Een grasveld bestaat uit miljoenen grassprieten die allemaal hun eigen gang gaan. Om ervoor te zorgen dat het kunstgras van Royal Grass® zo natuurgetrouw mogelijk oogt, heeft Royal Grass® een techniek ontwikkeld waardoor alle vezels, stuk voor stuk een eigen groeirichting hebben. Hierdoor oogt het kunstgras realistischer, ongerepter en speelser dan ooit tevoren.

Realistisch kunstgras

Dag in dag uit is Royal Grass® bezig met het verbeteren van haar kunstgras. Een zo natuurlijk mogelijke uitstraling is daarbij het uitgangspunt. Een van de meest baanbrekende ontwikkelingen van de laatste jaren is de introductie van ReaDY® geweest. Met deze techniek, die staat voor Realistic Directional Yarn, is het voor het eerste mogelijk om iedere vezel in het kunstgras een realistische eigen groeirichting te geven. Doordat iedere vezel een andere kant op staat, ziet het kunstgras er ongekend natuurgetrouw uit.

Royal Grass® Sense en Wave

ReaDY® is in 2016 voor het eerst gebruikt voor Royal Grass® Sense, een kunstgras met bovengemiddeld lange sprieten, die de grasmat een wilde, ongemaaide uitstraling geven. Sinds kort maakt ook Royal Grass® Wave gebruik van ReaDY®. In vergelijking met Royal Grass® Sense heeft Royal Grass® Wave iets kortere vezels.

Ready kunstgras