de tuin? Kom eens langs in onze showtuin in Wilrijk om de mogelijkheden te bekijken.

WAAROM KUNSTGRAS

Veel kinderen bewegen te weinig. De hoeveelheid verkeer op straat is de afgelopen decennia exponentieel toegenomen en door de opkomst van gameconsoles, smartphones en tablets zitten kinderen steeds langer aan een beeldscherm gekluisterd. Hierdoor wordt het steeds belangijker om regelmatig aan lichaamsbeweging te denken. Lekker ravotten in de tuin is daardoor niet alleen leuk, maar ook erg nuttig. Bij VD Kunstgrassen helpen we je met het creëren van een veilige leefomgeving, waarin de kinderen alle ruimte hebben voor sport- en spel. Met kunstgras in de tuin is je gazon altijd klaar om op te spelen.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

TOTAALOPLOSSING

VD Kunstgrassen realiseert als kunstgras specialist in Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant complete kunstgrasoplossingen voor gezinnen met kinderen.

Met het mooiste kunstgras en een ontwerp op maat creëren we het gazon dat past bij je tuin en je gezinssamenstelling. Daarbij kunnen we bouwen op onze jarenlange ervaring, onze bouwkundige achtergrond en kennis van de laatste technieken en producten. Of je nu een gazon wilt voor een ruime landelijke tuin of een kleine stadstuin, wij zorgen voor een duurzame oplossing op maat. Op die manier hoef je je nooit meer zorgen te maken dat de kinderen vies worden, zich bezeren of het gazon kapotmaken.

NIET ALLEEN MOOI, OOK ZEER STERK

Veel ouders hebben wel oren naar de voordelen van kunstgras in de tuin, maar zijn huiverig dat dit ten koste zal gaan van de uitstraling van de tuin. Oogt het kunstgras niet te nep? Bij ons kunstgras (Royal Grass®) hoef je daar niet bang voor te zijn. Door het gebruik van diverse innovatieve technieken is het kunstgras nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Je profiteert dus van de voordelen van kunstgras, maar geniet nog steeds van een levensecht gazon. Met innovaties als ReaDY® – voor een natuurlijke groeirichting, MiNT® – voor een realistische glans en V-shape® – voor veerkrachtige, natuurgetrouwe vezels.

IDEAAL VOOR TRAMPOLINES

Natuurgras is erg kwetsbaar en daardoor niet erg geschikt voor onder een trampoline. Het gras gaat al snel stuk als er een trampoline op staat en zodra het geregend heeft verandert het gazon in een modderpoel. Hierdoor kunnen de poten wegzakken in de grond en komt het toestel scheef te staan. Bovendien heeft natuurgras zonlicht nodig, waardoor je de trampoline telkens moet verplaatsen.

Kunstgras is een uitstekend alternatief. Het oogt net zo groen en prettig, maar is stevig genoeg voor een trampoline. Het grastapijt gaat niet stuk en het gazon wordt nooit drassig. De trampoline hoef je ook niet telkens te verplaatsen. Er zal geen kleurverschil ontstaan.

PERFECT VOOR EEN ZWEMBAD

Zijn de kinderen klaar voor de nodige waterpret? Helaas is het plaatsen van een zwembad in de tuin meer gedoe dan je zou verwachten. Laat je het zwembad langer dan een paar dagen op een veld van natuurgras staan, dan blijft er van het gras niet veel meer van over dan een kaal, geel lapje grond. Het gras wordt al snel modderig en het zwembadwater wordt vuil door aarde en grassprieten.

Wil je een opblaaszwembad de hele zomer op het gazon laten staan? Dan hebben wij de perfecte oplossing: kunstgras!

DE VOORDELEN

Als je kinderen hebt, dan heeft kunstgras een aantal eisen te voldoen: het moet bijvoorbeeld veilig zijn en stevig genoeg om op te spelen. Hieronder hebben we enkele voordelen uitgelicht die bij uitstek geschikt zijn voor spelende kinderen.

