Wat ze bij de Tienerschool in Schaarbeek ook probeerden, het gras op het gloednieuwe speelplein wilde maar niet mooi groen blijven. Al na enkele maanden stond er geen grasspriet meer op het veldje, dat daardoor onbespeelbaar was geworden.

Daarom schakelde het schoolbestuur VD Kunstgrassen in. Nadat we vorig jaar al een speelveld op het dak hadden aangelegd, plaatsten we afgelopen Paasvakantie kunstgras op het speelplein. De rest van het schooljaar is het veldje dus weer mooi groen en optimaal te gebruiken.

Echt gras bleef niet groen

Natuurgras op een schoolplein is moeilijk mooi groen te houden. Gras is van nature erg kwetsbaar en wordt daardoor snel stukgelopen, helemaal als er dagelijks intensief gebruik van wordt gemaakt. Het resultaat op deze school in Schaarbeek was een armetierig kaal veldje, dat bij een beetje regen veranderde in een modderpoel. Wat voor inspanningen de school ook leverde om het gras te herstellen, er was geen beginnen aan.

Kunstgras voor een groen schoolplein

Na de bouw van de nieuwe school had VD Kunstgrassen al een prachtige kunstgras speelplaats aangelegd op het dak. Destijds koos de school er echter voor om natuurgras aan te leggen op het speelplein. Omdat het gras maar niet wilde gedijen schakelde het bestuur onlangs VD Kunstgrassen in om het natuurgras te vervangen voor kunstgras.

Wij wisten het oude gras gedurende de vakantie snel te verwijderen, een nieuwe onderlaag aan te leggen en het kunstgras te plaatsen. Daarbij hebben we de bomen uiteraard laten staan en het kunstgras daar netjes omheen uitgesneden.

Voordelen kunstgras

Het resultaat is een groen speelplein, dat er het hele jaar door, ongeacht de weersomstandigheden prachtig bij ligt. Het kunstgras is erg stevig en bestand tegen grote groepen leerlingen. Regenwater zakt snel weg in de ondergrond, waardoor het veldje nooit drassig of modderig wordt. Ons Royal Grass® kunstgras is van de hoogste kwaliteit en gegarandeerd veilig voor de gezondheid.

  • Altijd groen
  • Weinig onderhoud
  • Stevig en slijtvast
  • Geen modder en vuil
  • 100% veilig
  • Jarenlange levensduur

Waterhuishouding

Een ander voordeel van kunstgras is dat het waterdoorlatend is. Hiermee voorkomt men overstromingen op het schoolplein. Bij een volledig verharde speelplaats heeft regenwater immers geen ruimte om weg te zakken in de ondergrond. Hierdoor blijven er onvermijdelijk plassen op het schoolplein staan en stroom regenwater bij zware buien direct het riool in. Het stelsel kan al dit overtollige water niet aan, waardoor straten blank komen te staan.

Kunstgras kan ruim 60 liter water per minuut doorlaten. Dit water zakt rustig weg in de ondergrond, waardoor het weer ten goede komt aan de beplanting in de buurt.

Een onderhoudsvriendelijk speelplein

Een bijkomend voordeel is dat het kunstgrasveld nauwelijks onderhoud vergt. In tegenstelling tot natuurgras hoeft het niet gemaaid te worden. Omdat het geen water nodig heeft, hoeft men het ook niet te sproeien als het een tijdje niet regent. Bemesten en verticuteren zijn al evenmin nodig. Zo nu en dan de bladeren die van de bomen afwaaien opvegen, is voldoende om het kunstgras mooi te houden.

Interesse in een groene speelplaats?

Bent u op zoek naar een geschikte ondergrond voor een groen schoolplein? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We hebben in onze collectie verschillende kunstgrassen die uitermate geschikt zijn voor op een speelplaats. We kunnen de volledige installatie verzorgen en het is ook mogelijk om valdemping aan te brengen onder de grasmat.