Royal Grass® kunstgras ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk en praktisch. Kortom, het vormt de ideale oplossing voor een speeldak. Naar aanleiding van het project “Scholen van Morgen”, werd op het dak van deze school te Heverlee een schitterende speelplaats aangelegd waar het lekker ravotten is voor de leerlingen.

Scholen van morgen

Door te weinig middelen voor scholenbouw, zoekt de Vlaamse overheid alternatieve oplossingen wachtlijsten in te korten en daarom werd in 2006 het Scholen voor Morgen project opgestart. Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen AG Real Estate, BNP Paribas Fortis en de Vlaamse overheid waarbij scholen gebouwd of gerenoveerd worden volgens de laatste, meest moderne technologieën. Op die manier zijn er de komende 30 jaar minder middelen nodig voor het onderhoud aan de scholen. Gezien de opzet van het project is het evident dat er veel aandacht gaat naar de duurzaamheid van de producten en dat er uitsluitend met materialen van de allerhoogste kwaliteit gewerkt wordt.

Royal Grass® XPlay

Kunstgras vormt de ideale oplossing voor een speelplaats op het dak van een school. Het onderhoud is gemakkelijk, blijvend groen en bovendien ook geschikt voor intensief gebruik. Het kunstgras op dit speeldak werd aangelegd door VD Kunstgrassen, een erkende Royal Grass® dealer in Vlaanderen. Dimitri Vanclooster van VD Kunstgrassen benadrukt dat het zeer belangrijk is om het juiste type kunstgras te plaatsen voor dergelijke project. “Men vroeg een oplossing van topkwaliteit en op lange termijn. Daarom kozen we een kunstgras met de extreem duurzame vezels.”

Voor dit speeldak viel de keuze op de Royal Grass® XPlay, een type kunstgras speciaal ontwikkeld voor speelplaatsen. Het is het stevigste en meest slijtvaste kunstgras binnen het Royal Grass®-gamma tegen een mooie prijs.

Geluidswerend en valdempend

Voor de school was het belangrijk dat de speelplaats op het dak geen geluidsoverlast zou veroorzaken in de rest van het gebouw. Bovenop de opbouw van geëxpandeerde kleikorrels werd daarom een schokabsorberende laag van 1,5 cm voorzien. Naast valdemping en extra speelcomfort voor de kinderen, zorgt deze laag ook voor de nodige geluidsdemping.

groen speeldak school