Een fijn grasveld is een belangrijke voorwaarde voor een fijne, groene lesomgeving, waarin de leerlingen zich optimaal kunnen concentreren en het beste uit zichzelf kunnen halen. Veel schoolpleinen kampen echter met stukgelopen, modderige speelvelden. Echt gras is nu eenmaal erg kwetsbaar en verandert bij de minste of geringste regenval in een modderpoel. Bovendien vergt natuurgras veel onderhoud.

Kunstgras is een geschikt alternatief voor een groen en onderhoudsvriendelijk schoolplein. Het beschikt over dezelfde groene uitstraling als natuurgras, maar heeft nauwelijks onderhoud nodig. Bovendien is kwaliteitskunstgras sterk en slijtvast. Een ander groot voordeel is dat het nooit modderig wordt en snel opdroogt als het geregend heeft. Modder en grasvlekken zijn dus verleden tijd.

Bij VD Kunstgrassen realiseren we de mooiste kunstgrasvoorzieningen voor schoolpleinen. Van sportveldjes tot speelheuvels en kleurrijke speelvelden; de mogelijkheden zijn eindeloos. We beschikken over een brede collectie kunstgrassen, waarvan enkele uitermate geschikt zijn voor schoolpleinen en speelplaatsen. Wij weten als geen ander hoe we een ondergrond creëren waarbij overtollig regenwater snel wegloopt en die sterk en stabiel genoeg is om dag in dag uit naar hartenlust op te kunnen spelen.

De problematieken met natuurgras

Een sport- of speelveld van echt gras zorgt op veel scholen voor problemen. Dat heeft er vooral mee te maken dat echt gras moeilijk mooi te houden is. De graszoden zijn erg kwetsbaar en zodra er kinderen op spelen, ontstaan er al snel slijtageplekken. In periodes met veel regen wordt het veld vervolgens drassig en onbespeelbaar. Vaak blijft er niets anders over dan een stukgelopen vlakte. Het modderige gras zorgt er bovendien voor dat de leerlingen continue thuiskomen met modder- en grasvlekken in de kleding.

De voordelen van kunstgras

Met kunstgras zijn al deze problemen verleden tijd. Ons kunstgras van het merk Royal Grass® heeft dezelfde groene en natuurlijke uitstraling als echt gras, maar wordt nooit modderig en gaat ook niet stuk als er kinderen op spelen. De grasmat is het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden te betreden. Als het regent zakt het water door de grasmat heen de grond in en het kunstgras droogt vervolgens weer snel op. De leerlingen kunnen er dus er heerlijk op spelen zonder vies te worden.

  • 100% veilig
  • Duurzaam
  • Stevig en slijtvast
  • Nauwelijks onderhoud
  • Groen en attractief
  • Nooit modderig
  • Altijd te gebruiken

Onderhoudsvriendelijk

Kunstgras is de ultieme oplossing voor een onderhoudsvriendelijk schoolplein. Het gras hoeft immers nooit meer gemaaid of gesproeid te worden en ook verticuteren is niet nodig. Zo ligt het gras er altijd netjes verzorgd bij, zonder dat hier maaimachines en sproei-installaties aan te pas komen. Met zijn duurzame en groene uitstraling transformeert het kunstgras ieder schoolplein tot een prachtig uithangbord voor de organisatie. Bovendien zorgt het kunstgras voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Waarom is groen zo belangrijk?

Een groen en attractief schoolplein is cruciaal voor het creëren van een inspirerende omgeving waarbinnen de leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat groen onder andere een positief effect heeft op het concentratievermogen van kinderen.

Bij VD Kunstgrassen kunnen we kunstgras aanleggen voor tal van leuke en leerzame toepassingen. Zo zorgen we voor sportveldjes met belijning en creëren we attractieve multifunctionele speelvelden. Daarnaast leggen we regelmatig uitdagende speelheuvels aan. Het is zelfs mogelijk om het kunstgras te voorzien van vrolijke kleuren. Ook kunnen we valdemping aanbrengen onder het kunstgras, bijvoorbeeld in de buurt van speel- en klimtoestellen.

Veilig vallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk te zorgen voor een veilige ondergrond. Als gespecialiseerd kunstgrasinstallateur weten wij precies hoe we  een geschikte ondergrond voor het kunstgras creëren, zodat de kinderen kunnen vallen zonder zich ernstig te bezeren. We zorgen altijd dat het gras de juiste demping voor de beoogde toepassing heeft. Voor kunstgras rond speel- of klimtoestellen zorgen we voor een gecertificeerde valdemping die voldoet aan de Europese normen. Op die manier kunnen de kinderen gegarandeerd veilig en verantwoord spelen op het schoolplein.

Royal Grass® Xplay

Bij VD Kunstgrassen maken we uitsluitend gebruik van topkwaliteit kunstgras van het merk Royal Grass®. Dit kunstgras onderscheidt zich door een zeer natuurgetrouwe uitstraling, in combinatie met extra stevige en duurzame vezels. Onze collectie bestaat uit verschillende modellen. Eén daarvan, Royal Grass® Xplay, is speciaal ontwikkeld voor speltoepassingen. Het kunstgras is extra stevig en slijtvast en daardoor erg geschikt voor speeltuinen, schoolpleinen en kinderdagverblijven. Bovendien voldoet het kunstgras aan de strengste veiligheidseisen en is het volledig recyclebaar. Een ideaal kunstgras om dag in dag uit onbelemmerd op te spelen dus.

Kunstgras schoolplein