Net als bij echt gras kan kunstgras in verschillende patronen gelegd worden. Door de stroken in een andere richting te plaatsen, schijnt het zonlicht op een andere manier op de vezels, waardoor er een maaieffect ontstaat. Onlangs legde VD Kunstgrassen een gazon met stroken in tegengestelde richting. Hierdoor krijgt het de grasmat een zelfde uitstraling als een net gemaaid Engels siergazon.

De klanten besloten over te stappen op kunstgras omdat het onderhoud van de grasmat teveel werk was en het GFT-afval binnenkort naar een sorteerstraat gebracht moet worden. Omdat het gezin niet telkens heen en weer wil lopen met een container vol gemaaid gras, besloten zij het gazon in hun tuin van natuurlijk gras te vervangen voor kunstgras van Royal Grass®.

Bezoek showtuin kunstgras

Na een bezoek aan de showtuin van VD Kunstgrassen viel de keuze op Royal Grass® Deluxe. Dit is een kunstgras met een zeer stijlvolle, natuurgetrouwe uitstraling, en een goede prijs-kwaliteit verhouding. “Het is niet te kort en niet te lang, eigenlijk precies waar we naar op zoek waren. Bovendien oogt het vergelijkbaar als het gazon dat wij voorheen hadden.

In de showtuin van VD Kunstgrassen is een klein deel van een gazon aangelegd met een tegengesteld patroon. Toen de klanten dit zagen besloten ze om dit ook in hun tuin te laten plaatsen. Het patroon in het kunstgras ontstaat doordat de stroken kunstgras in tegengestelde richting worden gelegd. Hierdoor schijnt de zon op een andere manier op de grassprieten, wat de grasmat een prachtig aanblik geeft.

Professionele plaatsing

Na de installatie van het kunstgras zijn de klanten erg tevreden. Na enkele dagen gingen de vezels exact zo staan als zij verwacht hadden. Bovendien waren zij erg tevreden met de professionele manier waarop de installatie werd uitgevoerd.

Kunstgras maaieffect