Wat een verbetering! Omdat de grasstroken op het terrein van het Quick restaurant langs de Turnhoutsebaan in Schilde kampten met veel verdorde, kale plekken, mossen en onkruid, besloot de populaire fastfoodketen alle groenstroken te laten bekleden met kunstgras. Hierdoor heeft het terrein in een klap een fraaie groene en verzorgde uitstraling gekregen. Perfect om in alle rust even te genieten van een smaakvolle burger.

Moeilijk te onderhouden

Het is een veelvoorkomend probleem bij grasstroken langs wegen, op parkeerplaatsen en bij fastfoodrestaurants als deze Quick: het gras in de perken wil simpelweg niet goed gedijen. Doordat de perken te klein zijn en worden ingesloten door hoge stoepranden, vangen de groenstroken niet voldoende regenwater waardoor ze uitdrogen.

Bovendien zijn kleine grasperken als deze vaak lastig te onderhouden. Door de hoge stoepranden en lastige vormen is het gras moeilijk te verzorgen, waardoor er al snel mossen en onkruid tussen het gras gaan groeien. Mos en onkruid verstikken de grassprieten, waardoor deze langzaam afsterven. Hierdoor ontstaan er veldjes vol met gele en kale plekken, afgewisseld met pollen onkruid. Een weinig aantrekkelijke aanblik voor een restaurant.

Kunstgras als oplossing

Kunstgras plaatsen is een uitstekend alternatief voor perken op parkings en langs wegen. Kunstgras heeft immers geen water nodig en kan dus ook niet uitdrogen. Het gras groeit niet, dus ook maaien is niet nodig. Een uitstekende oplossing in kleine, moeilijk te onderhouden groenstroken op plekken waar echt gras niet mooi groen wil blijven.

Het voordeel van ons kunstgras is dat het niet alleen erg praktisch is, het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Sterker nog, veel mensen zien het verschil tussen ons Royal Grass®®-kunstgras en echt gras niet eens. Door het gebruik van verschillende innovatieve technieken heeft het kunstgras namelijk alle uiterlijke kenmerken van echt gras. Je geniet dus van de praktische voordelen van robuust grastapijt, maar kijkt naar een gazon dat nauwelijks te onderscheiden is van natuurgras. Voor Quick was de keuze voor kunstgras dan ook snel gemaakt.

Legplan kunstgras

Voordat we begonnen met het plaatsen van het kunstgras, maakten we eerst een zorgvuldig legplan. Het opstellen van een legplan is altijd belangrijk, maar was in dit geval extra zwaarwegend. Door de vele kleine perkjes was het namelijk duidelijk dat er veel gesneden zou moeten worden. Door van tevoren een zorgvuldig legplan te maken konden we de beschikbare rollen zo efficiënt mogelijk gebruiken en daardoor het snijverlies tot het absolute minimum beperken.

Kunstgras plaatsing

Na het maken van het legplan waren we in staat om het volledige terrein snel te voorzien van kunstgras. Daarbij namen we ook het afgraven van het oude gras en het plaatsen van een geschikte ondergrond voor het kunstgras voor onze rekening. Als specialisten op het gebied van kunstgras plaatsing was het geen enkel probleem om het kunstgras uit te snijden in de vormen van de perken tussen de verschillende terrassen en te zorgen voor mooie, strakke grasmatten.

Schoon en droog

Het resultaat is een verzorgde en representatieve buitenruimte voor het fastfoodrestaurant, heerlijk groen en toch eenvoudig in onderhoud. Een groot voordeel is dat de nieuwe gazons nooit modderig worden, ook niet als het regent. Regenwater zakt snel door de grasmat heen weg in de ondergrond. Er blijven dus geen plassen staan en het kunstgras wordt niet drassig. Klanten kunnen er op weg naar een lekkere maaltijd dus zonder problemen overheen lopen zonder vies te worden.

Kunstgras restaurant