Als het grasveld in jouw tuin continue verandert in een modderige bedoening en niet mooi groen wil blijven, is het onmogelijk om lekker te genieten van jouw ontspanningstuin. Echt gras wil echter lang niet in iedere tuin mooi blijven en met een zwembad is dat nog moeilijker. Het overlopende water zorgt er namelijk al snel voor dat het gazon verandert in een modderpoel. In dit artikel bekijken we waarom kunstgras een geschikte oplossing is voor een ontspanningstuin.

Kunstgras is namelijk een uitstekend alternatief voor echt gras als je een zwembad in de tuin hebt. Zwembadwater zakt door de grasmat heen weg in de ondergrond en het kunstgras droogt snel op. Je hebt dus nooit last van een drassig gazon. Daardoor kun je lekker genieten van een mooi, schoon grasveld, waar je op kunt zonnen of ontspannen als je een verfrissende duik hebt genomen.

Heb je een zwembad in de tuin of ben je van plan er een aan te leggen? VD Kunstgrassen legt graag een mooi kunstgras gazon voor jou aan. Kom gerust eens langs in onze kijktuin in Wilrijk om de mogelijkheden te bespreken en de verschillende kunstrassen te bekijken.

Kunstgras om zwembad

Er is natuurlijk niets fijner dan een mooi grasveld om het zwembad, waar je lekker kunt ontspannen voor en na het zwemmen. Met echt gras blijft er in de praktijk echter weinig over van het mooie groene gras. Door het overlopende zwembadwater wordt het gras drassig en verandert het al gauw in een modderpoel. Daar kun je natuurlijk niet lekker op zonnen. Een ander probleem is dat de grassprieten continue loslaten en je dus telkens modder en gras het water inloopt, waardoor het zwembadwater vuil wordt.

Met een kunstgras tuin kun je wel genieten van een mooi groen gazon, maar heb je geen last van bovengenoemde problemen. Zwembadwater zakt makkelijk door de grasmat heen en wordt opgenomen in de bodem (mits het kunstgras een geschikte ondergrond heeft). De vezels zitten bovendien stevig verankerd in de grasmat en laten niet los. Het instrooizand zit diep tussen de vezels en wordt er vrijwel niet uitgelopen. Hierdoor blijft jouw zwembadwater altijd schoon en helder en kun je het gazon gebruiken als een fijne ligweide.

Problemen met het gazon

Een andere belangrijke reden voor veel mensen om te kiezen voor kunstgras in hun ontspanningstuin is de ondergrond; die is in veel tuinen namelijk niet geschikt voor echt gras. Dit zorgt er al snel voor dat het gazon in de tuin niet mooi groen wil blijven. Het is een veelvoorkomend probleem in België en zorgt ervoor dat veel grasvelden kampen met gele of kale plekken. Ook daarom is kunstgras een perfect alternatief voor echt gras. Ons Royal Grass® kunstgras heeft dezelfde uiterlijke kenmerken als echt gras en is voor de meeste mensen nauwelijks van natuurgras te onderscheiden. Het is niet afhankelijk van voedingsstoffen uit de bodem zoals echt gras en blijft daardoor altijd mooi, ongeacht de omstandigheden in de tuin.

Weinig onderhoud

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor kunstgras is het onderhoud, of liever gezegd het weinige onderhoud. Waar echt gras een hoop tijd en energie kost aan onderhoudswerkzaamheden, heb je met kunstgras in de tuin nauwelijks omkijken naar je gazon. Je hoeft het niet te verticuteren en ook grasmaaien is niet nodig.

Na de installatie van het kunstgras ligt jouw gazon er altijd prachtig bij, zonder dat dit je veel werk kost. Je hoeft het nooit te sproeien en ook kantjes steken is niet nodig. Daardoor houd je tijd over om lekker van jouw tuin te genieten. Ideaal als je een drukke baan hebt of om een of andere reden niet in staat bent om regelmatig kostbare tijd aan het onderhoud van je gazon te besteden.

Royal Grass® kunstgrassen

VD Kunstgrassen voert een breed assortiment kunstgrassen van het merk Royal Grass®. Al deze kunstgrassen zijn voorzien van moderne technologieën die ervoor zorgen dat de grasmat ongekend natuurgetrouw oogt. De modellen verschillen van elkaar door hun eigen specifieke kenmerken. Zo zijn sommige kunstgrassen voorzien van ReaDY®, waardoor de vezels niet allemaal dezelfde kant opstaan, maar een realistische groeirichting hebben. Verder verschillen de modellen onderling qua vezellengte en kleur. Mede hierdoor zijn sommige kunstgrassen bijvoorbeeld geschikt voor intensief gebruik, terwijl andere beter dienen als siergras.

Je kunt de verschillende modellen met elkaar vergelijken in onze kijktuin in Wilrijk. Hier hebben we de verschillende modellen voor jou aangelegd in overzichtelijke gazons, zodat je deze goed met elkaar kunt vergelijken.

De aanleg van het kunstgras

Bij VD Kunstgrassen zijn we in staat jouw gehele kunstgrasproject van begin tot eind uit te voeren. We verzorgen het aanlegplan, het verwijderen van de oude ondergrond en het plaatsen van een nieuwe goed drainerende bodem, het installeren van de grasmat en het afwerken van het gazon met borders en plantenbakken. Dat betekent dat je dus niet bent aangewezen op een rits aannemers en leveranciers, maar te maken hebt met één duidelijk aanspreekpunt. Dit voorkomt problemen en misverstanden en zorgt ervoor dat het project altijd zo efficiënt mogelijk wordt gerealiseerd.

 

Kunstgras tuin met zwembad