VEILIGHEID KUNSTGRAS

Over de veiligheid van kunstgras is de afgelopen jaren veel te doen geweest. Wanneer u kunstgras koopt, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat het veilig is. U maakt er zelf regelmatig gebruik van en wellicht spelen uw kinderen erop of heeft u huisdieren die graag op het kunstgras ravotten. De veiligheid van kunstgras heeft voor Royal Grass® dan ook de allerhoogste prioriteit.

IS ROYAL GRASS® VEILIG?

Kunstgras van Royal Grass® is gegarandeerd veilig. Alle producten van Royal Grass® zijn uitgebreid getest door onafhankelijke instanties als TNO en voldoen al vanaf dag één aan de meest strenge veiligheidsnormen. In 2016 zijn de kunstgrassen van Royal Grass® nog eens extra getest en ook uit deze onderzoeken kwam naar voren dat grastapijt van Royal Grass® voldoet aan de strenge Europese norm EN 71-3. Dit is dezelfde norm die wordt gebruikt als voor het testen van kinderspeelgoed.

RG-safety-logo

Wij plaatsen kunstgras in tuinen waar kinderen en huisdieren spelen, maar ook op scholen. Dus wij moeten 100% kunnen vertrouwen op de veiligheid van de producten waarmee wij werken.

IS HET INSTROOIZAND SCHADELIJK?

Waarom is de veiligheid van kunstgras dan toch regelmatig onderwerp van discussie? Dat komt met name door het gebruik van korrels van rubbergranulaat om kunstgrasvelden te verzwaren. Deze korrels worden gemaakt van oude autobanden en bevatten stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Dergelijke korrels worden voornamelijk gebruikt voor kunstgras sportvelden.  Overigens is uit onderzoek van het RIVM gebleken dat het nog steeds veilig is om te sporten op kunstgras met rubbergranulaat. Toch adviseert Royal Grass® gebruik te maken van speciaal voor dit doel ontwikkeld instrooizand en nooit van rubbergranulaat. Ook dit zand is uitgebreid getest en gegarandeerd veilig.

IS KUNSTGRAS SLECHT VOOR HET MILIEU

Een andere vraag die Royal Grass® vaak krijgt, is of kunstgras slecht is voor het milieu en daardoor op de lange termijn, door bijvoorbeeld luchtvervuiling, schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het antwoord is dat Royal Grass® niet slecht is voor het milieu. Sterker nog, Royal Grass® heeft het prestigieuze Singapore Green Label ontvangen. Uitsluitend bedrijven die hun producten op een milieuvriendelijke wijze produceren, ontvangen dit gerenommeerde keurmerk. Royal Grass® maakt nooit gebruik van zware metalen en alle kunstgrassen zijn volledig recyclebaar.

Conclusie: Kunstgras van Royal Grass® is honderd procent veilig en voldoet aan dezelfde veiligheidseisen als kinderspeelgoed. Om de grasmat te verzwaren adviseert Royal Grass® het gebruik van silicazand. Ook dit instrooizand is gegarandeerd veilig.

.

Benieuwd of kunstgras iets is voor u?

Twijfel je over het uiterlijk van kunstgras? Kom dan eens langs in onze kijktuin in Wilrijk. Hier zijn alle kunstgrassen aangelegd in overzichtelijke gazons. Verbaas jezelf over de natuurgetrouwe uitstraling van Royal Grass® en laat je informeren door onze kunstgrasexperts.