Kale plekken, langgerekte slijtagesporen: met twee actieve Galgo’s die niets liever doen dan door de tuin sprinten, bleek het voor Claudia uit Turnhout nagenoeg onmogelijk om het gras in haar tuin mooi groen te houden. Echt gras bleek simpelweg niet bestand tegen het geweld van de spelende honden. Bovendien zorgde opspattend water uit het zwembad er regelmatig voor dat het gazon transformeerde in een waar modderfestijn. Hoog tijd voor een oplossing dus!

Huisdieren en echt gras

Het is een veelvoorkomend probleem: honden die het gras kapot lopen en graven. Echt gras is nu eenmaal erg kwetsbaar, droogt snel uit en verandert bij een beetje regen in een modderpoel. En laten honden nu niets liever doen dan door de modder rollen (en vervolgens het huis in draven)! De spelende honden zorgden bij Claudia voor grote problemen in de tuin; binnen no time ontstonden er kale plekken in het gazon die zich steeds verder begonnen uit te breiden. Na verloop van tijd was er op sommige plekken in de tuin nauwelijks nog een grassprietje te bekennen.

Bovendien zijn veel honden nogal nieuwsgierig aangelegd en hebben zij daarom de neiging om in de aarde te gaan graven als zij iets in het gras ruiken. Ook is hondenurine schadelijk voor de grassprieten. Door de hoge zuurgraad ontstaan er daardoor brandplekken in het gras.

Kunstgras en zwembad

Niet alleen de honden, ook het zwembad en de vijver zorgden voor problemen in deze tuin. Echt gras wordt namelijk snel drassig en modderig. Door het opspattende water uit het zwembad veranderde het gazon daardoor regelmatig in een modderpoel. Bovendien dreven er voortdurend grassprieten in het zwembadwater en werd het water vuil door de aarde.

Zodoende kwam Claudia bij VD Kunstgrassen uit. Kunstgras is namelijk een uitstekende oplossing in een tuin  met zwembad. Het overtollige water zakt door de gaatjes in de backing weg in de ondergrond en wordt dus nooit modderig. De vezels zitten stevig in de backing en belanden dus nooit in het zwembad.

Kan kunstgras met een hond?

Kunstgras en honden zijn daarbij een voortreffelijke combinatie. Kunstgras is lang niet zo kwetsbaar als echt gras. Het kunstgras van VD Kunstgrassen is van de allerhoogste kwaliteit, daardoor zeer stevig en bestand tegen zelfs de grootste spelende huisdieren. Een bijkomend voordeel is dat kunstgras geen ‘levende’ ondergrond is. De honden ruiken geen ongedierte, aarde of insecten in de grasmat en zullen daardoor veel minder snel de neiging hebben om te gaan graven.

Kan een hond kunstgras kapot maken?

Voordat Claudia kunstgras wilde laten plaatsen had zij een aantal vragen. Zo vroeg zij zich af of de huisdieren het kunstgras niet beschadigen als zij in de tuin spelen. Wij konden haar al snel geruststellen: ons kunstgras van het merk Royal Grass® is altijd voorzien van een dubbele backing en stevige, slijtvaste vezels. Mits de grasmat op de juiste manier wordt geplaatst, zal de hond het kunstgras gazon niet beschadigen.

Urine van honden is verder niet schadelijk voor kunstgras. Ook als de hond op het gras urineert zullen de vezels niet verkleuren en zullen er geen gele vlekken in het gazon ontstaan.

Kunstgras en huisdieren: veiligheid

Een niet minder belangrijke overweging was de veiligheid: is kunstgras wel veilig voor huisdieren? Royal Grass® is uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en voldoet aan dezelfde veiligheidseisen als waar plastic kinderspeelgoed aan moet voldoen. Ons diervriendelijk kunstgras is dus beslist niet schadelijk voor de gezondheid van honden of andere huisdieren. Claudia hoeft zich dan ook geen zorgen te maken als haar trouwe viervoeters aan het gras snuffelen of likken. Zij kan haar honden dus zorgeloos in de tuin laten ravotten.

