Een heerlijke tuin met weinig onderhoud, dat is wat veel mensen graag willen. Door onze drukke levens hebben we geen tijd of gewoonweg geen zin om veel tijd in de tuin te werken. We genieten liever van onze vrije tijd. Daarom dit mooie voorbeeld van hoe een bestaande tuin omgetoverd werd tot een onderhoudsvriendelijke tuin.

 Eenvoudig te onderhouden tuin

De eigenaars van de 350 vierkante meter grote tuin hebben beiden een druk leven en zijn dan ook weinig thuis. Ze vroegen Royal Grass® daarom om voor hen een onderhoudsvriendelijke tuin te ontwerpen. Heel belangrijk bij het uitdenken van dergelijke tuin, is om te kiezen voor producten die het hele jaar door groen blijven en weinig verzorging vragen. In dit geval werd het natuurgras daarom vervangen door Royal Grass® kunstgras. Kunstgras is blijvend groen, bestand tegen alle weersomstandigheden en moet niet gesproeid of gemaaid worden.

Royal Grass® Sense kunstgras

Vaak leeft bij mensen nog het idee dat kunstgras er onecht en onnatuurlijk uitziet. Laat Royal Grass® u echter overtuigen van het tegendeel. Neem bijvoorbeeld de Royal Grass® Sense, de nieuwste telg binnen de Royal Grass® familie, die ziet er echt ongelooflijk natuurgetrouw uit. De vezels van de Sense kroezen heel natuurlijk en daardoor krijgt uw gazon een zacht en speels karakter. Ook de eigenaars van deze tuin vielen als een blok voor de Sense: “Wij kozen voor Royal Grass® omdat het ons, van alle merken, het meeste aansprak. Vooral de Sense vonden we het mooiste en meest natuurlijk ogende gras.”

Tevreden klant

Voor de klant was duurzaamheid en kwaliteit erg belangrijk. Naast het plaatsen van kunstgras hebben ze ook de haag vervangen door een kunststof omheining en werd het verouderde terras heraangelegd met duurzame keramische tegels. Als finishing touch kwamen er ook nog stapstenen van 80 x 80cm in het gras, om het tuinhuis gemakkelijk te kunnen bereiken. Zoals u merkt, werd met slechts een aantal ingrepen een onderhoudsvriendelijke en wintergroene tuin gecreëerd. De eigenaars zijn alvast erg enthousiast over het resultaat: “We zijn heel tevreden over het grastapijt. Het ziet er altijd netjes uit en creëert daarom een gevoel van rust. Ook over Dimitri Van Clooster van VD kunstgrassen en zijn team is de klant erg te spreken: “Fijne, betrouwbare mensen die meester zijn in hun vak en voor een prachtig resultaat zorgden. Alles was bespreekbaar en geen vraag was hen te veel, ook al stelden we ze meerdere keren. Bovendien is het voor ons ook interessant dat zij klaarstaan voor eventuele naservice mocht dat ooit nodig zijn. We kunnen Royal Grass® en VD Kunstgrassen alleen maar aanbevelen!”

onderhoud tuin