NIEUWBOUWTUIN MET KUNSTGRAS

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht die binnenkort wordt opgeleverd? Dan is het hoog tijd om na te denken over het ontwerp voor uw tuin. Steeds meer huiseigenaren gebruiken voor de tuin, het balkon of het dakterras van hun nieuwbouw kunstgras. Kwaliteitskunstgras heeft een zeer natuurgetrouw uiterlijk, terwijl het ontzettend onderhouds- en gebruiksvriendelijk is.

Wanneer u bezig bent met een nieuwbouwproject is het aan te raden om in een vroegtijdig stadium na te denken over de tuin. Op die manier voorkomt u dat u het volledige budget verbruikt, nog voordat u toe bent aan het inrichten van de tuin. Bij een nieuwbouwwoning wordt de tuin kaal opgeleverd. Het grote voordeel hiervan is dat u de voortuin, achtertuin en oprit van uw nieuwbouwhuis geheel naar eigen inzicht kunt inrichten. Zo zorgt u ervoor dat uw tuin perfect past bij uw persoonlijke smaak, wensen en het beoogde gebruik ervan.

Voor de bedekking van uw voor- en achtertuin heeft u verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor bestrating, natuurgras of kunstgras. Welke ondergrond het meest geschikt is, hangt voor een groot deel af van hoe u de tuin wilt gebruiken. Natuurgras heeft een fijne groene uitstraling maar vergt veel onderhoud en wil niet in iedere tuin goed gedijen. Bestrating is onderhoudsvriendelijk, maar gaat juist ten koste van het groene karakter van uw tuin. Kwaliteitskunstgras is een perfect alternatief voor deze opties; het oogt fraai en natuurgetrouw, maar vergt vrijwel geen onderhoud en kan overal geplaatst worden.

VD Kunstgrassen ontwerpt en realiseert tuinen met kunstgras voor nieuwbouwprojecten in Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant. We beschikken over een prachtige collectie natuurgetrouwe kunstgrassen van het merk Royal Grass®.

ONTWERP NIEUWBOUWTUIN

Voordat u begint met het aanleggen van de tuin is het belangrijk dat u een gedetailleerd ontwerp maakt. Houd daarbij rekening met uw wensen en de eigenschappen van uw tuin. Waar komt het gazon? Wat is de beste plek voor het terras? Welke plek heeft het langst zon en waar in de tuin heeft u de meeste schaduw? Een professioneel tuinaannemer kan u helpen bij het ontwerpen van uw nieuwe tuin. Ook kan een tuinspecialist u direct informeren over eventuele benodigde grondwerkzaamheden.

Of u nu kiest voor tegels in de tuin, natuurgras, beplanting, kunstgras of een combinatie hiervan, de grondvoorbereiding is een cruciaal onderdeel van de aanleg van uw tuin. Veel tuinen in Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant hebben een ondergrond van klei of leem. Regenwater kan in een dergelijke bodem moeilijk wegzakken, helemaal als er tijdens de nieuwbouw zware machines overheen rijden. Bovendien zijn klei en leemgrond doorgaans minder stabiel dan zandgrond. Daarom is het verstandig een deel van de tuin af te graven en een nieuwe onderlaag te plaatsen als u een bodem van klei of leem in de tuin heeft.

De grondwerken vormen letterlijk en figuurlijk de basis van uw tuin. Een ondeugdelijke ondergrond kan zorgen voor verzakkingen, het ontstaan van plassen of juist het verdorren van uw tuin. Door vanaf het begin rekening te houden met de grondwerkzaamheden in uw nieuwbouwtuin, kunt u zich een hoop problemen besparen. Als u de ondergrond moet vervangen wanneer de tuin al is aangelegd, dan is dat een stuk arbeidsintensiever en daardoor ook duurder.

Natuurgras en beplanting

Wanneer u ervoor kiest om uw tuin deels te beplanten of natuurgras aan te leggen, dan kunt u de ondergrond voorzien van minimaal een halve meter teelaarde. Waar nodig zal de tuin uitgegraven moeten worden. Ook is het aan te raden om direct een laagje compost toe te voegen en regenwormen uit te zetten. De compost zorgt voor voeding voor de planten, terwijl regenwormen met hun gangenstelsels zorgen voor een goede waterhuishouding en een betere verdeling van de voedingsstoffen.

Terras en oprit

Bij een nieuwbouwproject is het doorgaans verstandig om met de aanleg van het terras en de oprit te wachten tot een jaar na afronding van de woning. Op deze manier geeft u de grond de tijd om te stabiliseren en voorkomt u verzakkingen of scheuren in de bestrating. Een andere mogelijkheid is een deel van de ondergrond afgraven en een laag breekpuin aanleggen. Op deze manier kunt u het perceel direct na de bouw betegelen.

