Wat een verschil! Door kunstgras te plaatsen toverden we dit voorheen wat saaie dakterras van kinderdagverblijf KOL de Waterlelie in Anderlecht om in een uitnodigende groene speelplaats. Het kunstgras op het dakterras ziet er niet alleen mooi uit, het is heerlijk zacht en daardoor ideaal als ondergrond om op te spelen.

Veilig spelen

Kapotte broeken, geschaafde knietjes en pijnlijke handen; de harde tegels op het dakterras zorgden er regelmatig voor dat de kinderen zich bezeerden tijdens het spelen. Daarom ging het kinderdagverblijf op zoek naar een andere geschikte ondergrond. Kunstgras bleek de beste oplossing.

Kunstgras is immers stevig maar zacht, groen en onderhoudsvriendelijk. Bij een onschuldige val, landen de peuters op de lange, zachte grassprieten in plaats van op de kille, harde tegels. Hierdoor zijn schaafwonden en blauwe plekken verleden tijd.

Heerlijk groen

Waar de gladde, grijze tegels nogal ongezellig oogden, schenkt het kunstgras de speeltuin een frisse en gezellige uitstraling. Dat is niet alleen uit esthetisch opzicht wenselijk: kinderen die regelmatig in een groene omgeving spelen, zijn blijer en gezonder, zo blijkt uit onderzoek.

Omdat er in onze verstedelijkte leefomgeving steeds minder groen te vinden is, is het belangrijk om op school of bij de kinderopvang stukjes groen te creëren waar de kinderen de kans hebben om lekker buiten te spelen.

Stevig kunstgras

Echt gras was op dit dakterras geen optie. Ten eerste wil natuurlijk gras doorgaans maar moeilijk groeien op een dak of balkon. Daarbij komt dat echt gras niet erg geschikt is om op te spelen. Gras is van nature erg gevoelig en gaat snel stuk als het intensief gebruikt wordt. Bovendien wordt gras al bij een klein beetje regen erg modderig, met vieze kleren en boze ouders tot gevolg.

Royal Grass® Aura®

Voor dit dakterras koos het kinderdagverblijf voor Royal Grass® Aura®. Dit nieuwe model ademt met de wat kortere, frisgroene sprieten de sfeer van vers gemaaid lentegras. Door de relatief korte sprieten (30mm) is het kunstgras extra veerkrachtig en dus uitermate geschikt voor spelende kinderen. Royal Grass® Aura® heeft verder een zeer natuurlijke uitstraling, mede door het gebruik van de innovatieve ReaDY®-technologie. Hierdoor heeft iedere grasspriet een natuurlijke groeirichting.

Kunstgras op tegels

Voor dit project hebben we het kunstgras direct op de tegels kunnen plaatsen. Dit was de meest voordelige optie voor het kinderdagverblijf. Doordat regenwater goed wegloopt van het balkon was het niet noodzakelijk om een speciale onderbouw onder de grasmat te realiseren. De grasmat is van zichzelf zacht genoeg om de kinderen lekker op te laten spelen.

Gegarandeerd veilig

Omdat het kunstgras bestemd is voor de allerkleinste kindjes, was het van groot belang dat het materiaal veilig voor de gezondheid zou zijn. Met Royal Grass® is dit gegarandeerd het geval. Het kunstgras is uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en voldoet aan dezelfde strenge veiligheidseisen als waar kinderspeelgoed aan moet voldoen. Het kunstgras is dus 100% veilig voor de spelende kindjes.

Weinig onderhoud

Een bijkomend voordeel is dat kunstgras minimaal onderhoud vergt. Kunstgras hoeft immers niet gemaaid te worden en ligt er, of het nu zonnig is of regent, prachtig bij. Zodoende is kunstgras niet alleen een mooie en kindvriendelijke oplossing, het bespaart het kinderdagverblijf ook nog eens een hoop tijd en geld.

Kunstgras dakterras