Een mierenplaag in de tuin kan voor hevige overlast zorgen en moeilijk te bestrijden zijn. Vaak lijkt de aanwezigheid van wat mieren in de tuin onschuldig, maar een mierennest kan ongemerkt meters groot worden. Tegen de tijd dat je te kampen krijgt met overlast als afstervend gras en verzakkingen in de tuin, is het nest al te groot om deze te bestrijden met huis-tuin-en-keukenmiddelen of biologische bestrijdingsmiddelen.
Gelukkig is er met kunstgras een manier om mierenoverlast tegen te gaan en toch te genieten van een fijn, groen gazon. Met een geschikte ondergrond onder het kunstgras, hebben de mieren geen kans om zich onder het kunstgras te nestelen, waardoor zij snel uit de tuin zullen verdwijnen. Je hebt nooit meer last van gele of bruine plekken in het gazon en ook de rest van de tuin zal mooier blijven als de mieren geen kans hebben zich in te graven onder het grasveld.
Bij VD Kunstgrassen beschikken we over kwaliteitskunstgras met een zeer natuurgetrouwe uitstraling. Het kunstgras is nauwelijks van echt te onderscheiden en door onze kennis van ondergronden en bestratingstechnieken zijn wij in staat om een ondergrond te creëren waarin ongedierte niet kan gedijen. Zodoende kun je weer genieten van de tuin, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de aanwezigheid van mieren.
Heb jij ook last van mieren of ander ongedierte in de tuin? Kom gerust langs in onze kijktuin in Wilrijk om de verschillende modellen kunstgras uit onze collectie te bekijken.
Kale plekken in het gras
Een mierennest kan grote schade toebrengen aan het gazon in uw tuin. Doordat de mieren graven in de ondergrond, hebben de graswortels steeds minder kans om de benodigde voeding uit de bodem te halen. Hierdoor zullen de grassprieten afsterven. Je herkent dit aan steeds groter wordende gele plekken die ontstaan in het gazon. Uiteindelijk wordt het gras bruin en ontstaan er kale plekken, die zich uitbreiden tot er nog maar weinig van uw mooie groene gazon over is. Een mierennest in het gras kan zich na verloop van tijd uitbreiden tot onder het terras of de oprit. De mieren zullen het zand onder de tegel verwijderen om ook hier kamers en tunnels te graven. Dit zorgt ervoor dat de zandlaag onder de tegels instabiel wordt. Hierdoor gaat het terras verzakken.
Een mierenplaag bestrijden
Er zijn verschillende middelen op de markt tegen mieren. Veel van deze producten zijn chemisch. De chemicaliën komen natuurlijk in de grond en uiteindelijk het grondwater terecht, waardoor dit erg slecht is voor het milieu. Daarnaast kun je jouw kinderen of huisdieren natuurlijk niet laten spelen in een tuin waar je gebruikmaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.
Andere mensen gaan mieren te lijf met kokend water. Door kokend water in een nest te gooien, kun je een deel van de mieren te pakken krijgen, maar de mieren zullen snel doorhebben dat er iets niet in orde is en zich diep in het nest terugtrekken. Vooral bij een groter nest is het onmogelijk om alle mieren op deze manier uit te roeien.
Biologische bestrijdingsmiddelen
Voor veel mensen heeft een aanpak met biologische middelen de voorkeur. De impact op het milieu is minder groot en vaak zijn biologische bestrijdingsmiddelen niet schadelijk voor de gezondheid van kinderen of huisdieren. Er zijn verschillende biologische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar. Deze werken vooral goed om mieren in huis op afstand te houden, maar zijn vaak niet afdoende om een heel mierennest te bestrijden. Een andere natuurlijke manier om mierenoverlast tegen te gaan, is het uitzetten van aaltjes. Dit zijn microscopische wormen die zich als een parasiet voeden met de mieren. Als het mierennest nog niet te groot is, zullen de mieren wellicht eieren voor hun geld kiezen als zij de aaltjes ontdekken, maar een groter mierennest groeit zo snel dat ook de aaltjes hier niet tegenop gewassen zijn.
In deze tuin hebben wij kunstgras geplaatst omdat de eigenaren veel last hadden van mieren in hun gazon:
Kunstgras tegen mieren
Met kunstgras hoef jij je nooit meer zorgen te maken over een mierennest in het gazon. Met een geschikte ondergrond hebben de mieren geen bodem om zich te vestigen, zodat je in een keer van alle problemen af bent.
Zoals gezegd is het daarvoor wel belangrijk om het kunstgras te plaatsen op een adequate ondergrond. Sommige doe-het-zelvers (en zelfs installateurs) maken gebruik van zwarte aarde om kunstgras op te plaatsen, maar bij VD Kunstgrassen raden wij dit ten zeerste af. De aarde is niet stabiel genoeg, waardoor het kunstgras kan gaan verzakken en bovendien is aarde een voedingsbodem voor ongedierte, mos en onkruid. Daarom maken we bij VD Kunstgrassen nooit gebruik van zwarte aarde als fundament voor de grasmat.
Soorten kunstgras
Kunstgras is dus een ideale manier om ongedierte als mieren in het gazon te voorkomen. Maar je wilt natuurlijk wel dat het gras er mooi en natuurlijk uitziet. Gelukkig heeft kunstgras allang niet meer de onnatuurlijke uitstraling die het jaren geleden had. Ons premium kunstgras van het merk Royal Grass® bootst het uiterlijk van echt gras tot in de kleinste details na en is daardoor nauwelijks van echt gras te onderscheiden. We beschikken over diverse modellen, ieder met hun eigen karakter, zodat er voor iedere tuin een geschikt kunstgras is. Kies je voor een kunstgras met een mooie nazomerse tint of wil je een gazon met extra lange vezels? Het is allemaal mogelijk.
Complete aanleg kunstgras
Bij VD Kunstgrassen doen we meer dan alleen kunstgras plaatsen. We kunnen ook het aanleggen van borders en beplanting voor onze rekening nemen. Wanneer je gebruikmaakt van onze service kunnen wij het gehele project, van de aanlevering en grondwerken tot de opleving voor je verzorgen. Je hebt zelf dus nergens omkijken naar.