Kunstgras

Net als bij een terras of oprit kunt u voorafgaand aan het plaatsen van kunstgras een laag breekpuin aanbrengen. Leg het breekpuin tot ongeveer 10 cm onder het afwerkingsniveau. Dit omdat de tuin bij nieuwbouw vaak iets lager ligt. Vervolgens is het belangrijk om de bodem te nivelleren en eventueel onkruid te verwijderen. Wanneer zich putten in de tuin bevinden, dan is het verstandig hier een bekisting omheen plaatsen. U kunt met de afwerking hiervan wachten tot het kunstgras is geïnstalleerd.

Voor een kunstgrasgazon is een stabiele en goed drainerende ondergrond cruciaal. Daarom is het verstandig om op het breekpuin een toplaag van 8 cm gestabiliseerd zand te plaatsen.

Let op: Wanneer het nodig is om een drainagesysteem op het rioolstelsel aan te sluiten, dan bent u in België verplicht een vergunning aan te vragen.

Bezanden kunstgras

KIEZEN VOOR KUNSTGRAS

Met kunstgras in de tuin van uw nieuwbouwhuis kiest u voor vele voordelen; u bent minder tijd kwijt aan het onderhoud van uw tuin, terwijl u het gazon op ieder moment van het jaar en onder alle weersomstandigheden kunt gebruiken. Bij de keuze van het soort kunstgras is vooral de beoogde toepassing bepalend. We beschikken bij VD Kunstgrassen over een fraaie collectie met Royal Grass® kunstgras. Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en eigen karakter. VD Kunstgrassen kan u voorlichten over de verschillende soorten kunstgras.

DE VOORDELEN ZIJN:

Onderhoudsvriendelijk

Kan op elke ondergrond

Perfect voor kleinere tuinen

Gebruiksvriendelijk

Ideaal voor spelende kinderen

Ook met huisdieren

Heeft u vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. U kunt ook onze showtuin bezoeken. Dan kunt u met eigen ogen de natuurlijke uitstraling en de kwaliteit ervaren.

WAAROM VD KUNSTGRASSEN

VD Kunstgrassen is dé kunstgrasspecialist in de regio Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant. We beschikken over een brede collectie kunstgrassen van het merk Royal Grass®. Dit merk staat voor natuurgetrouw, duurzaam kunstgras, dat jarenlang meegaat. Wanneer u kunstgras koopt bij VD Kunstgrassen, dan wordt u altijd geholpen door gespecialiseerde medewerkers. In onze kijktuin in Wilrijk (nabij Antwerpen) hebben we de verschillende modellen voor u aangelegd in overzichtelijke gazons, zodat u een goed beeld krijgt van het uiterlijk van Royal Grass® en de verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken.

LATEN PLAATSEN OF ZELF PLAATSEN

Het plaatsen van kunstgras is een klus die de nodige aandacht vraagt. Het is immers zonde als uw fraaie kunstgras niet op een mooie manier wordt geplaatst. Bovendien vormen de aanlegkosten slechts een fractie van de totale kosten voor het aanleggen van uw tuin. Daarom is het in veel gevallen, vooral als u geen ervaring hebt met het leggen van kunstgras of bestrating, verstandig om het kunstgras te laten plaatsen door een professional. VD Kunstgrassen kan de volledige aanleg van het kunstgras voor u verzorgen.

WAARAAN DENKEN?

Kunstgras laten plaatsen
 • Legrichting en gereedschap
 • De juiste lijm voor naden
 • Verankeren grasmat
 • Inzanden

WAAROM ZELF PLAATSEN?

kunstgras zelf plaatsen
 • Het is een eenvoudig project
 • Weinig materialen/vakkennis nodig
 • Goedkoper
 • U bent handig

WAAROM LATEN PLAATSEN?

Kunstgras leren plaatsen
 • U heeft weinig tijd
 • Het is een moeilijk project
 • U heeft geen ervaring
 • Garantie op de aanleg

ONZE DIENSTEN

VD Kunstgrassen

We voorzien u gedurende het volledige project van betrouwbaar advies. Bij aanvang geven wij advies met betrekking tot de grondwerken. Zo voorkomt u dat u begint met de aanleg van uw kunstgras, terwijl de bodem ongeschikt is. Daarnaast kunnen we u alles vertellen over een goede drainage, de kantopsluiting en bevestigingspunten.

Wanneer u besluit het kunstgras zelf aan te leggen, dan kunnen we u voorzien van handige tips en advies, bijvoorbeeld met betrekking tot de bevestigingsmaterialen, lijm en het instrooizand. Uiteraard kunnen we het volledige project, van de grondwerken tot de installatie en de afwerking, voor u uitvoeren. Ook voorzien we u graag van onderhoudstips.

REALISATIES

Bekijk onderstaand enkele van de projecten die wij hebben uitgevoerd bij nieuwbouwwoningen.

HOE ERVAREN KLANTEN ONS

Wij zijn voortdurend bezig met onze service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

We delen graag onze referenties met u zodat u het zelf kunt ervaren.

Referentie klant VD Kunstgrassen