Een grasveld met echt gras wordt al snel drassig wanneer het regent. Als de kinderen er vervolgens op spelen is het onvermijdelijk dat zij eindigen met smerige kleding, vuile schoenen en groene knieën. Bovendien lopen de kinderen het kwetsbare gras al snel stuk. Met kunstgras is dat verleden tijd. Er blijven geen plassen staan in het veld, het wordt nooit modderig en het droogt snel weer op.Veel van onze klanten vragen zich af of kunstgras wel stevig genoeg is voor spelende kinderen, helemaal als de kinderen willen voetballen op het gras of als men er een trampoline op plaatst. We kunnen je geruststellen, ons kunstgras is sterk en slijtvast genoeg om dagelijks intensief op te spelen, dus ook voor balspelen en trampolines op het gazon. Het grastapijt zal niet beschadigd worden en bovendien vormt het kunstgras een veilige, zachte ondergrond. Heb je een zwembad in de tuin? Met natuurgras onder of om een zwembad verandert je gazon al snel in een modderpoel en wordt het zwemwater vuil door grassprieten en modder. Kunstgras is een ideaal alternatief; het voelt heerlijk zacht aan de voeten, droogt snel op, is bestand tegen chloor en je hebt geen last van gras of modder in het bad. Kunstgras is eveneens geschikt voor het plaatsen van trampolines, pingpongtafels en andere toestellen. Om roestvlekken te voorkomen kunnen we extra stukken kunstgras onder de poten plaatsen en we kunnen toestellen verankeren tegen wegwaaien.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Als je kinderen hebt, dan dient het kunstgras aan een aantal eisen te voldoen: het moet bijvoorbeeld veilig zijn en stevig genoeg om op te spelen. Al onze kunstgrassen voldoen aan deze eisen. Door onze jarenlange ervaring en passie voor ons vak weten we perfect welke soorten maar ook welke ondergrond nodig is om ook uw tuin te voorzien van een mooi en functioneel gazon.

Hieronder hebben we enkele kunstgrassen uitgelicht die bij uitstek geschikt zijn voor spelende kinderen.

ROYAL GRASS® SENSE

Een weelderige grasmat die toch stevig genoeg is om op te spelen? Dan is Royal Grass® Sense bij uitstek geschikt. Dit kunstgras heeft lange, stevige vezels die zeer realistisch kroezen.

ROYAL GRASS® LUSH
Kunstgras Lush

Sommige vezels hebben een geelbruine kleur, wat zorgt voor een warme, nazomerse uitstraling. De grasmat oogt extra vol doordat de vezels (42mm) net iets dichter op elkaar staan.

ROYAL GRASS® WAVE

Zeer natuurlijk ogend kunstgras met een 36 mm lange gekroesde vezel. en een zeer realistische kleur. De rijke grasbezetting heeft dit kunstgras bovendien een zeer volle uitstraling.

KUNSTGRAS AANLEGGEN

Het plaatsen van kunstgras vereist de nodige kennis en expertise, helemaal als het gras bedoeld is om op te spelen. Het vaak voordeliger is om je grasmat aan te laten leggen door een professional dan dat je het gazon na verloop van tijd moet herstellen.

Bij VD Kunstgrassen doen we niets liever dan onze klanten helpen met eender welke uitdaging gerelateerd aan ons vak. Duurzaamheid is wat ons betreft een van de belangrijkste aspecten van een goede installatie en dat vraagt vakmanschap. Daarom hebben we ons gespecialiseerd in alle facetten van de installatie, van de grondwerken tot de aanleg. Door onze jarenlange ervaring met het aanleggen van zowel bestrating als kunstgras weten we precies hoe we kunstgras moeten installeren dat dempend, sterk en stabiel genoeg is voor speldoeleinden. Ben je een fanatiek doe-het-zelver en wil je het grastapijt liever zelf plaatsen. Dan voorzien we je graag tips en advies.

