Veel mensen die ooit zijn overgestapt op kunstgras, willen daarna niets ander meer in de tuin. Zo ook dit gezin in Werchter. Nadat zij eerder kunstgras in de voortuin aan lieten plaatsen, besloten zij ook het natuurlijke gras in de achtertuin te laten vervangen door VD Kunstgrassen. Het resultaat is een schitterend ogende achtertuin die het hele jaar groen is en waar de bewoners verder geen omkijken meer naar hebben.

Waarom kunstgras laten leggen

Werchter ligt voornamelijk op zandgrond. In de praktijk blijkt het lastig om op deze bodem echt gras te laten groeien. “We hadden constant last van gele plekken in het gazon”, leggen de klanten uit. “Product zag er destijds prachtig uit en de prijs was prima, en na de positieve ervaringen met kunstgras in de voortuin, wilden we daarom hetzelfde type kunstgras aan laten leggen in de tuin.”

Soorten grastapijt

In de voortuin lag inmiddels al zeven jaar Royal Grass® Silk 35. Een kunstgras met relatief lange vezels, die dit grastapijt een weelderige aanblik geven. In eerste instantie wilden de klanten hetzelfde soort kunstgras ook in de achtertuin laten plaatsen. Op advies van VD Kunstgrassen bezochten zij een tuin waar Royal Grass® Sense was aangelegd. Na dit bezoek waren zij zo overdonderd door de schoonheid van dit type kunstgras dat zij besloten zowel in de voor- als achtertuin Royal Grass® Sense aan te leggen.

Royal Grass® Sense is een kunstgras dat zich kenmerkt door sprieten die iets verder uit elkaar staan. Dit geeft de grasmat een natuurlijke en speelse aanblik. Ideaal voor een gezin met kinderen die graag buitenspelen. Om de nieuwe uitstraling van de tuin helemaal af te maken werd vervolgens het pad van dolomietsteenslag rond het tuinhuisje vervangen voor een nieuw pad van Off Black kunstgras.

Royal Grass Sense Werchter