Royal Grass® Sense®

Overigens was Claudia aanvankelijk nogal sceptisch over kunstgras. Ze was bang dat het er onnatuurlijk uit zou zien en daardoor ten koste zou gaan van het uiterlijk van haar tuin. Omdat het niet mogelijk was om het echte gras in goede staat te houden, zag zij echter geen andere oplossing. Na een bezoek aan onze kijktuin was zij er gelukkig al snel van overtuigd dat Royal Grass® er zeer natuurgetrouw uitziet. Door het gebruik van diverse innovatieve technieken heeft het kunstgras namelijk alle uiterlijke kenmerken van echt gras. Uiteindelijk koos zij voor Royal Grass® Sense®, een model met extra lange sprieten (52mm) die speels alle kanten opstaan door de ReaDY®-technologie. Hierdoor krijgt dit model een extra levendige en realistische uitstraling.

Plaatsing kunstgras

VD Kunstgrassen verzorgt totaalprojecten. Dat betekent dat we niet alleen het kunstgras leveren, maar de volledige realisatie – van ontwerp tot oplevering – kunnen uitvoeren. Voor dit project zorgden wij bijvoorbeeld voor het afgraven van het oude gazon, de verzorgen van een geschikte ondergrond en de kunstgras plaatsing.

Een belangrijke voorwaarde voor een mooi, strak en huisdiervriendelijk gazon is een geschikte ondergrond. Die moet stevig genoeg en waterdoorlatend zijn, wat in dit geval extra belangrijk was door de aanwezigheid van het zwembad en de vijver. Na de aanleg van de ondergrond plaatsten we de grasmat zelf. Daarbij hielden wij er zorgvuldig rekening mee dat het gazon bedoeld was voor spelende honden. We hebben het grastapijt daarom stevig verankerd zodat de dieren de grasmat niet los kunnen trekken.

Hoe krijg je een urinegeur uit kunstgras?

Als kunstgras zoals in deze tuin wordt geplaatst op een goede drainerende fundering, dan zakt urine van de honden weg in de bodem. De klant hoeft dus niet bang te zien voor stankoverlast. Wel raden we uit hygiënisch oogpunt altijd aan om de plek waar de hond of kat geürineerd heeft even na te spoelen met lauwwarm water. Hetzelfde geldt als een huisdier zijn behoefte doet op het gazon. Ontlasting van de hond of kat is eenvoudig op te ruimen en even naspoelen is vervolgens voldoende. Krijg je onverhoopt toch last van vervelende geurtjes in de tuin? Dan zijn hier verschillende (biologische) producten voor verkrijgbaar.

Reactie klant

We waren geen fan van kunstgras maar met 2 sprintende galgo’s was onze gazon volledig kapotgelopen. Konden niet anders en dan maar kunstgras. Een maand later… nog geen seconde spijt van ons Royal grass Sense van VD kunstgrassen. Mensen die bij ons kwamen zien zelfs niet dat het kunstgras is. En de honden vinden het super, ze liggen niet liever dan buiten op hun nieuw tapijt. De mensen van VD zijn echte specialisten en jawel het bestaat nog: ze doen wat ze beloven. Een aanrader dus!

 

Klant tevreden, wij tevreden! Haar Galgo’s kunnen heerlijk spelen op het prettige gras, zonder dat zij het gazon stuklopen. Bijkomend voordeel is dat het nieuwe perk weinig onderhoud vergt. Het kunstgras hoeft niet gemaaid, gesproeid of bemest te worden, wat de eigenaresse een hoop tijd en moeite bespaart. Het nieuwe gazon is daarmee uitermate geschikt voor de vriendelijk kwispelende huisdieren, die lekker kunnen spelen in de tuin en dat dan ook naar hartenlust doen. Een ideale oplossing!