Helaas kostte het gazon in deze prachtige, ruime voortuin van Sofie uit Zemst veel tijd en energie aan onderhoud en veranderde het tijdens droge periodes desondanks al snel in een dorre, vergeelde bedoening. Wat de eigenaresse ook probeerde, het lukte haar maar niet om het gras mooi groen te houden. Daarom besloot Sofie een nieuwe voortuin te ontwerpen met een combinatie van grind en kunstgras als alternatief voor het echte gras. Voor de plaatsing van het kunstgras schakelde zij VD Kunstgrassen in.

Veel onderhoud

Hoe groter het gazon, hoe meer onderhoud het doorgaans vergt. De grote voortuin van Sofie kostte dan ook veel tijd om mooi te houden, met name door het ruime gazon. Ga maar na: het gras moet regelmatig gemaaid worden en om het mooi groen te houden is het nodig om het een paar keer per jaar te verticuteren en te bemesten. Het spijtigste van alles: zelfs na alle tijd en energie die Sofie in haar voortuin stak, bleef het gazon maar niet mooi groen.

Waarom wordt gras geel?

Gras heeft water nodig om te groeien, veel water. Als het een tijdje niet regent, ontstaan er daardoor al snel gele plekken. Vooral in de zomer, als het warm wordt droogt een gazon snel uit. De weinige regen die er valt, blijft op de grassprieten liggen en verdampt voor het is opgenomen in de grond. De enige oplossing is het gazon beregenen. Om het gazon mooi groen te houden dient het meerdere malen per week urenlang gesproeid te worden. Met een groot gazon als dat van Sofie is een simpele tuinslang niet voldoende. Er zou een beregeningsinstallatie nodig zijn om de voortuin voldoende water te geven. Dit kost echter een hoop geld en honderden liters kostbaar (drink)water. Niet erg milieuvriendelijk dus.

Voortuin met kunstgras

Wil jij, net als Sofie, genieten van een weelderig groen gazon, zonder geld en water te verspillen? Dan is ons levensechte kunstgras een uitstekend alternatief. Ons Royal Grass® kunstgras maakt gebruik van diverse innovatieve technieken, waardoor het zeer natuurgetrouw oogt. Net als echt gras hebben de vezels van het gekozen model, Royal Grass® Sense®, een natuurlijke ‘groeirichting’. Verder hebben de kunstgrassprieten (van boven gezien) een V-vorm. Hierdoor zien ze er niet alleen net uit als echt gras, ze zijn hierdoor ook extra veerkrachtig. Royal Grass® Sense ® valt verder op door de extra lange sprieten. Hierdoor oogt het gazon lekker wild en weelderig.

Informatie

Bij VD Kunstgrassen vinden we het belangrijk onze klanten te voorzien van betrouwbare informatie, zowel over het kunstgras zelf als over de ondergrond. We nodigen onze klanten altijd uit om een van onze showtuinen te bezoeken en nemen uitgebreid de tijd om de klanten uit te leggen wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de verschillende modellen, zodat de klant een weloverwogen keuze kan maken. Daarover zegt Sofie: “Zeer goede uitleg ontvangen over de verschillende producten.”

Tuin met kunstgras en grind

Voor de realisatie van het ontwerp sloeg Sofie de handen ineen met VD Kunstgrassen. Allereerste zorgden wij voor de graafwerken, waarna we een stabiele, waterdoorlatende ondergrond plaatsten met daaromheen een goede kantopsluiting. Dit deden we voor zowel het kunstgras als het siergrind. Het aanbrengen van het siergrind verzorgden de eigenaars zelf. Het plaatsen van het kunstgras lieten zij over aan de professionals van VD Kunstgrassen. “De plaatsing werd op korte tijdspanne ingepland, zelfs in een drukke periode”, aldus Sofie.

Lekker genieten

“Zeer tevreden”, zegt Sofie over haar schitterende grote voortuin met kunstgras en siergrind. Het gras is heerlijk groen, zonder dat het al teveel aandacht vergt. In combinatie met het siergrind en de verharding zorgt dit voor een sierlijke, groene voortuin, waar de klanten op ieder gewenst moment van kunnen genieten. “Het resultaat mag er zijn. Met dit droge weer geen zorgen meer over het onderhoud van het gras! Een aanrader.”

Dor gazon voortuin