Wat is er mooier voor uw kinderen dan een eigen sportveldje in de tuin. Toch deinzen veel mensen ervoor terug om ook daadwerkelijk zelf een trapveldje aan te leggen. Ze denken dat het realiseren van een sportveldje in de tuin erg ingewikkeld is of weten niet hoe zij dit moeten doen. Ook ontvangen we bij VD Kunstgrassen regelmatig klanten die een sportveldje in de tuin hebben aangelegd dat niet aan de wensen voldoet, bijvoorbeeld omdat het natuurgras telkens stukgelopen wordt of de kinderen constant modder het huis inlopen.

In dit artikel bekijken we aan de hand van een eerder project van VD Kunstgrassen, hoe je een sportveldje in de tuin realiseert en waar je daarbij op moet letten. In dit geval beschikte het gezin al over een sportveld in de tuin, maar was men daar ontevreden over. Het speelveldje van rubbertegels zag er niet alleen weinig uitnodigend uit, de tegels werden bij een beetje neerslag al snel te glad om op te spelen en veroorzaakten bij warm weer geuroverlast. Dit zijn twee problemen die zich regelmatig voordoen bij rubbertegels.

Door onze jarenlange ervaring met het plaatsen van kunstgras en onze kennis van ondergronden en bestratingstechnieken weten we bij VD Kunstgrassen precies hoe we de mooiste speelveldjes aan kunnen leggen. Wil jij ook een sportveldje in de tuin? Neem contact met ons op of bezoek de kijktuin in Wilrijk voor meer informatie.

De voordelen van een kunstgras sportveldje:

  • Stevig en slijtvast
  • Intensief te gebruiken
  • Het hele jaar door te gebruiken
  • Snel droog
  • Biedt genoeg demping
  • Fraai uiterlijk

De nadelen van rubbertegels

De klanten die we bij dit specifieke project hielpen, beschikten zoals gezegd al over een sportveldje van rubbertegels. Deze tegels zijn vooral populair doordat ze veilig zijn. Helaas missen ze de uitnodigende uitstraling van een grasveld en, zoals onze klanten aan den lijve ondervonden, worden rubbertegels soms spekglad. Vooral als het geregend heeft en de tegels vochtig worden. Deze klanten kregen bovendien te maken met geuroverlast van het rubber dat in de zon te heet wordt.

Door kunstgras te installeren kan het gezin nu genieten van een mooi groen sportveld, dat dezelfde demping heeft als met de rubbertegels, maar nooit glad wordt en geen geuroverlast veroorzaakt.

Waarom kunstgras?

Maar waarom kozen deze klanten voor kunstgras en niet voor echt gras? Natuurgras is jammer genoeg erg kwetsbaar, helemaal als er op gespeeld en gesport wordt. Het verandert bij de eerste de beste regenbui in een modderpoel, met als gevolg dat het speelveld wordt stukgelopen en de kinderen thuiskomen met modderschoenen en vuile kleding. Het onderhouden van natuurgras kost bovendien een hoop tijd, geld en energie.

Voor dit project kozen onze klanten daarom voor kunstgras. Kunstgras is bestand tegen spelende of sportende kinderen, is zeer slijtvast en bovendien vergt het nauwelijks onderhoud. Het droogt snel op na een regenbui en wordt nooit drassig of modderig. Het sprak onze klanten vooral aan dat het speelveld daardoor het hele jaar door te gebruiken is, ook in de herfst en winter als het veel regent.

In onderstaande video tonen wij het voordeel van kunstgras ten opzichte van natuurgras

Royal Grass® Xplay: speciaal voor sportveldjes

Bij het aanleggen van kunstgras als ondergrond voor een sport- of speelveld is het belangrijk dat je het juiste soort kunstgras kiest. Het grastapijt moet onder andere bestand zijn tegen intensief gebruik. Om onze klanten te helpen bij het kiezen van een geschikt soort kunstgras, hebben we hen uitgenodigd in onze kijktuin in Wilrijk. Hier hebben we de verschillende modellen uit onze collectie aangelegd in overzichtelijke velden, zodat de klanten het kunstgras rustig konden bestuderen en de kinderen het direct even uit konden proberen.

Na het bezoek aan onze kijktuin viel de keuze van de klanten uiteindelijk op Royal Grass® XPlay. Dit is een model dat perfect past bij het beoogde doel; Royal Grass® XPlay is namelijk speciaal ontwikkeld voor sport- en speelveldjes. Het kunstgras beschikt over extra veerkrachtige en slijtvaste vezels, waardoor de grasmat perfect bestand is tegen fanatiek gebruik.

De belijning

Met uitsluitend de aanleg van een ondergrond heb je natuurlijk nog geen écht sportveld. Het plaatsen van de juiste belijning is een cruciaal onderdeel. Wanneer we bij VD Kunstgrassen een sportveld aanleggen, kunnen we ook direct de belijning verzorgen. Daarbij maken we vooraf een zorgvuldig legplan, waarbij we aan de hand van de afmetingen verhoudingsgewijs de belijning intekenen. Vervolgens kunnen we de lijnen uitsnijden in het grasveld en hier wit kunstgras plaatsen. Op deze manier worden de lijnen, zoals je op de foto’s kunt zien, perfect geïntegreerd in het grasveld, zonder dat zij na verloop van tijd weer wegslijten.

De uitvoering van het project

Voor dit project konden we de oorspronkelijke ondergrond onder de rubbertegels laten liggen en het kunstgras daarop plaatsen. Om het veld wat groter te maken, hebben we het oppervlak iets uitgebreid met een vergelijkbar ondergrond.

De reactie van de klant

Het resultaat is een mooi, stevig sportveldje met minimaal onderhoud waar de kinderen het hele jaar door gebruik van kunnen maken. Het maakt niet uit of het zonnig is of regent, op het veld kan gevoetbald worden. De klanten zijn dan ook uitermate tevreden over het resultaat.

 

.  .

Kunstgras sportveldje