Engerlingen in de tuin zijn funest voor het gazon. Doordat de beestjes knagen aan de wortels sterft het gras af en blijft er vaak niet veel anders over dan een geel, verdord grasveld. Daarbij komt dat we steeds vaker kampen met perioden van langdurige droogte. Ook daardoor wil gras in veel tuinen maar moeilijk gedijen. Al die problemen zorgen ervoor dat veel mensen een hoop tijd en geld kwijt zijn aan het onderhouden en continue herstellen van het gazon. Bij VD Kunstgrassen hebben we gelukkig een duurzame en kostenbesparende oplossing voor jou in huis.

Met kunstgras in de tuin blijft jouw gazon namelijk gegarandeerd mooi groen. Je kunt bij ons kiezen uit verschillende modellen kunstgras met een uiterst natuurgetrouwe uitstraling. Hieronder lees je waarom kunstgras bij uitstek een geschikte oplossing is als het gras in jouw voortuin of achtertuin maar niet groen wil blijven.

Heb je last van engerlingen in de tuin of wil het gras maar niet mooi blijven door een gebrek aan regen? Breng eens een bezoek aan onze kijktuin in Wilrijk. Hier kun je alle kunstgrassen uit onze collectie bezichtigen.

Engerlingen

Engerlingen vormen bron van frustraties voor veel tuineigenaren. Deze larven van bladsprietkevers zoals de neushoornkever, johanneskever, meikever en junikever voeden zich namelijk met de wortels van het gras. Hierdoor kan het gras geen voeding meer opnemen uit de bodem waardoor de grassprieten verzwakt raken en uiteindelijk afsterven.

Engerlingen kunnen zo’n vijf centimeter groot worden en hebben een wit lijf met zwarte kop. Zodra je last hebt van engerlingen in het gazon ontstaan er gele en kale plekken en eindig je uiteindelijk met een volledig verdorde grasmat. Daarmee zijn de problemen nog niet ten einde, want de engerlingen trekken weer vogels aan, die in het gras gaan pikken en het gazon verder kapot maken.

Kunstgras biedt gelukkig geen geschikte levensbodem voor engerlingen, waardoor je in een keer van alle problemen af bent.

Weinig neerslag

Een andere oorzaak voor problemen in de tuin is een gebrek aan neerslag. Echt gras heeft voldoende water nodig en als het niet genoeg regent, dan zal het gazon al snel uitdrogen. Doordat we steeds vaker kampen met langdurige perioden van droogte, wordt het alsmaar lastiger om ons gazon mooi te houden.

De enige manier om jouw gras groen te houden als het niet regent, is het gazon sproeien. Dit kost echter een hoop kostbaar drinkwater. En laten we nu net steeds vaker kampen met watertekorten. Kunstgras heeft geen water nodig en is zodoende een uitstekende oplossing als jouw gazon door een gebrek aan hemelwater niet mooi groen wil blijven. Door kunstgras aan te leggen in de tuin verzeker je jezelf van een gazon dat altijd mooi groen blijft, zonder dat je water hoeft te verspillen aan het beregenen van het grasveld.

Kostenbesparing

Kunstgras in de tuin bespaart je niet alleen een hoop zorgen, het zorgt ook voor een aanzienlijke kostenbesparing. Je hoeft het gras immers nooit meer te besproeien, waardoor je in droge maanden al snel tientallen tot honderden liters water uitspaart. Daarnaast hoeft je niet langer kosten te maken om de schade die engerlingen en ander ongedierte veroorzaken te herstellen.

Ons kwaliteitskunstgras vergt nauwelijks onderhoud en ligt er desondanks altijd prachtig bij. Je bent nooit meer tijd en energie kwijt aan klussen als grasmaaien en verticuteren en een sprinklersysteem in het gazon is al helemaal niet nodig. Af en toe de afgevallen bladeren en takken opruimen, dat is het belangrijkste onderhoud aan kunstgras.

Populaire kunstgrassen

Bij VD Kunstgrassen kun je kiezen uit een breed assortiment kunstgrassen van het merk Royal Grass®. Al deze kunstgrassen hebben een zeer realistisch uiterlijk en gaan jarenlang mee. Onderling verschillen de modellen onder andere wat betreft de lengte van de vezels en de kleur. Hierdoor krijgt iedere grasmat een eigen uitstraling.

De laatste modellen van Royal Grass®® zijn voorzien van ReaDY®. Deze innovatieve technologie zorgt ervoor dat de vezels niet allemaal dezelfde kant opstaan, maar net als echt gras een eigen “groeirichting” hebben. Hierdoor oogt de grasmat extra natuurgetrouw. De kunstgrassen met ReaDY® zijn Royal Grass® Wave®, Royal Grass® Lush® en Royal Grass® Sense®. Deze modellen zijn door hun fraaie uiterlijk en slijtvastheid bij uitstek geschikt voor in de voortuin of achtertuin.

Totaalprojecten

VD Kunstgrassen verzorgt totaalprojecten. Dat betekent dat we het plaatsen van jouw kunstgras van ontwerp tot oplevering voor je kunnen verzorgen. We helpen u bij het kiezen van het soort kunstgras dat past bij jouw wensen en verwachtingen, verwijderen de oude grasmat, verzorgen de grondwerken en installeren het kunstgras. Maar we gaan graag nog een stapje verder: we kunnen het gazon namelijk afwerken met plantenbakken en borders. Zo ben je direct helemaal klaar.

dor gazon