Royal Grass kunstgras is net zo veilig als speelgoed

Nooit eerder lag de veiligheid kunstgras zo sterk onder het vergrootglas. Zeker naar aanleiding van onderzoek dit najaar waarbij wetenschappers stelden in Nederland dat het sporten op kunstgrasvoetbalvelden mogelijk gevaarlijk zou zijn voor de gezondheid. De boosdoener zou het rubbergranulaat zijn wat gemaakt is van gerecyclede autobanden. Dit rubbergranulaat, ook wel infill genoemd, wordt om sporttechnische redenen op de velden gestrooid, bijvoorbeeld om te zorgen dat de bal zich op kunstgras hetzelfde gedraagt als op een ideaal veld van natuurgras. Dat granulaat echter zou volgens de wetenschappers vaak te hoge concentraties aan zink, olie en giftige stoffen bevatten.

Veiligheid kunstgras

Veiligheid kunstgrasHoewel de discussie dus niet over het kunstgras zelf gaat, maar over het ingestrooide rubbergranulaat. En Royal Grass nooit met rubbergranulaat wordt ingestrooid was dit voor ons wel aanleiding om onze producten opnieuw te laten testen. Waarom opnieuw? Nou omdat wij al onze producten al in 2004 hebben laten testen volgens de strenge EN 71-3 test norm. Deze Europese norm is van toepassing op speelgoed en geldt als een van de strengste normen op het gebied van veiligheid. De norm stelt dat producten pas veilig zijn als er absoluut geen PAKs of andere schadelijke stoffen vrijkomen als er met het speelgoed wordt gespeeld of op het speelgoed wordt gesabbeld. Dezelfde test dus waaraan ook kinderspeelgoed of bijvoorbeeld uw tandenborstel moeten voldoen.

In 2004 al bleek dat onze producten aan deze strenge EN71-3 norm voldoen. En de recente testen wijzen uit dat onze producten nog steeds aan deze strenge EN71-3 norm voldoen. Daarmee kunnen wij stellen dat Royal Grass® kunstgras net zo veilig is als speelgoed. Dat wisten we wel al, maar het is fijn om daar nog eens in bevestigd te worden.