Heb je een tuin met veel niveauverschil? En wil je kunstgras laten plaatsen in een aflopende tuin, dan heb je twee mogelijkheden. De grasmat op de helling plaatsen of het gazon eerst laten uitvlakken. Vooral als je spelende kinderen hebt, raden wij dat laatste aan. Op een schuine grasmat kun je immers geen speeltoestel of zwembad plaatsen en ook een balletje trappen is er op een schuine helling niet bij. Hierdoor ben je met een schuin aflopend gazon ernstig beperkt in het gebruik.

Bij VD Kunstgrassen verzorgen we totaalprojecten. Als je een aflopende of oplopende tuin hebt, dan kunnen we het gazon desgewenst eerst egaliseren. We zorgen voor een mooi vlak gazon met kunstgras, waar de kinderen lekker op kunnen spelen en waar je ook zonder problemen tuinmeubelen of zonnestoelen op kunt plaatsen. Ook kunnen we zorgen voor mooie borders en plantenbakken om het gazon. Zo geven we jouw tuin een complete metamorfose.

Wil je weten op wat voor manier we jou kunnen helpen met het installeren van kunstgras? Neem contact met ons op of kom eens langs in onze kijktuin in Wilrijk.

Waarom uitvlakken?

Als je een tuin hebt die schuin afloopt, dan zijn er verschillende redenen om ervoor te kiezen het gazon te egaliseren. Een gazon op een helling is voor veel mensen namelijk niet praktisch. Als je een tafel en stoelen op het gazon wilt zetten, dan staan deze schuin, wat natuurlijk niet zo prettig is. Als je kinderen hebt, dan kun je geen trampoline, zwembad of speeltoestellen op het gazon plaatsen. Daarnaast kan een schuin aflopend gazon een struikelblok zijn als je slecht ter been bent.

Als je kunstgras wilt laten installeren in een hellende tuin, is het daarom verstandig om te overwegen of het verstandig is om het perceel te laten egaliseren. Bij VD Kunstgrassen kunnen wij dit op professionele wijze voor je doen. Bijvoorbeeld door boordstenen om het gazon te plaatsen, de oude grasmat af te graven en het perceel op te hogen.

Waarom kunstgras plaatsen?

Als je jouw tuin laat uitvlakken, dan wil je natuurlijk wel genieten van een mooi gazon. Helaas is dat met echt gras niet zo eenvoudig. Natuurgras is erg kwetsbaar en veel mensen hebben daardoor moeite met het mooi groen houden van hun gazon. Sommige tuinen zijn simpelweg niet geschikt om echt gras te laten groeien, waardoor het gras al snel verdort en er kale plekken ontstaan. Ook is gras erg gevoelig voor ongedierte.

Met kunstgras ben je daarentegen verzekerd van een gazon dat altijd mooi blijft. Kunstgras heeft geen water of zonlicht nodig en blijft in iedere tuin gegarandeerd mooi groen, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan het onderhoud.

Spelen op kunstgras

Een andere reden om te kiezen voor kunstgras als je jouw gazon laat egaliseren is dat echt gras niet zo geschikt is om op te spelen. Echt gras gaat snel stuk als er kinderen op spelen. Bovendien wordt het gazon snel modderig. Hierdoor worden kleding en schoenen gauw vies als de kinderen na een regenbui in de tuin willen ravotten.

Kunstgras is daarentegen juist ideaal om op te spelen. Ons Royal Grass® kunstgras is van de hoogste kwaliteit en bestand tegen intensief gebruik, zoals met spelende kinderen. Overtollig regenwater zakt (met een geschikte ondergrond) makkelijk weg in de bodem en de grasmat droogt snel op. Hierdoor wordt kunstgras nooit modderig.

Altijd te gebruiken

Doordat echt gras zo kwetsbaar is, kun je het een groot deel van het jaar niet betreden. Vooral als het veel regent, verandert het gras in een modderpoel. Hierdoor loop je het gazon nog sneller stuk. Als het juist een droge periode is, verdort het gras en sterft het af als je het niet sproeit. Als je kampt met veel kale plekken, moet je het gazon opnieuw inzaaien, waardoor je het opnieuw lange tijd niet kunt gebruiken.

Als je kunstgras laat leggen, kun je genieten van een gazon dat je het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden kunt blijven gebruiken. Het gras droogt snel op en is dus zelfs direct na een flinke regenbui weer te betreden.

Weinig onderhoud

Waar echt gras een hoop tijd en energie aan onderhoud kost, heb je met kunstgras in de tuin nauwelijks omkijken naar je gazon. In tegenstelling tot echt gras hoeft kunstgras niet gemaaid of gesproeid te worden. Hierdoor is kunstgras een ideale oplossing als je een drukke baan hebt en weinig tijd voor het onderhoud. Ook als je het onderhoud aan je tuin te zwaar vindt worden, is kunstgras in de tuin een uitstekende oplossing.

Totaalprojecten

Bij VD Kunstgrassen helpen we jou met een totaaloplossing voor je kunstgrasproject. We kunnen je vooraf uitgebreid adviseren over de mogelijkheden en vervolgens een op maat gemaakt ontwerp voor je opstellen. Als je het gazon wilt laten egaliseren, dan kunnen wij dit voor je doen. We zorgen voor het afgraven en afvoeren van de oude ondergrond, creëren een geschikte onderlaag en leggen het kunstgras. Dat doen we allemaal in nauw overleg met jou als klant en met een glimlach op ons gezicht!

Bezoek de kijktuin

Heb je interesse in kunstgras in de tuin? Breng eens een bezoek aan onze kijktuin in Wilrijk om de verschillende modellen kunstgras uit onze collectie te bekijken. Onze specialisten kunnen je alles vertellen over de verschillende modellen en je helpen met het uitkiezen van het kunstgras dat het best past bij de beoogde toepassing. Sommige kunstgrassen zijn namelijk bij uitstek geschikt voor een siertuin, terwijl andere modellen gemaakt zijn om intensief te gebruiken. Ook heeft ieder model specifieke uiterlijke kenmerken.

Gazon uitvlakken en kunstgras aanleggen