Het dakterras geschakeld aan deze prachtige loft in Berchem zag er door het slecht geplaatste kunstgras nogal onverzorgd uit. Daarom besloot de eigenaar het compleet te laten renoveren en nieuwe kunstgras te laten plaatsen door VD Kunstgrassen. Op de foto’s van voor en na de werkzaamheden is goed te zien wat voor verschil een vakkundige plaatsing maakt: in plaats van een lelijk schuivend en golvend grastapijt ligt er nu een prachtig egaal gazon.

De voordelen van kunstgras

Echt gras aanleggen op een dak is onbegonnen werk. Doordat de grasplantjes een levende bodem nodig hebben, wordt de opbouw al snel te zwaar. Bovendien droogt gras op een dakterras door het vele zonlicht en weinige water al snel uit.

Deze eigenaars hoopten hun dakterras echter om te toveren in een prettige, groene leefomgeving. Dat was dan ook de reden dat zij graag kunstgras wilden. Kunstgras is immers net zo groen als echt gras, maar heeft geen voeding of water nodig. Hierdoor kan het op vrijwel ieder dak aangelegd worden. Kunstgras is met die eigenschappen ideaal om een ongezellig zwart bitumen dak op te fleuren. Het moet voor een mooi resultaat alleen wel op de juiste manier geplaatst worden. En dat was voorheen niet het geval.

Kunstgras leggen op dakterras

Het plaatsen van kunstgras is een specialistische klus, helemaal op een balkon of dakterras. Omdat het oude grastapijt op dit dak geen goede onderbouw had en slecht was geplaatst, was het op verschillende plekken flink gaan golven en kreuken. Omdat het kunstgras bovendien niet goed “opgesloten” lag en ook niet verankerd was, ging het bovendien eenvoudig schuiven.

 

Tijd voor actie dus! VD Kunstgrassen verzorgde zowel het verwijderen van het oude grastapijt als de complete aanleg van het nieuwe kunstgras terras. Daarbij lieten onze gespecialiseerde kunstgras plaatsers zien dat het wel degelijk mogelijk is om een mooi kunstgras gazon op dit dak te installeren. Door de goede onderbouw, een vakkundige plaatsing en een nette afwerking heeft het dakterras in één klap een luxe en stijlvolle uitstraling gekregen. Daar zullen deze klanten nog jarenlang plezier van hebben.

Het belang van een goede onderbouw

Bij het leggen van kunstgras op een dakterras is de onderbouw cruciaal, vooral als het kunstgras bestemd is voor actief gebruik. Daarom kozen we in dit geval voor een onderbouw met drainbase platen. Deze platen zorgen voor een goede afwatering. Bovendien hebben ze een uitstekende dempende werking. Hierdoor loopt het gras prettiger en hebben de onderburen geen geluidsoverlast.

Een zorgvuldige afwerking

Omdat het oude kunstgras geen kantopsluiting had, ging het makkelijk schuiven. Hierdoor ontstonden er kreuken en golven in het gazon. De eigenaars probeerden dit voorheen tevergeefs op te lossen door plantenbakken op de randen van het grastapijt te plaatsen. Voor een mooie, strakke grasmat hebben wij het nieuwe kunstgras een nette profielafwerking gegeven. De grasmat ligt strak tussen het terras en de opstaande randen, waardoor het niet kan gaan schuiven.

Royal Grass® Aura

Onze klanten hebben altijd de keuze uit verschillende soorten kunstgras van Royal Grass®. In dit geval kozen de eigenaars van dit dakterras voor Royal Grass® Aura®. Dit kunstgras krijgt door de wat kortere sprieten (30mm) en frisgroene tint de uitstraling van pasgemaaid lentegras. Door de Ready-technologie oogt het bovendien lekker speels. Ronduit prachtig op een dakterras als dit.

Kunstgras en terras

Tegelijk met het nieuwe grasveld lieten we ook een prachtig terras aanleggen. Daarvoor werkten we samen met een collega aannemer. Het resultaat is een sublieme, praktisch bruikbare daktuin. De combinatie van kunstgras en terras is zeer eenvoudig te onderhouden. Het gras hoeft immers niet gemaaid of gesproeid te worden om mooi te blijven. De tijd die de eigenaar daardoor bespaart, wil hij gebruiken voor het aanleggen van een levend groendak.

Dakterras kunstgras