Stadstuinen zijn vaak volledig of grotendeels verhard. Dat is niet zo gek, want echt gras wil maar moeilijk groeien in schaduwrijke stadstuinen en de bewoners willen hun schaarse ruimte zo goed mogelijk benutten. Het resultaat is helaas dat tuinen in binnensteden weinig groen bevatten. Met deze onlangs uitgevoerde projecten laten we zien dat dat met behulp van kunstgras ook anders kan!

Foto’s van stadstuinen met kunstgras

Minder verharding, meer groen

Veel mensen met een stadswoning kiezen ervoor om hun kleine tuin volledig te bestraten. Ze willen immers zoveel mogelijk ruimte overhouden om lekker op te kunnen zitten. Bovendien zijn stadstuinen vaak erg schaduwrijk, waardoor het lastig is om er echt gras in te laten groeien.

Kunstgras is bij uitstek een geschikt alternatief voor bestrating. De huidige generatie kunstgrassen is nauwelijks van echt gras te onderscheiden, waardoor uw tuin heerlijk groen en natuurlijk oogt.

Het grote voordeel is dat u kunstgras actief kunt gebruiken. Waar echt gras snel slijtageplekken vertoont als er veel op gelopen wordt en bovendien drassig wordt als het geregend heeft, kunt u kunstgras intensief betreden zonder dat het daaronder te lijden heeft. Regenwater zakt door de piepkleine gaatjes weg in de ondergrond, waardoor uw gazon schoon en droog blijft. Ideaal om tuinmeubilair op te zetten dus.

Voordelen kunstgras

Kunstgras heeft een aantal praktische en esthetische voordelen in een stadstuin. Zo geeft het uw leefruimte een prettige groene uitstraling, terwijl het weinig onderhoud vergt. Bovendien is het geschikt voor kinderen en huisdieren.

  • Heerlijk groen
  • Zeer realistisch
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Intensief te gebruiken
  • Geschikt voor honden
  • Geschikt voor kinderen

Ideale oplossing in kleine stadstuinen

Het probleem met kleine, ommuurde stadstuinen is dat echt gras er maar moeilijk kan groeien. Gras heeft zonlicht nodig en kleine tuinen in een bebouwde omgeving zijn vaak juist erg schaduwrijk. Dit zorgt ervoor dat natuurgras al snel geel of bruin wordt. Bovendien droogt een grasveld in een schaduwrijke tuin maar langzaam op als het geregend heeft, waardoor het veld al snel erg drassig wordt.

Kunstgras heeft geen zonlicht nodig en kan vrijwel overal worden aangelegd. Daarmee is het een perfect alternatief voor echt gras in kleine tuinen. Kunstgras ziet er altijd even mooi en verzorgd uit en geeft de tuin een heerlijke groene uitstraling. De aanwezigheid van een mooi groen gazon doet uw tuin optisch groter lijken.

Betere waterhuishouding

Overstromingen worden een steeds groter probleem in onze verstedelijkte omgeving. Dat komt voor een groot deel doordat we onze tuinen volledig aankleden met bestrating. Hierdoor heeft regenwater geen kans om weg te zakken in de ondergrond. Bij hevige regenbuien stroomt het overtollige hemelwater direct het riool in, wat zorgt voor overstroming van het stelsel. Hierdoor komen straten blank te staan als het veel regent.

Kunstgras in de tuin draagt bij aan een betere waterhuishouding. De grasmat fungeert als buffer voor het overtollige regenwater. Door de piepkleine gaatjes in de rug van de grasmat zakt het regenwater langzaam weg in de ondergrond, waardoor het weer ten goede komt aan de beplanting in de omgeving.

Onderhoudsvriendelijke stadstuinen

Veel mensen willen een gezellige, groene stadstuin, maar hebben geen zin om veel tijd te steken in het onderhoud ervan. Kunstgras is gelukkig zeer onderhoudsvriendelijk. U hoeft het niet te maaien, te verticuteren of te bemesten. Zo houdt u tijd over om lekker te genieten van uw tuin.

Heeft u interesse in kunstgras in uw stadstuin? Geef de afmetingen op en wij sturen u een vrijblijvende richtofferte.

Kunstgras stadstuin