Heb je bomen in de tuin en wil het gazon maar niet mooi groen blijven? Helaas zijn bomen en gras niet altijd een goede combinatie. Bomen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat het gazon niet genoeg zonlicht of water krijgt. Hierdoor wil het gazon in een boomrijke omgeving vaak niet goed gedijen. Kunstgras is in dat geval een uitstekend alternatief. Bij VD Kunstgrassen kunnen we op een professionele manier kunstgras rond bomen plaatsen. Heb je een nieuwbouwtuin of wil je een volledig nieuwe tuin met bomen en gazon aan laten leggen? Dan kan VD Kunstgrassen het volledige project van begin tot eind voor je verzorgen.

Wil je genieten van een tuin met bomen en gazon? Bezoek onze kijktuin in Wilrijk om onze kunstgrassen te bekijken. Onze specialisten kunnen jou alles vertellen over het aanleggen van kunstgras met bomen.

Waarom bomen voor problemen zorgen

Kale plekken in gras onder-de-boom-600x363Er zijn verschillende redenen dat gras onder bomen niet mooi groen wil blijven. Hoe meer bomen er in een gazon of om het grasveld staan, hoe moeilijker het is om het gras mooi groen te houden. Echt gras heeft namelijk zonlicht nodig en bomen zorgen er vaak voor dat het gazon te schaduwrijk is. Hierdoor is het moeilijk om het gras onder bomen mooi groen te houden.

Daarnaast hebben bomen water nodig. Bomen vangen een deel van het regenwater al op voor het de grond bereikt. Daarnaast onttrekken zij veel water aan de bodem. De wortels van de bomen reiken dieper dan die van het gras, waardoor zij eerder bij het water kunnen. Hierdoor nemen zij al het water op voor het gras erbij kan en blijft er niet genoeg water over voor het gazon. Vooral bomen als knot- en treurwilgen, eiken en esdoorns hebben de neiging om de bodem volledig droog te trekken. Houd er rekening mee dat de bomen niet per se in jouw tuin hoeven te staan om voor problemen te zorgen. Ook bomen in bijvoorbeeld de tuin van de buren kunnen ervoor zorgen dat jouw gazon niet voldoende water krijgt.

Kunstgras rond bomen plaatsen

Plaatsing kunstgras rondom-bomenHeb je bomen in de tuin en wil het gras in jouw tuin daardoor maar niet mooi groen blijven. Dan is kunstgras bij uitstek een geschikt alternatief. Bij VD Kunstgrassen hebben we in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met het leggen van kunstgras rond bomen. We kijken goed naar het soort boom dat er in het gazon staat en zorgen dat de kleur van het kunstgras goed aansluit op de kleur van de bladeren. Als je bomen hebt die hun bladeren verliezen, dan is een iets zachter groen vaak een verstandige keuzen. Bij groenblijvende bomen zoals sparren kun je kiezen voor een iets harder groen.

Door onze ervaring met het plaatsen van kunstgras kunnen we het kunstgras zonder problemen voor je rond de boom leggen. Een goed drainerende onderbouw is daarbij cruciaal, omdat zuurstof en water de wortels moeten kunnen bereiken. Door onze kennis van bestratingstechnieken weten we bij VD Kunstgrassen hoe we een dergelijke ondergrond samenstellen. Vervolgens plaatsen we de grasmat. Daarbij snijden we het gedeelte rond de boom  zorgvuldig uit en creëren een kantopsluiting zodat de wortels niet in de onderbouw kunnen groeien.

Onderhoud kunstgras en bomen

Vooral grote, volle bomen geven veel schaduw en zorgen met echt gras al snel voor mosvorming. Mos is minder schadelijk voor kunstgras, maar zorgt wel voor iets meer onderhoud. Daarnaast is het belangrijk om afgevallen bladeren en takken te verwijderen. Zo heeft onkruid minder kans om te ontkiemen in jouw gazon. Hoeveel tijd je hier per maand aan kwijt bent, hangt sterk samen met het seizoen, de grootte, de hoeveelheid en het soort bomen in jouw tuin. Hoe vaker je het gazon betreedt, hoe minder last je zult hebben van onkruid.

Wil je genieten van een gazon met bomen? Kunstgras onder bomen is de ideale oplossing. Vraag via onze offertetool binnen enkele minuten een vrijblijvende richtofferte aan.

Kunstgras rondom boom