Veel klanten zijn benieuwd of kunstgras ook te combineren is met echt gras, bijvoorbeeld op plekken in de tuin waar echt gras niet goed gedijt of als de voordelen van kunstgras om een andere reden geboden zijn. Daar kunnen we kort over zijn: kunstgras is goed te combineren met natuurlijk gras.  Deze tuin in Dilbeek is daar een duidelijk voorbeeld van. VD Kunstgrassen plaatste hier kunstgras rond het zwembad terwijl in de rest van deze uitgestrekte tuin echt gras ligt.

Kunstgras combineren met echt gras

Het is lang niet altijd nodig om de héle tuin te voorzien van kunstgras. Vooral als je een grote tuin hebt, zijn het vaak bepaalde delen van de tuin die met problemen kampen of specifiek baat hebben bij kunstgras. In dit geval wilden de klanten bijvoorbeeld kunstgras rond hun prachtige zwembad, maar kozen zij ervoor om het natuurlijke gras in de rest van de tuin intact te laten. Door de natuurgetrouwe uitstraling van ons kunstgras is dit een uitstekende optie.

Door kunstgras met echt gras te combineren bespaar je kosten en profiteer je van de voordelen van kunstgras, terwijl je nog steeds kunt genieten van de geur van vers gemaaid gras. Bij VD Kunstgrassen kun je kiezen uit verschillende soorten kunstgras met verschillende uiterlijke kenmerken, zodat het kunstgras en echte gras perfect bij elkaar passen.

Lekker plonzen!

De aanleg van het zwembad was voor deze klanten de belangrijkste reden om te besluiten tot de plaatsing van kunstgras. Met echt gras wordt het gazon namelijk snel drassig en modderig, terwijl je continue modder en grassprieten het water inloopt. Met kunstgras hebben de bewoners daar in ieder geval geen last van. Het overtollige zwembadwater zakt door de goed drainerende ondergrond snel weg en de grasmat droogt snel op. De kunstgrasvezels zitten stevig in de backing en laten niet los. Zodoende kunnen deze klanten genieten van kristalhelder zwembadwater en kunnen de kleinkinderen naar hartenlust spetteren en plonzen als zij op visite zijn bij opa en oma.

Voor de hond

Een andere reden om te kiezen voor kunstgras was de trouwe viervoeter. Hoewel honden niets liever doen dan lekker ravotten op het gazon, is echt gras daar niet echt geschikt voor. Echt gras is vrij kwetsbaar en de kans is groot dat de hond het gazon stukloopt. Bovendien hebben honden de onbedwingbare neiging om in het gras te gaan graven. Verder zorgt hondenurine door de hoge zuurgraad voor ‘brandplekken’ in het gazon.

Kunstgras is een ideaal alternatief voor echt gras als je, zoals deze klanten, de hond in de tuin wilt laten spelen. Ons kunstgras is door de hoge kwaliteit van de vezels en de stevige backing beslist bestand tegen spelende huisdieren. Doordat de hond geen aarde ruikt zal zij bovendien minder snel de neiging hebben om in het gazon te gaan wroeten. Hondenurine zakt door de kleine gaatjes in de backing weg in de ondergrond. Wel raden we altijd aan de plek na te spoelen met wat water. Dit voorkomt geuroverlast als het een tijdje niet regent.

 

Glooiend kunstgras gazon

VD Kunstgrassen heeft de plaatsing van het kunstgras van A tot Z verzorgd. Zo hebben we het oude gazon afgegraven, een stabiele, waterdoorlatende ondergrond aangelegd, de afboording gemaakt en de grasmat geplaatst. Een van de uitdagingen bij de realisatie van dit project was het hoogteverschil. Doordat de tuin in verschillende hoogtes lag, hebben we het kunstgras glooiend geplaatst. Dit geeft de tuin een mooie, landelijke uitstraling.

Tuinpad met siergrind

Bij VD Kunstgrassen verzorgen we totaalprojecten. Dat betekent dat we niet alleen kunstgras plaatsen, maar het geheel direct af kunnen maken door bomen te planten, borders te creëren en plantenbakken te plaatsen. In dit geval legden wij bijvoorbeeld het prachtige, licht kronkelende tuinpad met siergrind aan. De combinatie van het golvende kunstgras gazon met het fraaie wandelpad is duidelijk een schot in de roos!

De klant ontzorgen

Bij VD Kunstgrassen doen we er alles aan om ieder project zo snel en geruisloos als mogelijk te laten verlopen. We komen vooraf altijd op locatie langs om de opmetingen te verrichten en een zorgvuldig legplan te maken. Zodoende kunnen we zo efficiënt mogelijk werken, het snijverlies beperken en in samenspraak met de klant een duidelijke planning opstellen.

Onder de indruk

De klant is dan ook zeer tevreden met de manier waarop het project is uitgevoerd en met het resultaat. ‘Het totaalplaatje klopt helemaal. Alles werd zoals afgesproken tot in de puntjes uitgewerkt. De timing werd gerespecteerd en de aanleg gebeurde vakkundig en volledig volgens plan. De nadienst was eveneens top. Zeker en vast aan te bevelen.’ Overigens zijn niet alleen de eigenaars zelf blij met het nieuwe gazon, ook de vriendelijke labrador is helemaal in haar nopjes!

Kunstgras rondom zwembad