KUNSTGRAS PRIJZEN

Wat kost het om kunstgras aan te laten plaatsen in de tuin, op het balkon of op het schoolplein, vragen veel klanten zich af. Het antwoord op die vraag is afhankelijk van veel verschillende factoren, waaronder het soort kunstgras dat je kiest. Over het algemeen is een hogere kwaliteit kunstgras duurder, maar ook betrouwbaarder, mooier en duurzamer. Daarom kiezen we bij VD Kunstgrassen niet voor het goedkoopste kunstgras, maar met Royal Grass® wel voor de beste kwaliteit. Royal Grass® kunstgras ziet er zeer natuurgetrouw uit en heeft een onberispelijke kwaliteit, waardoor je het intensief kunt gebruiken en de grasmat beslist jarenlang meegaat. Als officiële dealer van Royal Grass® kunnen we jou dit kunstgras voor een concurrerende prijs aanbieden. Bovendien kunnen we de volledige installatie voor je verzorgen.

.

HOEVEEL KOST KUNSTGRAS?

De prijs van de grasmat zelf wordt berekend per vierkante meter. Die prijs per vierkante meter kan per merk en zelfs per model sterk uiteenlopen. De belangrijkste eigenschappen die de prijs per vierkante meter bepalen zijn de grondstoffen die gebruikt zijn en de manier waarop de grasmat is opgebouwd. Daarnaast zijn kunstgrassen met langere vezels en meer vezels per vierkante meter vaak een stukje duurder. Daarnaast moet je bij het leggen van kunstgras rekening houden met snijverlies. Vooral als het grasveld veel ronde of uitstekende vormen heeft, moet er veel gesneden worden. Een professioneel installatiebedrijf kan dit snijverlies beperkt houden.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Deze kunstgrassen ogen realistischer dan ooit tevoren. Met ReaDY® staan de vezels namelijk niet allemaal dezelfde kant op, maar hebben ze net als echte grassprieten een natuurlijke ”groeirichting”. Hierdoor oogt het gras extra levendig en natuurgetrouw.

ROYAL GRASS® WAVE

Met iets kortere vezels (36mm) oogt dit kunstgras strak en verzorgd. Door de ReaDY® technologie kroest het gras echter zeer fraai, waardoor het gazon levendig oogt en er zeer natuurgetrouw uitziet.

Lengte vezels: 36mm

€ 35,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

ROYAL GRASS® SENSE

Door het gebruik van extra veel vezels per vierkante meter krijgt het gazon meer body. Doordat er wat zongebruinde sprieten tussen de groene zijn verwerkt, heeft dit model bovendien een mooie, nazomerse tint.

Lengte vezels: 52mm

€ 41,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

Kunstgras Lush

ROYAL GRASS® LUSH

Ga voor een weelderig gazon, met Royal Grass® Sense®. Door de lange grassprieten die alle kanten opstaan, krijgt dit kunstgras een prachtige ongerepte uitstraling. Ideaal in landelijke tuinen of tuinen met veel beplanting.

Lengte vezels: 42mm

€ 41,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

Bekijk onderstaande video en leer hoe de ReaDY®-technologie werkt.

KUNSTGRAS PRIJZEN BEREKENEN

Als je kunstgras koopt kun je het laten plaatsen of de installatie zelf verzorgen. Het laten leggen van kunstgras brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar bespaart je een hoop werk, terwijl je zeker weet dat de grasmat op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Bij VD Kunstgrassen kunnen we bogen op jarenlange ervaring met het leggen van kunstgras en we kunnen de installatie verzorgen inclusief grondwerken. We realiseren een ondergrond die past bij de bodemomstandigheden en perfect aansluit op de beoogde toepassing. Bovendien komen we altijd op locatie langs om de nodige opmetingen te verrichten. Hierdoor zijn we in staat om een zorgvuldig legplan te maken en het snijverlies tot het minimum te beperken.

Wil je weten hoeveel het laten plaatsen van kunstgras kost? Gebruik onze calculator om een schatting van de kosten te maken of vraag direct een vrijblijvende richtofferte aan.

KOSTEN KUNSTGRAS PLAATSEN

Voor de realisatie van een kunstgras tuin maak je ook kosten voor de installatie en alle voorbereidende werken. Zo moet je rekening houden met kosten voor de graafwerken, het prepareren van de ondergrond en het vervoer van alle materialen naar de locatie. Hoe lastiger die bereikbaar is, hoe duurder de installatie wordt. Daarnaast moet je de grasmat (laten) installeren, waar gereedschappen en materialen als lijm en instrooizand voor nodig zijn. Ook kost de afwerking met een afboording, eventuele borders en instrooizand geld.

Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

PRIJS-KWALITEIT

De kwaliteit van de verschillende soorten kunstgras op de markt loopt sterk uiteen. Hierdoor hoeft een goedkopere prijs per vierkante meter niet altijd te betekenen dat je op de lange termijn voordeliger uit bent. Een goedkope prijs betekent doorgaans namelijk een matige kwaliteit, wat je onder andere terugziet in het gebruik van een mindere kwaliteit grondstoffen, het ontbreken van uv-filters en slechts een enkele backing. Hierdoor kun je een dergelijke grasmat minder intensief gebruiken en gaat deze minder lang mee. Daarnaast heeft ook het uiterlijk van de grasmat invloed op de prijs per vierkante meter. Een vollere grasmat met langere vezels is duurder om te produceren en dat zie je terug in de verkoopprijs.

VEILIGHEID KUNSTGRAS

De kwaliteit van de grasmat gaat hand in hand met de veiligheid ervan. Er worden (vooral online) namelijk ook kunstgrassen aangeboden uit goedkope productielanden, waar minder strenge veiligheidseisen gelden. Bij deze kunstgrassen is het vaak onduidelijk wat voor grondstoffen er gebruikt zijn en of er bijvoorbeeld geen zware metalen zijn gebruikt voor de productie van de grasmat. Royal Grass® produceert zijn kunstgras in Nederland en al onze grasmatten voldoen aan een van de strengste Europese veiligheidsstandaarden (NEN-EN 71-3). U weet dus zeker dat ons kunstgras 100 procent veilig is.

ZELF KUNSTGRAS PLAATSEN

Als je kosten wilt besparen op de plaatsing van jouw gazon, dan kun je ervoor kiezen de grasmat zelf te installeren. Houd er echter wel rekening mee dat het plaatsen van kunstgras een klus is die veel aandacht vereist. Je moet onder andere zorgen voor een geschikte ondergrond, kantopsluitingen en snijranden. Daarbij geldt doorgaans dat een groter grasveld ingewikkelder aan te leggen is dan een kleiner gazon, omdat er meer gesneden moet worden. Ook is een gazon met veel ronde of uitstekende vormen lastiger om te plaatsen. Het is belangrijk om je vooraf zorgvuldig te verdiepen in de benodigde werkzaamheden en te bedenken of je deze zelf uit kunt voeren. Heb je daar alle vertrouwen in? Dan voorzien we je graag van tips en advies.

HOE ERVAREN KLANTEN ONS

Wij zijn voortdurend bezig met onze service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

We delen graag onze referenties met u zodat u het zelf kunt ervaren.

Review VD kunstgrassen