Kunstgras is uitermate geschikt voor huisdieren zoals honden of katten. Het is bestand tegen zeer intensief gebruik en bovendien wordt het nooit drassig of modderig, zodat uw trouwe viervoeter er zonder problemen op kan spelen. VD Kunstgrassen legde onlangs bij een familie in Puurs een prachtig gazon aan. Het kunstgras is erg praktisch voor de huisdieren en oogt ontzettend natuurgetrouw. Bovendien is het zeer vriendelijk in onderhoud.

Over het kunstgras

VD Kunstgrassen heeft in de tuin in Puurs Royal Grass® Sense geplaatst. De klanten kozen voor dit type omdat dit kunstgras zeer natuurgetrouw oogt. Dat wordt mede veroorzaakt doordat de grassprieten iets verder uit elkaar staan, waardoor het gras zeer speels kroest. Desondanks is het  kunstgras zeer stevig en slijtvast.

 Waarom grastapijt

De familie heeft twee prachtige viervoeters, die graag in de tuin spelen. Het nadeel hiervan is dat het erg moeilijk bleek om het gazon van natuurlijk gras te onderhouden. Bovendien werden de honden vaak erg vies omdat het gras, vooral in de winter, erg snel modderig werd. Daarom besloten de eigenaren van de prachtige tuin kunstgras aan te laten leggen.

 Kunstgras voor honden

VD Kunstgrassen werkt uitsluitend met kunstgras van Royal Grass®. Dit kunstgras heeft de prijs-kwaliteit verhouding en erg geschikt voor huisdieren. Honden, katten en andere huisdieren hebben de neiging om overal aan te willen likken en snuffelen. Met kunstgras van Royal Grass® is dit geen enkel probleem, omdat het honderd procent veilig is. De producten van Royal Grass® zijn getest door onafhankelijke instanties en voldoen aan dezelfde strenge veiligheidseisen als kinderspeelgoed.

Kunstgras is daarnaast erg geschikt omdat het zeer stevig en slijtvast is. Waar normaal gras snel wordt stukgelopen door de spelende huisdieren, is grastapijt prima bestand tegen het geweld van de twee viervoeters. Bovendien zijn uitwerpselen makkelijk te verwijderen. Kunstgras zal bovendien niet verkleuren door urine van de huisdieren. Mochten de klanten last hebben van een urinegeur in het gras, dan kan het kunstgras afgespoeld worden met lauwwarm water. Ook zijn er diverse biologisch afbreekbare middelen om de urinegeur van huisdieren tegen te gaan.

Het resultaat

De klanten van VD Kunstgrassen zijn zeer tevreden met het resultaat. Het gazon  van 175 vierkante meter sluit prachtig aan bij de rest van de tuin, met de prachtige beplanting, een mooi terras en waterpartij.

Kunstgras voor huisdieren