• Aanleg onderhoudsvriendelijke tuin

  Posted on juli 14, 2017 by in Blog

  Tuin zonder onderhoudEen mooie, ruime tuin met weinig onderhoud, daar droomt toch iedereen van? Het leven is al druk genoeg en we vullen onze weinige  vrije tijd dan ook liever met ontspannen in onze mooie tuin in plaats van er uren te moeten in werken.  Hieronder vindt u een mooi voorbeeld van hoe een bestaande tuin omgetoverd werd tot een onderhoudsvriendelijke tuin. 

  Gemakkelijk te onderhouden tuin

  De eigenaars van de 350 vierkante meter grote tuin hebben beiden een druk leven en zijn dan ook weinig thuis. Ze vroegen Royal Grass daarom om voor hen een onderhoudsvriendelijke tuin te ontwerpen. Heel belangrijk bij het uitdenken van dergelijke tuin, is om te kiezen voor producten die het hele jaar door groen blijven en weinig verzorging vragen. In dit geval werd het natuurgras daarom vervangen door Royal Grass kunstgras. Kunstgras is blijvend groen, bestand tegen alle weersomstandigheden en moet niet gesproeid of gemaaid worden.

  Royal Grass Sense

  Vaak leeft bij mensen nog het idee dat kunstgras er onecht en onnatuurlijk uitziet. Laat Royal Grass u echter overtuigen van het tegendeel. Neem bijvoorbeeld de Royal Grass Sense, de nieuwste telg binnen de Royal Grass familie, die ziet er echt ongelooflijk natuurgetrouw uit. De vezels van de Sense kroezen heel natuurlijk en daardoor krijgt uw gazon een zacht en speels karakter. Ook de eigenaars van deze tuin vielen als een blok voor de Sense: “Wij kozen voor Royal Grass omdat het ons, van alle merken, het meeste aansprak. Vooral de Sense vonden we het mooiste en meest natuurlijk ogende gras.”

  Totaalpakket

  Voor de klant was duurzaamheid en kwaliteit erg belangrijk. Het kunstgras was daarom  niet de enige aanpassing in de tuin. Zo werd ook de haag vervangen door een kunststof omheining en werd het verouderde terras heraangelegd met duurzame keramische tegels. Als finishing touch kwamen er ook nog stapstenen van 80 x 80cm in het gras, om het tuinhuis gemakkelijk te kunnen bereiken. Zoals u merkt, werd met slechts een aantal ingrepen een veel onderhoudsvriendelijkere en wintergroene tuin gecreëerd. De eigenaars zijn alvast erg enthousiast over het resultaat: “We zijn heel tevreden over het kunstgras. Het ziet er altijd netjes uit en creëert daarom een gevoel van rust. Ook over Dimitri Van Clooster van VD kunstgrassen en zijn team is de klant erg te spreken: “Fijne, betrouwbare mensen die meester zijn in hun vak en voor een prachtig resultaat zorgden. Alles was bespreekbaar en geen vraag was hen te veel, ook al stelden we ze meerdere keren. Bovendien is het voor ons ook interessant dat zij klaarstaan voor eventuele naservice mocht dat ooit nodig zijn. We kunnen Royal Grass en VD Kunstgrassen alleen maar aanbevelen!”

Comments are closed.