Wanneer je kunstgras combineert met echt gras is het belangrijk dat het kunstgras net zo natuurlijk oogt als de rest van de tuin. Deze prachtige landelijke tuin met vijver, weelderige beplanting en bomen in Herselt is een goed voorbeeld van een tuin met gras én kunstgras. Het lange, natuurgetrouw ogende kunstgras sluit perfect aan op het gazon van natuurgras.

Prachtige landelijke tuin

Deze ruime landelijke tuin heeft gevarieerde, weelderige beplanting, een rustgevende siervijver, meerdere zitgelegenheden met karakteristieke kasseien als bestrating, een groot grasveld en een aantal kleinere gazons. Het grote gazon wordt onderhouden door een maairobot, maar de verschillende kleinere grasperken waren lastig te verzorgen en kampten met veel gele en bruine plekken, onder andere door de aanwezigheid van de vriendelijk hond. Daarom schakelden de eigenaren VD Kunstgrassen in; wij plaatsten subliem Royal Grass® Sense® kunstgras dat perfect past bij het landelijke karakter van deze tuin.

Kunstgras en echt gras

Als je een mooie kunstgras tuin wilt in combinatie met echt gras dan is het cruciaal dat het uiterlijk en de kleur van het kunstgras goed passen bij het echte gras. Bij VD Kunstgrassen beschikken we over een fraaie collectie kunstgrassen van Royal Grass®. Ieder model heeft zijn eigen uiterlijke kenmerken. Sommige zijn bijvoorbeeld wat langer, andere wat korter en weer andere hebben een mooie nazomerse tint. In onze kijktuinen hebben we de verschillende modellen aangelegd in overzichtelijke gazons. Hier kun je de kunstgrassen goed bestuderen en met elkaar vergelijken.

Voor deze tuin kozen de klanten voor Royal Grass® Sense®. Dit is een model met extra lange vezels (52mm). Het kunstgras is verder voorzien van ReaDY® technologie. Dit betekent dat de vezels niet allemaal dezelfde kant opstaan, maar stuk voor stuk een andere positie hebben. Hierdoor ontstaat het effect van een natuurlijke groeirichting. Dit resulteert in een prachtig weelderig kunstgras dat bij uitstek geschikt is voor in een mooie landelijke tuin als deze.

Kunstgras en honden

Natuurgras tuin met hondenDe verschillende kleinere gazons in de tuin, kampten met veel verdorde, vergeelde plekken. Dit werd deels veroorzaakt doordat de hond er urineerde. Hondenurine heeft een hoge zuurgraad waar natuurgras niet tegen kan. Hierdoor ontstaan er brandplekken in het gazon. Deze kunnen niet meer uit zichzelf herstellen.

Gelukkig is ons kwaliteitskunstgras uitstekend geschikt voor huisdieren. Het grastapijt is door het gebruik van een dubbele backing en robuuste vezels sterk genoeg voor spelende honden. Hondenurine veroorzaakt geen schade aan het gazon. Om geuroverlast te voorkomen is het wel verstandig om de plek even na te spoelen met lauwwarm water.

Vijver en kunstgras

We plaatsten onder andere kunstgras naast de vijver. Dit rechthoekige gazon wilde namelijk maar niet mooi groen blijven. Wat een verbetering is het kunstgras! De mooie, lange vezels en de volgroene kleur van het kunstgras passen uitstekend in de waterrijke tuin met weelderige beplanting. Door het natuurgetrouwe karakter van het kunstgras is nauwelijks te zien dat het gaat om kunstgras.

Kunstgras om bomen

Zoals je op de foto’s kunt zien, staan er enkele prachtige bomen in deze tuin. Voor onze kunstgras plaatsers was het geen enkel probleem om het kunstgras om bomen te plaatsen. We zorgden voor een goede, waterdoorlatende ondergrond, waar het regenwater doorheen kan zakken, zodat de boomwortels het op kunnen nemen. Vervolgens sneden we het grastapijt vakkundig uit om de boom.

Onderhoudsvriendelijk

Het resultaat is een prachtige landelijke tuin, die ondanks de weelderige begroeiing weinig onderhoud vergt. Het grote gazon wordt onderhouden door de maairobot, terwijl de kleinere velden met kunstgras nauwelijks enige aandacht vergen. Op die manier houdt de familie tijd over om lekker te spelen met de prachtige bouvier!

Reactie van de klant:

“Top! De afspraken werden allemaal perfect nagekomen en zowel vertegenwoordiger als plaatsers waren vriendelijk en professioneel. Absoluut een aanrader.”

Tuin met vijver en kunstgras