Denkt u dat een onderhoudsarme tuin nooit zo mooi kan zijn als een tuin die veel onderhoud vergt? Dit project bewijst dat een onderhoudsvriendelijke tuin net zo stijlvol, groen en natuurlijk kan ogen als een tuin die meer verzorging vraagt. Bij VD Kunstgrassen kunnen we in samenwerking met onze partners een onderhoudsarme tuin voor u ontwerpen en realiseren. Als basis voor deze tuin gebruiken we kunstgras van Royal Grass®. Dit kunstgras oogt zo natuurgetrouw dat het nauwelijks van echt gras te onderscheiden is.

Kunstgras als middelpunt van uw tuin

Het gazon vormt doorgaans de basis van uw tuin. Het grasveld neemt een groot deel van de ruimte in de tuin in beslag en zorgt daardoor meestal ook voor het meeste onderhoud. Met een gazon van kunstgras heeft u echter nauwelijks omkijken naar het onderhoud van uw tuin. Stelt u zich eens voor: nooit meer grasmaaien, nooit meer sproeien, nooit meer gele plekken in uw gazon.

Voor dit project hebben we een ruim gazon met Royal Grass® Sense gelegd. Dit kunstgras onderscheidt zich door het gebruik van de innovatieve ReaDY®-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat alle kunstgrasvezels een eigen ‘groeirichting’ hebben. Samen met de natuurlijke vorm van de sprieten en de realistische kleur, zorgt dit ervoor dat de grasmat ontzettend natuurlijk oogt.

Bij VD Kunstgrassen maken we uitsluitend gebruik van kunstgras van het merk Royal Grass®. Dit kunstgras heeft niet alleen de meest natuurlijke uitstraling, het is ook uitgebreid getest en gegarandeerd veilig voor de gezondheid. U kunt kinderen en huisdieren er dus met een gerust hart op laten spelen. Royal Grass® kunstgras is van de allerhoogste kwaliteit en gaat jarenlang mee.

Tip: een serre in uw tuin

Een onderhoudsarme tuin, hoeft niet te betekenen dat de tuin kaal oogt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een comfortabele serre in de tuin. Een serre vormt een fraaie blikvanger in de tuin, zonder dat dit voor extra onderhoud zorgt. Voor de serre in dit project hebben we eerst een fraai terras aangelegd met mooie keramische tegels. Daarop is een ruimtelijk ogende serre met glazen wanden gebouwd. Door de vele ramen lijkt het alsof het gazon doorloopt in de serre.

Een houten palissade

Een haag als afscheiding van uw tuin kost doorgaans een hoop werk. Wilt u een mooie natuurlijke omheining, die uw tuin afschermt? Dan is een houten keerwand een geschikt alternatief. Hout heeft een lekker natuurlijke uitstraling, maar kost veel minder onderhoud dan een haag van bijvoorbeeld conifeer. In dit geval hebben we een palissade van Azobé geconstrueerd.

Een ruim, onderhoudsarm terras

De plek in de tuin waar u misschien wel de meeste tijd doorbrengt is het terras. Meestal wordt een terras gelegd met tegels, maar om uw tuin een extra natuurlijke uitstraling te geven, is het ook mogelijk om te kiezen voor een ondergrond van hardhout. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit fraaie terras met duurzaam Ipé hardhout. Het hout gaat jarenlang mee en vergt nauwelijks onderhoud. In combinatie met het keramische steen vormt het een mooie en onderhoudsarme combinatie.

Onderhoudsarme beplanting

Wat is een tuin zonder beplanting? Met de juiste maatregelen hoeven planten helemaal niet zoveel werk te kosten. Zo kunt u, zoals in deze tuin, houtsnippers gebruiken tussen de planten. Op deze manier heeft onkruid minder kans om op te komen, wat u een hoop werk bespaart. Om ook ’s avonds van de tuin te kunnen genieten zijn er antraciete grondspots rond het gazon geplaatst.

Bestrating

Tegels kosten doorgaans weinig onderhoud. In deze tuin is gekozen voor een pad in de lengte van de tuin met zwarte gebakken tegels. Doordat de tegels zwart zijn vallen vuildeeltjes en mos minder op, waardoor de bestrating extra weinig onderhoud vergt.

 

.  .

Onderhoudsarme tuin