Van een knollenveld naar een strak, prachtig golvend gazon. Dit project in een schuin aflopende voortuin in Bertem laat goed zien wat voor verschil de aanleg van kunstgras in ‘moeilijke’ tuinen kan maken. Door de stevige hellingsgraad van de tuin was de eigenaar fysiek niet langer in staat om het gazon te maaien. Hierdoor verwilderde het gazon. Centimeters hoog onkruid overwoekerde het grasveld en verdrong het natuurlijke gras volledig. De hoogste tijd voor maatregelen dus…

Echt gras in een aflopende tuin

Een gazon van echt gras mooi houden in een schuin aflopende tuin is ontzettend lastig. Grasmaaien op het talud is bijvoorbeeld erg zwaar en met een stevige hellingsgraad bijna onmogelijk. Dat was ook het probleem in deze tuin. Onderhoud van het gazon werd simpelweg te zwaar voor de eigenaar.

Bovendien wilden ook de planten in de hellende voortuin niet mooi groen blijven. Doordat regenwater in een schuin aflopende tuin niet blijft staan maar direct naar de straat stroomt, krijgen de planten niet genoeg water. Hierdoor waren de struiken in de tuin volledig verdord.

Bestaande tuin veranderen

Ondervind je net als deze klanten problemen met het gazon in jouw bestaande tuin? Kunstgras is doorgaans een uitstekend alternatief voor echt gras. Ook in deze tuin bleek het plaatsen van kunstgras een even mooie als handige oplossing. Kunstgras hoeft immers niet gemaaid te worden en heeft geen voeding of water nodig. Het gras ligt er na plaatsing dus altijd prachtig bij, zonder dat de eigenaar er veel omkijken naar heeft.

Een natuurgetrouw gazon

Het fijne aan ons kunstgras is dat het zo ongekend realistisch oogt. Bij VD Kunstgrassen maken we namelijk gebruik van Royal Grass®. Dit kunstgras is speciaal ontwikkeld voor in de tuin en heeft alle uiterlijke kenmerken van echt gras. Hierdoor gaat de plaatsing van kunstgras beslist niet ten koste van de natuurlijke uitstraling van de tuin.

Zoals je kunt zien op de foto’s oogt het nieuwe gazon zeer natuurgetrouw, wat niet in de laatste plaats komt door ReaDY®. Deze technologie zorgt er namelijk voor dat de grassprieten niet allemaal dezelfde kant opstaan, zoals bij veel kunstgrassen gebruikelijk is, maar net als echt gras allemaal een iets andere positie hebben en daardoor speels door elkaar kroezen.

Talud profileren

Voordat we het kunstgras in deze tuin plaatsten hebben we het talud eerst geprofileerd. In plaats van recht omhoog, loopt het gazon nu trapsgewijs, in golvende bewegingen omhoog. Hierdoor krijgt de kunstgras tuin een zeer stijlvolle aanblik en is zij tegelijkertijd makkelijker te betreden en te gebruiken. Na het profileren van het perceel was het tijd om de heuvel te bekleden met kunstgras.

Zorgvuldig legplan

Het plaatsen van kunstgras op schuin aflopende hellingen of heuvels is een klus die zorgvuldig moet gebeuren en veel nauwkeurigheid vereist. Het is immers niet de bedoeling dat de grasmat gaat schuiven of kreuken. Daarom maken we voorafgaand aan de installatie altijd een zorgvuldig legplan. Daarbij houden we onder andere rekening met de snijranden en de manier waarop de grasmat verlijmd of verankerd wordt.

Aan de hand van dit legplan hebben we het kunstgras zo snel en efficiënt mogelijk geplaatst. Door van tevoren zorgvuldig uit te tekenen hoe het kunstgras geplaatst zou worden, waren we bovendien in staat om het snijverlies tot het minimum te beperken.

Onderhoudsvriendelijk kunstgras

Het resultaat is een prachtige voortuin met frisgroen gras. Weg zijn het onkruid, de kale plekken en de vele hobbels. Ook zijn de dode struiken vervangen voor kunstgras, wat de tuin direct een verzorgde aanblik schenkt. De eigenaar hoeft zich geen zorgen meer te maken over het grasmaaien van het schuin aflopende gazon en andere tijdrovende onderhoudsklussen. In plaats daarvan kan hij in alle rust genieten van een verzorgde, groene voortuin.

Kunstgras voortuin