VALDEMPING

Ben je bang dat het kunstgras te hard is voor een speelveld? Met de juiste ondergrond heeft kunstgras de ideale demping om op te spelen. Het is stevig genoeg om flink op te rennen, maar zorgt voor een zachte landing als een van de kinderen valt. Bij VD Kunstgrassen weten we door onze bouwkundige achtergrond precies wat de juiste ondergrond is voor welke toepassing. Als je bijvoorbeeld een speeltoestel op het kunstgras wilt, houden we zorgvuldig rekening met de cruciale valhoogte en we zorgen dat de ondergrond voldoet aan de daarbij behorende Europese normen (NEN-EN 1177). Je bent dus verzekerd van een veilige ondergrond met voldoende valdemping voor het beoogde gebruik.

INSTROOIEN VOOR EXTRA STABILITEIT

Veel mensen vragen zich af of instrooizand strikt noodzakelijk is, helemaal als zij kinderen hebben. Door de vele voordelen van instrooizand adviseren we het gebruik ervan altijd. Het extra gewicht zorgt er namelijk voor dat de mat stabieler ligt, wat van belang is als er intensief op het gras gespeeld wordt. Verder beschermt het zand de verankering van de vezels en het verhoogt de duurzaamheid van de grasmat. Als het kunstgras intensief gebruikt wordt, zoals met spelende kinderen, is dat erg belangrijk. Verder voelt het lopen of rennen op kunstgras met instrooizand natuurlijker aan. Het instrooizand is bovendien 100% veilig voor de gezondheid en dus geen bezwaar in een tuin met spelende kinderen. Maak je trouwens geen zorgen, na installatie zie je het zand niet liggen noch zal het aan de voeten blijven plakken.

WEINIG ONDERHOUD

Het onderhouden van een gazon van natuurgras kost een hoop tijd en energie. Om te kunnen genieten van een mooi groen grasveld waar de kinderen lekker op kunnen spelen, moet je regelmatig grasmaaien, sproeien, verticuteren en bemesten. Met kunstgras in de tuin heb je hier geen last van. Het belangrijkste onderhoud bestaat uit het verwijderen van bladeren, takken en onkruid. Hoeveel tijd hierin gaat zitten verschilt per tuin en is onder andere afhankelijk van de mate van betreding. Hoe vaker er op het gazon gelopen of gespeeld wordt, hoe minder onkruid er namelijk zal groeien. Eén ding is zeker: het kunstgras is altijd en op ieder moment klaar om op gespeeld te worden.

LAAT JE GOED ADVISEREN

Het kopen van kunstgras is een langetermijninvestering en als je kinderen hebt, dan wil je natuurlijk zeker weten dat de grasmat geschikt is om lekker op te spelen. Daarom is het belangrijk je goed te laten adviseren. Onze kunstgras specialisten kunnen je alles vertellen over ieder product en weten precies welke grasmat geschikt is voor welke doeleinden. We helpen je graag bij het kiezen van een kunstgras dat geschikt is voor spelende kinderen en kunnen het volledige project voor je realiseren.

Wil je met eigen ogen zien hoe stevig en natuurgetrouw ons kunstgras is? In onze showtuin in Wilrijk hebben we de verschillende modellen aangelegd in overzichtelijke gazons. Zodoende kun je deze goed met elkaar vergelijken en ben je niet aangewezen op stalen of foto’s. Tevens laten we zien wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot sport en spel. Ontdek wat voor kleuren, vormen en lijnen we aan kunnen leggen en doe inspiratie op voor jouw eigen tuin. Onze experts geven je graag een rondleiding en kunnen je direct voorzien van betrouwbaar advies. Neem de kinderen gerust mee en laat hen alvast lekker spelen op het kunstgras.

Een schoon gazon om op te spelen in plaats van een modderpoel?

ERVARINGEN KLANTEN

Wil je weten wat onze klanten (met of zonder kinderen) vinden van kwaliteitskunstgras in hun tuin? Lees hieronder hun recensies.

We delen graag onze referenties met u zodat u het zelf kunt ervaren.

Referentie klant VD Kunstgrassen