Om optimaal te kunnen genieten van een ontspannende wellness tuin is het belangrijk dat over ieder detail goed is nagedacht. Wat doe je bijvoorbeeld met het gazon? Echt gras wordt met een zwembad in de tuin al snel drassig en vergt bovendien veel onderhoud. Daarom lieten deze klanten kunstgras plaatsen in hun beeldschone moderne wellness tuin in Merksplas. Het natuurgetrouwe kunstgras past perfect binnen het strakke ontwerp, wordt nooit drassig door het zwembadwater en is eenvoudig te onderhouden. Deze klanten kunnen dus maximaal genieten van hun eigen zwemspa.

Wellness in eigen tuin

Van het ruime zwembad en de heerlijk jacuzzi tot de granieten bestrating, strakke beplanting en hoogwaardige materialen: deze tuin ademt een en al luxe en comfort. Het enige probleem was dat het gras dat voorzien was in het ontwerp onvermijdelijk voor problemen zou zorgen. Een zwembad en jacuzzi in de tuin zorgen er namelijk al snel voor dat het gazon erg drassig wordt. Bovendien waren de kleine stukken gras die her en der verspreid door de tuin voor het nodige groen moesten zorgen, problematisch te onderhouden. Ons topkwaliteit Royal Grass® kunstgras bleek een uitstekende oplossing.

Natuurlijke uitstraling

Royal Grass® is namelijk nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Welk model je ook kiest, door het gebruik van diverse innovaties heeft het kunstgras alle uiterlijke kenmerken van echt gras. Hierdoor doet het op esthetisch vlak niet onder voor natuurlijk gras. Sterker nog, doordat het kunstgras nooit kampt met gele of kale plekken en het kunstgras niet gevoelig is voor weersomstandigheden, grasziektes, ongedierte en onkruid ziet een tuin met kunstgras er vaak zelfs mooier uit.

 

Tuin met jacuzzi en zwembad

Kunstgras biedt grote voordelen in een wellness tuin met jacuzzi en zwembad. Het nadeel van echt gras is dat het fijne gazon door het overlopende zwembadwater al snel verandert in een modderfestijn. Bovendien laten grassprieten los, waardoor je ze voortdurend het water van de jacuzzi en het zwembad inloopt. Met een kunstgras tuin heeft deze klant van die problemen geen last. Het overtollige water zakt door de piepkleine gaatjes in de rug van grasmat weg in de ondergrond, waarna het gazon snel weer opdroogt. Hierdoor blijft het altijd schoon. Loop er gerust met je blote voeten overheen en stap het bad in zonder dat het water vuil wordt.

Royal Grass® Lush®

Bij VD Kunstgrassen nodigen we onze klanten altijd graag uit om onze kijktuin te bezoeken. Hier kunnen ze de verschillende Royal Grass® modellen naast elkaar vergelijken in echte gazons in verschillende stijlen. Na een bezoek aan de kijktuin besloot deze klant te kiezen voor Royal Grass® Lush®. Dit is een model met een mooie volle uitstraling. De ReaDY®-technologie zorgt ervoor dat het gras fraai kroest, wat zorgt voor een extra natuurlijk uiterlijk. Door het gebruik van wat geelbruine vezels tussen het groen, krijgt het gazon een warme, nazomerse aanblik. Dit past erg goed bij moderne tuinen als deze, die doorgaans wat minder beplanting en meer bestrating hebben.

Eenvoudig te onderhouden

Het grote voordeel is dat het kunstgras eenvoudig te onderhouden is. Deze tuin heeft, naast twee grote gazons, ook diverse kleinere vlakken met kunstgras. Deze zouden met echt gras lastig te onderhouden zijn. Kunstgras hoeft natuurlijk niet gemaaid te worden, heeft geen water nodig en hoeft niet bemest of geverticuteerd te worden. Het opvegen van op het gazon gevallen bladeren en takken vormt het belangrijkste onderhoud aan deze tuin.

Reactie klant

De klanten waren dan ook erg content met het uiteindelijke resultaat. Het echtpaar was bijvoorbeeld erg te spreken over het natuurlijke karakter van het kunstgras en over de uitvoering van het project.

Perfecte uitvoering, alles zoals afgesproken. Zeer tevreden met het eindresultaat, bijna niet te onderscheiden van natuurlijk gras.

 

Kunstgras wellness tuin