Wanneer u op zoek bent naar informatie over kunstgras komt u waarschijnlijk regelmatig de term grastapijt tegen. Wat is het precies, waar kunt u het voor gebruiken en is er een verschil met kunstgras?

Is er een verschil tussen grastapijt en kunstgras?

Er is geen verschil tussen kunstgras en grastapijt. Omdat kunstgras net als tapijt op een kamerbrede rol wordt geleverd, is deze naam ontstaan. Kunstgras is de naam die het meest gebruikt wordt, maar grastapijt en zelfs nepgras komt ook regelmatig voor. Ondanks de verschillende termen is het hetzelfde product. Grastapijt hoeft niet altijd groen te zijn, het is ook verkrijgbaar in diverse kleuren.

De voordelen van grastapijt

Grastapijt heeft diverse voordelen. Een van de grote voordelen is de gebruiksvriendelijkheid. Het is zacht, sterk en veilig, terwijl u vrijwel niets hoeft te doen aan het onderhoud. Daarnaast is het bestand tegen alle weersomstandigheden en blijft grastapijt het hele jaar door mooi groen. U kunt grastapijt aanleggen op vrijwel iedere ondergrond.

Waar veel mensen vroeger – ondanks de voordelen – toch twijfelden over het nemen van kunstgras omdat het onnatuurlijk oogde, is daar tegenwoordig geen enkele reden meer voor. Door het gebruik van diverse innovatieve technieken is Royal Grass® nauwelijks van echt gras te onderscheiden.

Binnen of buiten?

Het woord tapijt suggereert misschien dat het alleen voor binnen is, maar grastapijt kan zowel binnenshuis als buiten worden gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een prachtig gazon van kunstgras, een natuurlijke uitstraling in de huiskamer of frisgroen gras op uw balkon of dakterras.

Over het algemeen wordt grastapijt geleverd op rollen van 4 meter breed. Het voordeel van rollen van 4 meter breed is dat er minder naden in het geheel nodig zijn. Mocht u een kleiner oppervlak nodig hebben, dan wordt het tapijt op maat gesneden. Voor een groter oppervlak kunnen meerdere rollen gebruikt worden. Professionele installateurs weten precies hoe zij kunnen zorgen dat de naden onzichtbaar zijn.

Grastapijt prijzen

De prijs van grastapijt kan sterk variëren, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. De prijzen voor Royal Grass® kunstgras beginnen vanaf € 29,95 per vierkante meter. Daarnaast kunnen er bij het aanleggen nog extra kosten komen, bijvoorbeeld voor aanvullende materialen en de installatie.

Overigens is het bij het kopen van grastapijt niet verstandig uitsluitend naar de prijs te kijken. De kwaliteit, het uiterlijk en de veiligheid zijn immers ook erg belangrijk. Kwalitatief hoogwaardig kunstgras heeft een jarenlange levensduur en is op de lange termijn vaak voordeliger dan een oplossing die in eerste instantie goedkoper is.

Aanleggen grastapijt

Bij kunstgras plaatsen komen diverse zaken kijken. Allereerst dient u het kunstgras zelf uit te kiezen. Gaat u voor een model met een strak uiterlijk of bent u juist op zoek naar een wat wilder kunstgras? Het is belangrijk u goed te verdiepen in de verschillende soorten kunstgras die er zijn.

Vervolgens dient de locatie gereed gemaakt te worden. Soms zijn er extra werkzaamheden aan de ondergrond nodig, bijvoorbeeld om deze stabieler te maken. Ook is het belangrijk dat overtollig regenwater weg kan stromen.

Pas na deze voorbereidende werkzaamheden kan het kunstgras aangelegd worden. U kunt ervoor kiezen dit zelf te doen, maar vaak is het verstandig om de installatie uit te besteden aan een professional.

grastapijt