Wil je wat leven brengen in jouw kleine stadstuin? Ommuurde stadstuinen zijn vaak erg schaduwrijk, waardoor gras er moeilijk wil groeien. Toch is het wel degelijk mogelijk om in een kleine stadstuin een mooi gazon aan te leggen. Hoe? Met kunstgras! Zoals we in deze kleine tuin in Brussel laten zien, is kunstgras een uitstekende oplossing in tuinen waar echt gras maar moeilijk wil groeien.

Gazon in slechte staat

Een ommuurde stadstuin zonder groen kan erg somber ogen. Door de weinige ruimte is er geen plek voor een variatie aan planten en bomen, waardoor je weinig mogelijkheden hebt om de tuin op te fleuren. Een gazon is daarom dé manier om groen te creëren zonder dat dit ten koste gaat van de leefruimte.

In deze tuin wilde het gras alleen niet mooi blijven. Zoals in zoveel stadstuinen kreeg het gras niet genoeg zonlicht. Hierdoor ontstonden er veel kale plekken in het gazon. Dit werd nog eens versterkt door de trampoline die erop stond. Om het grasveld toch mooi groen te houden, lieten de eigenaren het flink groeien. Hierdoor oogde het nogal onverzorgd.

 

Kunstgras in stadstuin

Zodoende kwamen zij op het idee om kunstgras aan te laten plaatsen. Bij VD Kunstgrassen beschikken we over kunstgras dat vrijwel niet te onderscheiden is van echt gras, maar onder alle omstandigheden mooi blijft. Doordat kunstgras geen zonlicht nodig heeft, blijft het tijdens elk seizoen en onder alle weersomstandigheden mooi. Je hoeft kunstgras bovendien niet te maaien, sproeien, bemesten of verticuteren. Hierdoor vergt het nauwelijks onderhoud.

Volledig verzorgd

Voor dit project heeft VD Kunstgrassen alle werken uitgevoerd. Zo hebben we de oude graszoden uitgegraven en getransporteerd. Vervolgens hebben we een geschikte ondergrond aangelegd zodat het kunstgras mooi ligt en geen last krijgt van verzakkingen of plassen die blijven staan. Na het maken van een nette kantopsluiting hebben we het kunstgras geplaatst.

De grootste moeilijkheid hierbij was de slechte bereikbaarheid van de tuin; hierdoor waren we gedwongen de materialen door de woning en het raam naar de tuin te vervoeren. Voor onze ervaren specialisten was dit uiteraard geen probleem. Na afloop van de aanleg was er in de woning niets meer terug te zien van alle werkzaamheden.

Royal Grass® Lush®

Voor deze tuin hebben we gebruikgemaakt van Royal Grass® Lush®. Dit model onderscheidt zich van andere kunstgrassen door het gebruik van wat zongebruinde sprieten tussen de groene grasvezels. Hierdoor krijgt het gazon een prettige warme tint. Met behulp van de ReaDY®-technologie hebben alle grassprieten bovendien een eigen groeirichting, waardoor het gazon natuurgetrouw en lekker speels oogt.

Spelende kinderen

Het voordeel van het kunstgras in de tuin is dat het uitermate geschikt is voor spelende kinderen. Zo kunnen de eigenaren zonder problemen een trampoline op het gazon plaatsen. De grasmat is sterk genoeg om de schok op te vangen en bovendien is hij strak en egaal, waardoor de trampoline niet zal gaan schommelen.

Ook kunnen de kinderen naar hartenlust hockeyen op het nieuwe gazon. Waar het oude gras hiervoor te lang was en bovendien bij een beetje regen veranderde in een modderpoel, blijft het nieuwe gazon altijd schoon en droog. De kinderen kunnen er dus onder alle weersomstandigheden op spelen zonder vies te worden.

Kunstgras stadstuin brusselResultaat

Het resultaat is een groene ommuurde stadstuin die weinig onderhoud vergt en intensief gebruikt kan worden. Het mooie, strakke gazon doet de tuin optisch ruimer lijken. De kinderen kunnen heerlijk op het gazon spelen en de ouders hoeven zich geen zorgen te maken over het onderhoud. Weg zijn de lange plukken gras en de kale plekken. In plaats daarvan ligt er een heerlijk strak gazon, dat ook in deze kleine tuin mooi groen blijft.

Stadstuin met kunstgras