Veel klanten vragen zich af of het mogelijk is om kunstgras op tegels te plaatsen. Kunstgras is immers de makkelijkste manier om een kleine tuin van een fijne, groene uitstraling te voorzien. Deze kleine tuin in Herent is daar een goed voorbeeld van; VD Kunstgrassen plaatste mooi, weelderig kunstgras en zorgde daarmee voor een onvervalst tuingevoel. Zag de tuin er met straatstenen nog wat ongezellig en rommelig uit, de kunstgras tuin oogt de direct ontzettend sfeervol.

Tuin met klinkers

De kleine tuin lag voorheen helemaal vol met grijze tegels. Hierdoor had het tuintje een grauwe en weinig uitnodigende uitstraling. De klanten wilden graag een echte tuinbeleving realiseren. Omdat natuurlijk gras niet echt praktisch was in een kleine tuin als deze, kwamen de eigenaars van deze woning op het idee om kunstgras te laten plaatsen. Een bezoek aan onze kijktuin was genoeg om hen te overtuigen van de fraaie, natuurgetrouwe uitstraling van ons Royal Grass® kunstgras.

Voor dit project kozen de klanten voor Royal Grass® Sense®. Dit kunstgras valt onder andere op door extra lange vezels die lekker speels door elkaar staan. De ReaDY®-technologie zorgt er namelijk voor dat de vezels niet allemaal dezelfde positie hebben, maar op een natuurlijke manier kroezen. Dit geeft het gras een extra weelderige uitstraling. Vooral in een wat kleinere tuin als deze zorgt dit voor een mooie, ongerepte look.

Kunstgras op tegels

Om kosten te besparen hebben we de oude tegels niet uitgegraven, maar gewoon laten liggen. Afhankelijk van de omstandigheden is het namelijk mogelijk om het kunstgras op tegels te plaatsen. De tegels vormen namelijk een stevige en stabiele ondergrond. Wel is het belangrijk dat het regenwater door de tegels heen goed weg kan zakken. Dat was in deze tuin het geval, waardoor we het kunstgras dus op de tegels konden plaatsen.

Kunstgras in kleine tuin

Een gebrek aan ruimte hoeft niet te betekenen dat een tuin er saai uitziet. Met kunstgras kun je van iedere patio of kleine tuin, een sfeervolle, groene ruimte maken, waar je heerlijk kunt ontspannen en waar de kinderen naar hartenlust in kunnen spelen.

Kunstgras is niet alleen een uitstekende alternatief voor echt gras in grote tuinen die veel onderhoud nodig hebben. Ook in kleine tuinen is kunstgras een geschikte oplossing. Echt gras wil in veel kleine tuinen namelijk niet mooi groen blijven omdat de tuin te schaduwrijk is en het gras daardoor niet voldoende zonlicht krijgt. Hierdoor ontstaat er vaak mosvorming in het gazon en verschijnen er gele of kale plekken. Kunstgras is niet afhankelijk van zonlicht en heeft minder snel last van mossen. Hierdoor blijft het in ieder soort tuin – groot of klein – mooi groen.

Een proper gazon

In een kleine tuin is er vaak geen ruimte voor een gazon én terras. Alleen echt gras is daardoor geen optie. Het gras wordt namelijk snel modderig en drassig, waardoor het onbruikbaar wordt na een regenbui. Kunstgras blijft echter altijd schoon. Regenwater zakt snel weg en het grastapijt droogt snel op. Zodoende kan het kunstgras ook als terras fungeren.

Lekker spelen

Het fijne van het kunstgras is dat de kinderen van dit gezin er heerlijk op kunnen spelen. Het kunstgras is in tegenstelling tot de tegels die voorheen in de tuin lagen lekker zacht. Het grastapijt is stevig genoeg om lekker op te spelen en de kinderen komen nooit meer binnen met modder onder de schoenen en grasvlekken in de kleding.

Een bijkomend voordeel is dat kunstgras nauwelijks onderhoud vergt. Je hoeft het nooit te maaien en het hoeft niet beregend te worden in droge periodes. Ook hoef je het gazon niet te bemesten of te verticuteren om ervoor te zorgen dat het gras mooi groen blijft. Zodoende kunnen deze klanten hun tuin gebruiken zoals zij het liefst doen: door er lekker van te genieten.

Kunstgras tuin