Het houten dakterras van dit appartement in Koningshooikt werd, vooral als het een beetje geregend had, erg glad wat gevaarlijke situaties opleverde voor de mindervalide eigenaar. VD Kunstgrassen kon dit probleem op een even effectieve als fraaie manier oplossen door het dakterras te bekleden met kunstgras. Het grastapijt droogt altijd snel op en wordt daardoor nooit glad. Zodoende kan onze klant nu ook als het geregend heeft, genieten van zijn terras, dat met de plaatsing van het kunstgras direct een prachtige groene uitstraling heeft gekregen.

Kunstgras op het terras wordt niet glad

De eigenaar van dit dakterras verloor bij een vreselijk ongeluk zijn been, waardoor hij sindsdien is aangewezen op een prothese. Omdat het houten terras bij een beetje regenval spekglad werd, zorgde dat gevaarlijk situaties. “Gezien ik mindervalide ben en met een beenprothese loop, schoof ik dikwijls onderuit op de natte bankirai-planken.”

Door het dakterras te bedekken met kunstgras is dit probleem verleden tijd. Bij een kunstgras grasmat die op een vakkundige manier is geplaatst, loopt regenwater immers snel weg en droogt het gazon direct op. Hierdoor wordt het kunstgras nooit glad en kan het ook direct na een regenbui weer betreden worden zonder het risico te lopen onderuit te gaan.

Een appartement met een groene uitstraling

Kunstgras is niet alleen een veilige oplossing voor dit terras, het is ook nog eens erg mooi. Dit prachtige grastapijt geeft het dakterras een frisse, groene uitstraling, biedt een prettige aanblik vanuit de woning en maakt het dakterras een stuk aantrekkelijker. Niet onbelangrijk, want in het huidige straatbeeld is steeds minder plaats voor planten, bomen en gras, terwijl een groene leefomgeving zowel psychisch als lichamelijk een bewezen positief effect heeft op mensen.

Kunstgras dakterras

Kunstgras vergt weinig onderhoud

Omdat deze klant mindervalide is, was het belangrijk dat het dakterras niet teveel en vooral geen fysiek zwaar onderhoud zou vergen. Dat is met kunstgras gelukkig het geval. Het grastapijt hoeft natuurlijk niet gemaaid, gesproeid of geverticuteerd te worden. Bovendien is kunstgras minder gevoelig voor mosvorming dan hout. Het is dus ook niet nodig om het kunstgras regelmatig te schrobben, zoals dat wel nodig is bij een houten terras. Het belangrijkste is het opruimen van afgevallen bladeren en takken.

Royal Grass® Wave®

Bij VD Kunstgrassen beschikken we over een ruime collectie kunstgrassen van Royal Grass®. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit modellen met wat langere vezels, kunstgras met een extra dichte grasbezetting of juist een model met een wat strakker gemaaide uitstraling. In dit geval koos de klant voor Royal Grass® Wave®, een model met wat kortere sprieten die door de ReaDY®-technologie speels kroezen.

Kunstgras op het dakterras plaatsen

Bij het plaatsen van kunstgras op het dak zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Hoe krijg je alle materialen op het dak? Hoeveel gewicht kan het dakterras dragen? En hoe zorg ik dat regenwater wegloopt? Deze klant hoefde zich over al deze zaken geen zorgen te maken: VD Kunstgrassen verzorgde namelijk de volledige realisatie van dit project, van het ontwerp tot de aanlevering van de materialen en de plaatsing.

Uiteraard hebben we daarbij zorgvuldig rekening gehouden met bouwkundige aspecten als de draagkracht van het dakterras en de afwatering. Zodoende is de klant voorzien van een duurzaam en veilig kunstgras terras. “Door het kunstgras kan ik eindelijk veilig genieten van mijn mooie terras. De service was van offerte tot plaatsing gewoonweg perfect.”

Slider-kunstgras-dakterras