Met dit multifunctionele kunstgras speelveld op het schoolplein van Basisschool Klim-Op in Bonheiden realiseerde VD Kunstgrassen een plek waar de kinderen veilig en onbezorgd kunnen spelen. Door de slimme belijning in verschillende kleuren is het sportveldje te gebruiken voor een brede reeks aan sport- en spelactiviteiten. Op het heerlijke speelgras, dat nooit modderig of drassig wordt, kunnen de leerlingen naar hartenlust voetballen of handballen, maar ook tikkertje spelen of trefballen. Hierdoor wordt de beschikbare ruimte op het schoolplein optimaal benut.

Het grote voordeel van een multifunctioneel speelveld met kunstgras is dat het lekker schoon blijft en altijd te bespelen is. Kunstgras wordt niet modderig bij neerslag, waardoor de leerlingen er zelfs direct na een regenbui op kunnen spelen zonder vies te worden. Of het nu regent of juist een tijdje droog is, het speelveld blijft mooi groen en te gebruiken. Bovendien is kunstgras ongevoelig voor ongedierte en grasziektes. Een bijkomend voordeel van kunstgras is dat het vrijwel geen onderhoud vergt. De school heeft dus geen tuinman of grasmaaier nodig om het veld mooi te houden.

Totaalproject

Bij VD Kunstgrassen kunnen we ieder project verzorgen. Vaak doen we dat volledig in eigen beheer, maar we werken ook regelmatig samen met de beste tuinaannemers bij jou in de buurt. In dit geval was de plaatsing van het kunstgras speelveld bijvoorbeeld onderdeel van een grootscheepse schoolplein renovatie die werd uitgevoerd door Geerts Tuin- en Grondwerken, een gerenommeerd tuinaannemer uit Blaasveld met wie wij regelmatig samenwerken.

Geerts ontwierp een prachtig nieuw schoolplein met speelplaats, groenzones en sportveldje. De tuinaannemer nam zelf de speelplaats en groenzones onder handen en verzorgde als specialist in grondwerken ook de voorbereidende werken voor het multifunctionele sportveld. Vervolgens mochten wij in actie komen en het kunstgras met de belijning plaatsen.

Vakkundige plaatsing kunstgras

Door onze jarenlange ervaring met het aanleggen van kunstgras voor uiteenlopende doeleinden, waaronder sport- en spel, weten we bij VD Kunstgrassen precies hoe we het kunstgras voor iedere toepassing moeten plaatsen. Om Basisschool Klim Op te verzekeren van een speelveld waarvan ze nog jarenlang kunnen genieten, kozen we voor Royal Grass® XPlay®. Dit is een kunstgras dat speciaal is ontwikkeld voor zeer intensief gebruik. Tijdens de plaatsing zorgen wij voor een stabiele en waterdoorlatende ondergrond en dat de grasmat stevig vastligt zodat deze niet kan gaan schuiven. Een laagje instrooizand zorgt voor extra stabiliteit en beschermt de verankering van de vezels. Op de kantopsluiting heeft Geerts een hoog hekwerk geplaatst, waardoor de bal minder snel zoek raakt.

Multifunctioneel sportveld

Een echt sportveld is natuurlijk niet af zonder belijning en doeltjes. In overleg met de basisschool hebben we gekozen voor twee kleuren belijning (geel en wit). Wij integreren deze in de grasmat door de belijning uit te snijden in het grasveld en hier kunstgras met een andere kleur in te plaatsen. Op deze manier kunnen de lijnen nooit wegslijten. De bijbehorende doeltjes zijn stevig verankerd waardoor ze niet om kunnen waaien terwijl de kinderen aan het spelen zijn.

De witte belijning vormt een trapveldje dat geschikt is voor sporten als voetbal of handbal. De gele lijnen kunnen gebruikt worden voor allerhande spelactiviteiten. Daarmee kan het nieuwe speelveld op een zeer veelzijdige manier gebruikt worden, niet alleen tijdens de pauzes maar ook tijdens de gymnastieklessen. Bij Basisschool Klim Op is men er immers van overtuigd dat voldoende lichaamsbeweging een belangrijke voorwaarde is om op een gezonde manier te groeien. Een visie waar wij het volmondig mee eens zijn!

Veiligheid kunstgras

Bij VD Kunstgrassen hechten we veel waarde aan veiligheid. Daarom werken we uitsluitend met kwaliteitskunstgras van het merk Royal Grass®. Dit kunstgras voldoet aan de strengste Europese veiligheidsnormen (NEN-EN 71-3). Deze standaard wordt bijvoorbeeld ook gehanteerd voor kunststof kinderspeelgoed. Dit betekent dat het kunstgras gegarandeerd 100% veilig is voor de gezondheid.

Resultaat

Bij VD Kunstgrassen hebben we altijd veel aandacht voor de wensen van onze klant. Het volledige project wordt altijd uitgevoerd in nauw overleg met de opdrachtgever, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de realisatie tot in de puntjes aansluit op de wensen en verwachtingen. Wij zijn pas tevreden als de klant dat ook is! Het is voor ons dan ook geen verrassing dat Basisschool Klim Op erg content is met het resultaat. Met dit prachtige kunstgras speelveld hebben alle kinderen, geheel in lijn met het motto van de school, de kans om uit te groeien tot de held van het schoolplein!

Inspiratie opdoen?

Ben je zelf op zoek naar kunstgras? Bijvoorbeeld voor een multifunctioneel speelveld op het schoolplein of in de tuin? Informeer gerust naar onze referenties of doe inspiratie op door onze uitgebreide reeks aan artikelen over onze realisaties te bekijken.

Speelveld Basisschool Klim-Op Bonheiden